Z resztą tam chyba jest więcej niż 1 kot?
Ja rezerwuję te 2 boksy które są wolne dla kotek na sterylki z Chorzowa od Pani mojej (naszej

Chyba nigdy się nie odkocimy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
wiiwii pisze:Tak pytam, bo pytam tutaj o rzeczy i nikt nie odpowiada na to. Jak doładuję telefon to będę dzwonić. A tymczasem pytam tutaj.
Edit: O, dodany post. No. Tam są dwa koty, ale jeden dzikawy albo bardzo wystraszony - rasowiec. Drugi łasi się do ludzi, żebrze żarcie i głaski, umaszczenie Żużowe. Chodzi o tego ostatniego. Na drugiego trzeba by klatkę-łapkę (oddałam klatkę Iwo i Iwo teraz łapie bezdomnego kota neuro). Wciąż mam kenelową klatkę Martiki, więc można ulokować Będzinianina w tymże.
MIKUŚ pisze:wiiwii pisze:No to ustal co i kiedy i się zajmij tym.
Ja się muszę zajć tymi kocicami, bo latają w kolejnej ciąży. I tymi 4 maluchami.![]()
Przydałby się dom tymczasowy, bo na kociarni ich nie widzę
MIKUŚ pisze:BialaWilczycaa pisze:Witam. Mam jedno pytanko a mianowicie chodzi mi o żwirek dla mojej Lunki. Obecnie kupuję żwirek Benek economick zbrylający ( około 8zł za 5 l) i niestety ten żwirek starcza mi na max. 2 tyg gdyż Lunka jest straszną czyściochą i uwielbia kopać więc sypię jej go dość sporo. Wybieram zabrudzony zbrylony piasek i dosypuję świeżego ale tak jak mówię starcza mi on max na 2 tyg bo raz na tydzień myję kuwetę i wymieniam cały żwirek. Czy jest jakiś inny żwirek o podobnym zastosowaniu ale bardziej wydajny czy po prostu tak już jest że 5l żwirku starcza na 2 tyg?? Pani w zoologicznym informowała mnie że powinien on starczyć na miesiąc
Marzenko mnie 20 kg starcza ledwo na 2 tygodnieNo ale to inny temat.
Wydajność ma znaczenie. Za najbardziej wydajny żwirek z benków uważa się benek compact zapachowy (granatowe opakowanie). Ale też 2 tyg. góra 3. NIe wiem co to za Pani w tym zoologicznym ale na miesiąc to starczy Tobie ale 10 lPrzecież trzeba napełnić kuwetę a do samego napełnienia kuwety wchodzi 5 l żwiru
![]()
Ponadto nie przesadzaj z tą czystością, jak umyjesz kuwetę to nie musisz wyrzucać żwiru, rozumię że to robisz bo cuchnie? Wtedy radzę zmienić żwir na zapachowy lawendę lub las.
wiiwii pisze:Jakimi 4 maluchami?
I do kogo idzie Paris? Bo coś mi się widzi, że zaczynają ludzie o nią walczyć
mar_tika pisze:Evik a ten maluch pójdzie później przez nas do adopcji?
MIKUŚ pisze:Bardzo, bardzo pragnę podziękować Naszemu kochanemu Pawełkowi za kawał dobrej roboty i mobilizację swojego szwagra (niestety bez Niego było by bardzo trudno).
Paweł wielkie dzięki![]()
![]()
![]()
Dziękuję załodze wykonującej dezynfekcję kiciarni tj. Hidi, Ilka, Marzena i Ja![]()
Wielkie dzięki dziewczyny - raz na jakiś czas konieczna jest dezynfekcja całej kociarni![]()
Wkrótce (myślę że do 3 tygodni) powtórka z rozrywki. Tj. robimy dach i zmieniamy skrzydła drzwi na dole.![]()
Więc obawiam się że Herzp jak wróci to nie pozna kociarni![]()
Teraz mam w miarę luźny tydzień, więc postaram się coś zdziałać w kierunku malowania, cobyśmy kolorów nabrali
ilka;) pisze:Jestem po rannym dyżurze. Nie działo się nic specjalnego, oprócz regularnych bójek.
Wzięłam Fredka na tymczas. Jak na razie zdemolował mi tylko jakąś 1/3 pokoju...![]()
Siedzi śmiertelnie przerażony na mikrofali. Kicia, również śmiertelnie przerażona nowym przybyszem chowa się pod łóżkami. Będę zdawać relacje w miarę na bieżąco co i jak.
mar_tika pisze:ilka;) pisze:Jestem po rannym dyżurze. Nie działo się nic specjalnego, oprócz regularnych bójek.
Wzięłam Fredka na tymczas. Jak na razie zdemolował mi tylko jakąś 1/3 pokoju...![]()
Siedzi śmiertelnie przerażony na mikrofali. Kicia, również śmiertelnie przerażona nowym przybyszem chowa się pod łóżkami. Będę zdawać relacje w miarę na bieżąco co i jak.
Ło matko Ilka, a my z Baśką całą kociarnię przekopałyśmy szukając kota.Właśnie wróciłam z kociarni.Jak bierzecie kociaka z kociarni to piszcie na kartce
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 296 gości