Pseudbrytek Bryś szuka dt/ds. Fotki s.2 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 16:25 Re: Poznań - dt i wsparcie finansowe dla pseudobrytka :(

Tak do poniedziałku,transport będzie we wtorek.
Cieszę się,że jest negatywny i bez zeba.

Poinformuj w poniedziałek , czy jedzie.
Oczywiście jesli coś znajdzie w Poznaniu to bez sensu ta jazda!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sie 04, 2012 17:19 Re: Poznań - dt i wsparcie finansowe dla pseudobrytka :(

Dzięki :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Śro sie 08, 2012 17:02 Re: Poznań - dt i wsparcie finansowe dla pseudobrytka :(

co z tym kocurkiem?
ma juz DT czy DS?
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Wto sie 14, 2012 8:02 Re: Poznań - dt i wsparcie finansowe dla pseudobrytka :(

KotwKratke pisze:co z tym kocurkiem?
ma juz DT czy DS?

Przepraszam, przegapiłam wpis.

Bryś był do wczoraj "na tymczasie" w lecznicy na Zbąszyńskiej, przy okazji bardzo dziękuję panu dr. Piotrowi Dąbrowskiemu, że zgodził się przyjąć do siebie Brysia na kilka dni! :) W lecznicy zajęto się także jego świerzbem i usunięto mu złamany kieł. Wczoraj Bryś trafił znowu do mnie. Do Warszawy nie pojechał, bo chciał go przyjąć Koci Swiat, ale uznałam, że bez sensu jest go wieźć tak daleko, jeśli tam nie ma dla niego dt/ds.

Bryś w tej chwili wygląda o tyle lepiej, że normalnie się porusza (na razie po łazience, bo tylko taką przestrzenią dysponuję), wcześniej tylko leżał w transporterze i ewentualnie podnosił głowę. Jest bardzo proludzki, przy głaskaniu od razu pięknie mruczy :) Nie przepada chyba za kotami, bo strasznie mi syczy na moje koty za drzwiami. Wciąż jest masakrycznie wychudzony, ale to już pewnie tylko kwestia czasu. Zdjęcia postaram się dziś wrzucić.

Bardzo dziękuję Fundacji Animalia, że objęła Brysia pomocą finansową i opłaciła jego dotychczasowe leczenie :1luvu:
Jeśli ktoś chciałby pomóc Brysiowi to będę wdzięczna za wpłaty na konto Fundacji z dopiskiem Bryś, ewentualnie chętnie przyjmę karmę dla Brysia, bo ma jakieś problemy z żołądkiem (będzie musiał być dalej diagnozowany) i musi być na karmie dla wrażliwców ;) na razie :?

KMagda

Post » Śro sie 15, 2012 7:41 Re: Poznań - dt i wsparcie finansowe dla pseudobrytka :(

Proszę państwa, oto Bryś :)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

To zdjęcia jeszcze z lecznicy. Bryś jest bardzo trudnym obiektem do fotografowania, bo albo robi cierpiętnicze miny ;) albo mizia się bez opamiętania. Będę musiała zatrudnić tz-ta do zrobienia mu zdjęć w domu.
W każdym razie Bryś jest już zupełnie innym kotem niż apatyczny szkielecik, którym był kiedy go znalazłam. Jest absolutnie fantastyczny, gdyby nie to, że nie mam miejsca na kolejnego kota, to najchętniej zostawiłabym go u siebie :oops: :wink:

KMagda

Post » Śro sie 15, 2012 13:06 Re: Pseudbrytek Bryś szuka dt/ds. Fotki s.2 :)

Witam serdecznie,

Nie ukrywam, że nie miałam wcześniej kotka. chciałabym zaadoptować jakieś w potrzebie, jednak z racji tego, że nigdy wcześniej nie miałam kotka, chciałabym najpierw 'oswoić' się z tym zwierzątkiem :) Właśnie dlatego wpadłam na pomysł, by zaoferować domek tymczasowy dla kota. Z całą pewnością zrobię dobry uczynek, jednocześnie poznając kocie zwyczaje :)
Jeśli pomoc jest nadal potrzebna, to mogę dać Brysiowi dom tymczasowy, mieszkam w Poznaniu :)

CzarnaLukrecja

Od: Śro sie 15, 2012 13:01

Post » Śro sie 15, 2012 13:41 Re: Pseudbrytek Bryś szuka dt/ds. Fotki s.2 :)

CzarnaLukrecja pisze:Witam serdecznie,

Nie ukrywam, że nie miałam wcześniej kotka. chciałabym zaadoptować jakieś w potrzebie, jednak z racji tego, że nigdy wcześniej nie miałam kotka, chciałabym najpierw 'oswoić' się z tym zwierzątkiem :) Właśnie dlatego wpadłam na pomysł, by zaoferować domek tymczasowy dla kota. Z całą pewnością zrobię dobry uczynek, jednocześnie poznając kocie zwyczaje :)
Jeśli pomoc jest nadal potrzebna, to mogę dać Brysiowi dom tymczasowy, mieszkam w Poznaniu :)

Byłoby fantastycznie gdyby Bryś znalazł dt :) Zaraz napiszę do Ciebie pw.

KMagda

Post » Śro sie 15, 2012 14:28 Re: Pseudbrytek Bryś szuka dt/ds. Fotki s.2 :)

Super! Trzymam kciuki , by Bryś trafił do Ciebie na dt. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon sie 20, 2012 8:56 Re: Pseudbrytek Bryś szuka dt/ds. Fotki s.2 :)

Niestety, dt wycofał się, więc Bryś wciąż "kibluje" ;) u mnie w łazience. Po Animondzie i Bozicie niestety ma biegunki i wymioty, za to uwielbia wcinać surowe mięso i nie ma potem żadnych sensacji żołądkowych. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do człowieka, do kotów znacznie mniej :(
Szuka domu i sponsora ;)

KMagda

Post » Czw sie 30, 2012 12:22 Re: Pseudbrytek Bryś szuka dt/ds. Fotki s.2 :)

Bryś wciąż u mnie, zdaje się, że się zadomawia ;) Niestety, brakuje mu apetytu i nic a nic nie przytył, pomimo tego, że ma dobre wyniki. Na razie ma być na saszetkach jelitowych - konkretnie Gastro Intestinal Royal Canin, jeśli za kilka dni waga nie ruszy to będzie miał robione badania trzustki. I tu moja prośba - czy ktoś mógłby mu zasponsorować choć kilka saszetek? Niestety, oprócz niego, mam sporo innych tymczasów i koszty zaczynają mnie już trochę przerastać :oops:

KMagda

Post » Czw wrz 06, 2012 1:26 Re: Pseudbrytek Bryś szuka dt/ds. Fotki s.2 :)

kciuki za brytka i jego dt/ds :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

[poprzednia]