SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2012 11:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Czyli ona. Wiem że długo karmiła, dlatego Teresie zależało, żeby zabrac malucha i dać ją na sterylkę.

Jesli kotek jest szyty i na antybiotykach, to niestety nie mogłabym go wziąć. Gdyby Beza pojechała, to najwyżej białą kotkę wezmę.

Może wziąć jednego z dzikusków, które mają zostać wypuszczone? Potem mogą nie dać się złapać, więc lepiej chociaż kotkę zostawić, żeby się nie rozmnażała. Jak mała, to może choć częściowo się oswoi. Nie każdy szuka kota pieszczocha, niektórym nie przeszkadza kot bezdotykowy.
Tylko musiałby być zaszczepiona Biocanem M, bo już TZ-a nie mam sumienia gonić po lecznicach. Dziś był w Lupusie, na czwartek jest umówiony na sterylkę kotki i jeszcze sterylkę suki, a to szczepienie teraz u nas to konieczność.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto sie 14, 2012 12:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Biała kotka niestety nie toleruje innych kotów :-( - terroryzuje całą kwarantanne (może gdyby było mniej kotów, to byłoby inaczej, ale na dzisiaj atakuje na prawo i lewo :-().

Jaga, jutro bede w schronie to zrobie rozeznanie, którego kociaka można by Ci podrzucic :-) i dam znac. Dzięki z góry za pomoc!

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Wto sie 14, 2012 18:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Dziś do adopcji pojechała Klarcia.Koteczka po złamaniu przedniej łapki i usunięciu 1/4 języczka.Już Pan dzwonił do mnie .Klarcia będzie moją sąsiadką ponieważ zamieszkała na zagórzu.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sie 14, 2012 19:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

mar_tika pisze:Dziś do adopcji pojechała Klarcia.Koteczka po złamaniu przedniej łapki i usunięciu 1/4 języczka.Już Pan dzwonił do mnie .Klarcia będzie moją sąsiadką ponieważ zamieszkała na zagórzu.

To najlepsza wieść dnia ze schroniska :D super że Klarcia znalazła domek :ok:
bo ja zaraz przymierzę się do opisania tych złych wieści - bo niestety po dzisiejszej wizycie popołudniowej w schronie ciśnienie i stan mojego wk...enia, osiągnął chyba zenit :evil:
Ale muszę z lekkka ochłonąć :evil: bo jeszcze wnerw mi nie przeszedł :?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sie 14, 2012 21:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Dziś po południu byłam w schronie no miało być lajtowo jak to mówią :evil: ale jak się człowiek spodziewa że jest w miarę okazuje się że jest kompletnie do dupy :evil:
Jestem twarda, ale dziś normalnie popłakałam się ze złości i z bezsilności :oops:

Nie dotarłam na adopcje, więc nie wiem co się dzieje, byłam w katarowni, na kwarantannie i w szpitaliku. Generalnie wszystkie koty w tych miejscach głodne - od rana stały tylko miski z wodą zasypane trocinami i suche - a przecież tam jest kilka kotek z maluszkami i cała masa maluszków - które nie są w stanie przełknąć tak dużej suchej karmy :evil: niektóre nie miały nic do jedzenia ani suchego, ani mokrego które nie jest podawane bo jeden z debilnych pracowników ma za dużo sprzątania misek i twierdzi że wszystkie koty mają biegunki :evil:
Koty dosłownie jak szalone rzuciły się na mokre jedzenie. :cry:

Wczoraj przyszło do schronsika 7 maluszków są w klatce na katarowni - kilka z nich to straszne maleńtasy o połowę mniejsze od Oczka i Rudka które są w Kociej Chatce - dwa z nich oczka mają całkiem zaklejone :cry:nie mam pojęcia jak one sobie poradzą :cry: na dodatek dziś debilny pracownik wrzucił do tych kociaków trójkę zdrowych burasków, które dziś trafiły do schroniska :( normalnie ręce opadają, mówił ze nie ma wolnych klatek, a na zapleczu w schronisku jak byk stoją dwie kennelówki :evil:

Dziś trafiła do schronsika 3 letnia kotka - adnotacja w ewidencji " rodzę dziecko" kotka została na całą noc w kontenerku :evil: bo nie ma miejsca w klatkach i boksach :(

