Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2012 9:08 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Trzymaj się Asiu Kochana!
Lolusiu [*]
www.agapeanimali.org

Jolek

Od: Śro gru 03, 2003 9:00

Post » Śro sie 01, 2012 9:34 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo Wam dziękuję za ciepłe myśli, życzliwość, obecność - moi podopieczni i ja zawsze możemy na Was liczyć...
Loluś['] w swoim króciutkim życiu poruszył serca wielu. Lekarze i stażyści w naszej lecznicy walczyli jak lwy i dbali o niego jak o dzieciątko niemalże, pomogli i mnie - dziękuję!!! Dziewczyny kochane z fundacji Agapeanimali gotowe były wkroczyć z pomocą - dziękuję!!! I Wy - forumowe przyjaciółki - Wy pomagacie zawsze - dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brzmi patetycznie, ale to prawda i czuję potrzebę podziękowań, również w imieniu maleńkiego Lolka :1luvu:
Muszę uciekać, bo siem wzruszam i zaraz przekroczę granicę egzaltacji :oops:

Później opowiem Wam o życiu moich Ukochań, które toczy się dalej i poproszę o rady - który to już raz :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 01, 2012 9:35 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Asiu, zanim uciekniesz odbierz PW :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sie 01, 2012 12:21 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Poznajecie tego gościa :wink:

Ciuciubabka :mrgreen:
Obrazek
By jerzykowka at 2012-08-01

Cały trąbita :D
Obrazek

Wsinaczka - prędko, prędko do Dużej, która siedzi na tarasie zamiast w wolierze :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro sie 01, 2012 12:25 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Bąbel jaki szczęśliwy :1luvu:

WarKotka

Post » Pt sie 03, 2012 23:00 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Ale się chłopak byczy!!! :D :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto sie 14, 2012 10:12 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Hej, hej Kochane!!!
W naszej bąblowni spokojniej, ale niezupełnie spokojnie :wink:
Bąbel miał ponownie zapalenie pęcherza (jego braciszek ma tę samą skłonność) :( , w przyszłym tygodniu kontrolnie badamy więc mocz. Przy okazji zbadamy mocz Sarusia pod kątem obecności (tfu, tfu!) bilirubiny. Ponowne badanie krwi pokazało obecność bilirubiny całkowitej powyżej normy, natomiast bilirubiny bezpośredniej w dolnej granicy normy :roll: Nudzić się nie można :twisted:

Poza tym, jak wiecie opiekuję się (nie sama) ukochaną Babunią :1luvu: , która przeżyła już 97 wiosen. Przyzwyczaiłam się do myśli, że Ona jest wieczna. Niestety jest coraz słabsza i coraz trudniej jej funkcjonować :( . Wczoraj, gdy do niej przyszłam, w całym domu unosił się dym i zapach spalenizny - zupka, a raczej zwęglony garnczek, stał na gazie... Przyjechałam w porę!!! Pomimo naszej mobilizacji, dochodzącej Pani do opieki, zaczyna się czas kiedy musimy dać z siebie wszystko, by zapewnić Babuni spokój, bezpieczeństwo i możliwość bycia otoczoną miłością u siebie, we własnym domu. Bardzo mi ciężko ze świadomością, że moja najdroższa Babunia jest coraz bardziej krucha, że tak to określę. Kocham ją do obłędu!!!
Na szczęście, jak zawsze pomagają kojąc smutek moje Ukochania i prawdziwi przyjaciele, którym ostatnio mocno w rękaw pochlipałam :oops:
Tym bardziej cieszę się na przyjazd wspaniałej Cioteczki Iwonki :1luvu: , z którą spędzimy kilka dni (nawet "dyżury" u Babuni pod tym kątem udało się poukładać :D ) na absolutnej labie, będziemy wietrzyć mózgi oraz ciała :wink: :D Mam nadzieję, że pogoda dopisze!

Tak więc, tradycyjnie podzieliłam się z Wami i smutkami i radością :oops: .

Upraszamy o kciuki za wyniki badań kontrolnych sioo moich chłopaków. I ściskamy gorrrrrąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto sie 14, 2012 10:44 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Asiu kochana, pamiętaj w tym wszystkim tez o swoim zdrowiu.... :twisted:

WarKotka

Post » Wto sie 14, 2012 10:54 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

kiche_wilczyca pisze:Asiu kochana, pamiętaj w tym wszystkim tez o swoim zdrowiu.... :twisted:

Martuś :1luvu: pamiętam, pamiętam, wszystko jest dobrze. Na szczęście skończyły się te potworne upały!
Szykuję formę na Wasz przyjazd, Kochana :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto sie 14, 2012 12:08 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

jerzykowka pisze:
kiche_wilczyca pisze:Asiu kochana, pamiętaj w tym wszystkim tez o swoim zdrowiu.... :twisted:

Martuś :1luvu: pamiętam, pamiętam, wszystko jest dobrze. Na szczęście skończyły się te potworne upały!
Szykuję formę na Wasz przyjazd, Kochana :piwa:

Co, gdzie, jak?
:twisted:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto sie 14, 2012 12:32 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

czy ja mogę prywatę?? :oops: :oops: :oops:
Wstawiam link do allegro cegiełkowego dla Tymusia - mojego tymczawsa:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2560924553

może ktoś zechce wspomóc leczenie kotka i jego operację :)
cegiełka kosztuje tylko złotówkę :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sie 14, 2012 12:46 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Bąbel gorąco zachęca do wsparcia małego Tymusia :1luvu: w potrzebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja również!!!

Peciu Kochana, ja sama jeszcze nie wiem kiedy dotrą Satyrki, ale już jutro się pewnie dowiemy :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto sie 14, 2012 12:48 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

ja sama jeszcze nic nie wiem :twisted:

WarKotka

Post » Wto sie 14, 2012 12:52 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

kiche_wilczyca pisze:ja sama jeszcze nic nie wiem :twisted:

Przecież miałaś wiedzieć jutro :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto sie 14, 2012 13:15 Re: Bąbel & Spółka... Maleńki Loluś ['] pobiegł dalej... :((

Powinnyśmy wiedzieć dziś wieczorem :P

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

[poprzednia][następna]