Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2012 8:01 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

koteczekanusi pisze:I jest może jeszcze jakaś porządna strona do wrzucania zdjęć, na której nie trzeba się logować

Ja korzystam z tej http://www.fotosik.pl/ można wrzucać fotki jako niezalogowany użytkownik i jest prosta.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sie 17, 2012 8:58 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

OKI pisze:Ja bym szczepiła w weekend ;)

Ja chyba też.......chociaż nie wiem, bo pp rozwija się dokładnie tydzień. Przede wszystkim to ja bym je pokazała komus, kto by im jednak zajrzał do ryjków, obmacał i takie tam. Nie mozesz w weekend całej zgrai zawieść na Berensona np?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sie 17, 2012 9:00 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Jest chętna na kota z przedlużonym włosem. Dom ponoć dobry posiadający dwa koty i psa......WYCHODZĄCY

Ode mnie nie dostanie - kot wychodzący, który się psów nie boi to wyrok. Ale moze ktoś ma inne poglądy, także jakby co mogę dać namiar. Achaś i jest pod Pułtuskiem.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt sie 17, 2012 11:58 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Ode mnie też, tzn. na pewno nie nadaje się dla Pompona. Na małego rudego też pewnie by był - na zasadzie, że ich kotka zaczęła sobie wychodzić, tylko na taras i do ogródka. Ale kto mi da gwarancję, że rudy dalej nie poleci. Co prawda pani stwierdziła, że u nich odludzie i mało co jeździ.
A może OKI dopasowałaby któreś z kotów jokota? Tam jest sporo różnych, które sobie żyły luzem. Przedłużony włos też był, ale Asia go zatrzymała, bo długi włos wymagał pielęgnacji i nie nadawał się do "wolności". Ale gdyby miał dom, który by go wyczesywał...? Zawsze lepiej niż siedzieć w fundacji i czekać nie wiadomo na co.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt sie 17, 2012 14:11 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Neigh pisze:
OKI pisze:Ja bym szczepiła w weekend ;)

Ja chyba też.......chociaż nie wiem, bo pp rozwija się dokładnie tydzień. Przede wszystkim to ja bym je pokazała komus, kto by im jednak zajrzał do ryjków, obmacał i takie tam. Nie mozesz w weekend całej zgrai zawieść na Berensona np?

Zawieźć mogę, ale Dominiki nie ma. No i się zastanawiam, bo dyzur mają akurat te dwie najmłodsze dziewczyny Joanna i Paulina. Niby one obsługiwały okołosterylizacyjnie małego kota. Iść czy nie iść?

A w ogóle to teraz mam problem - mały kot był małą, małym, małym kotem albo maluchem i wiadomo było, o kogo chodzi. A teraz, przy dwóch mikroskopijnych maluchach to jest bez sensu i się merda.

A w ogóle to nie mam pomysłu na imiona dla nich...

koteczekanusi

Post » Pt sie 17, 2012 14:16 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

koteczekanusi pisze:A w ogóle to nie mam pomysłu na imiona dla nich...

Male Rude :twisted:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt sie 17, 2012 14:35 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Ja już proponowałam - Imbir (jaśniejszy) i Cynamon (ciemniejszy) :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 17, 2012 15:40 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Imbir i Kardamon ( bo Cynamona już miałam):-)

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 17, 2012 15:52 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Imbir i Kardamon to piekne imiona :mrgreen:

Ja bym dala Ryś temu,ktory jest wiekszym luzakiem i Gucio temu,ktory bedzie podpadac ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 17, 2012 21:22 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

anulka111 pisze:Ja bym dala Ryś temu,ktory jest wiekszym luzakiem i Gucio temu,ktory bedzie podpadac ;)

A dlaczego?

Imbir, Cynamon i Kardamon to jakieś takie niezbyt poręczne w codziennym życiu są.
Moja koleżanka miała kiedyś kota Maurycego, bardzo mi się to imię spodobało. Ale do żadnego z nich jakoś nie pasuje. Maurycy i Patrycy mogłoby być, ale coś nie leży.
Cóż, póki co będą gnojkami, srajtkami albo maluchami.
Ale myślcie, myślcie.

Miałam dziś chwilę niepokoju z powodu wodnistej kupy jednego gnojka. Ale nie wygląda na chorego - mam nadzieję, że po prostu coś mu nie posłużyło. Kolejna była daleka od ideału, ale lepsza. Normalnie do środy będę żyła w lęku.

koteczekanusi

Post » Pt sie 17, 2012 21:31 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

PS. A widziałyście zdjęcia gnojków? Wczorajsze (oprócz jednego)
viewtopic.php?f=1&t=145164&start=15
Dziś miałam kilka super scenek, m.in. studium odcieni beży i rudości i scenkę przy misce, a tu akurat aparat mi się zbiesił, bo nie chciało mi się opróżnić karty pamięci. Ale może jutro lub pojutrze.

koteczekanusi

Post » Pt sie 17, 2012 21:35 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Drugie PS.
anulka111 pisze:Ja bym dala Ryś temu,ktory jest wiekszym luzakiem i Gucio temu,ktory bedzie podpadac ;)

A w ogóle to jak można podpadać, gdy się ma wielkość dłoni i śliczne szaroniebieskie oczęta?

koteczekanusi

Post » Pt sie 17, 2012 22:47 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

To znowu ja :mrgreen:
Kontynuuję swój monolog, jak widać. Znalazłam ten wątek Szalonego Kota viewtopic.php?f=1&t=120970
Macie może konta na tych stronach, na których warto umieścić ogłoszenie, a trzeba się logować? Od przyszłego tygodnia będę musiała pomyśleć o ogłaszaniu srajtków.

koteczekanusi

Post » Sob sie 18, 2012 6:15 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

koteczekanusi pisze:Drugie PS.

A w ogóle to jak można podpadać, gdy się ma wielkość dłoni i śliczne szaroniebieskie oczęta?
To imiona po moich kotach z podpisu- uwierz male moze podpasc :roll: Gucio jest specyficznym koteczkiem ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob sie 18, 2012 15:54 Re: Koty generalnie, acz nie zawsze normalnie - cz. IV

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]