Dziś zabrałam z katarowni koteczkę czarną mała - nie musiałam jej dobrze oglądać, wystarczyło spojrzeć na jej oczy - oczy odchodzącego kociaka - zabrałam pojechałam do Almavetu - opis drastyczny z dupki małej wystawało około 4 cm stolca, zasklepionego, twardego gówna, koteczka miała cały zatkany odbyt nie mogła nic wydalać. Smród okropny, Pani Monika stwierdziła, że dobrze że w tym wszystkim nie było upałów bo małą by muchy zeżarły :cry: Pani Monika moczyła jej odbyt chyba z 15 minut, żeby usunąć ten czop, kotka skóra i kości, nie reagowała komletnie na nic, dostała wszystkie leki, kroplówki na tą chwilę dzięki pomocy Pani Moniki jest w lecznicy - mam nadzieję że przeżyje do jutra :cry: mam nadzieję, ale nadzieja matką głupich :cry:
Po prostu mam serdecznie dość :cry:

terenia1

Post » Śro sie 15, 2012 9:56 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Czy ktoś w Was dziś będzie karmił koty w schronisku? Jeśli tak, to proszę o kontakt 660124623, podjechałabym i coś wzięła. Może te całkiem maleńkie kociaczki z kk? Obawiam się, że gdybym, sama podjechała do schronu, to nie wydano by mi kotków,l bo dziś zamknięte.

Odnośnie białej kotki, chyba Molly. Gdyby została zaszczepiona na grzyba, to wezmę ją, jak wydam moje małe. Byłaby wtedy tylko z Bastianem, a kocurowi bryryjskiemu nie da rady, więc go nie sterroryzuje.

Jaaga

Post » Śro sie 15, 2012 20:33 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

I troszkę zdjęć ze smutnej schroniskowej rzeczywistości :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Śro sie 15, 2012 20:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

i ciąg dalszy większość kociaków z kwaratanny, szpitalika i katarowni :(

Obrazek

Obrazek

8 miesięczna domowa koteczka przerażona :(

Obrazek

Mamuśka i maluszki

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Śro sie 15, 2012 20:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Młodziutka szylkrecia w boksie już chyba ze dwa miesiące jak nie więcej siedzi :(

Obrazek

terenia1

Post » Śro sie 15, 2012 20:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Obrazek

Te maluszki już też bardzo długo w schronisku :(

Obrazek

Koteczka podobna do kotków syjamskich

Obrazek

Maluchy pędziwiatry

Obrazek

terenia1

Post » Śro sie 15, 2012 21:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Obrazek

To mój faworyt :) mała bieda maluteńka siedzi sama w klacie ale udaje wielkiego tygrysa jak się ją chce dotknąć to syczy że chej ale jest kompletnie nieszkodliwa, ale chce pokazać jaka jest groźna :1luvu:

Obrazek

I dwa czarnuszki

Obrazek

terenia1

Post » Śro sie 15, 2012 21:05 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

I tu cała siódemka jeden czarnuszek większy, 6 maleńtasów - szczurków dosłownie z kk, dziś cała siódemka pojechala do Domku Tymczasowego :1luvu:
one w schronisku nie dałyby rady :cry:

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Śro sie 15, 2012 23:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

terenia moja propozycja jest aktualna
wzielabym wtedy moze mamuske i maluszki :?:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sie 16, 2012 8:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

MarKotek pisze:terenia moja propozycja jest aktualna
wzielabym wtedy moze mamuske i maluszki :?:

Dzięki Martynko muszę sprawę przemyśleć, bo u nas też zacisk :(
A mamuście i maleńtasom bardzo by się domek tymczasowy przydał :)

terenia1

Post » Czw sie 16, 2012 12:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Siódemka maleńtasów z kk, które wczoraj do mnie trafiły, dostanie pomoc w postaci jedzonka od Emilii z fundacji Kastor. Bardzo się z tego ucieszyłam :1luvu: . Fundacja Kastor utrzymuje już sosnowiecką staruszkę spanielkę, która u mnie czeka na swój dom.

Maluszki nie tylko mają wszystkie kk, ale też mają glisty i dwie koteczki z jednego miotu paskudne zapalenie jelit z biegunką. Najsłabsza ma całą pupkę spuchniętą i mokrą. Mam nadzieję, że leczenie pomoże.

Jaaga

[poprzednia][następna]