Moderator: Moderatorzy
editCarreras pisze:że rano, tj. o 4.00, glukometr wskazał 301...
Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, podając zaraz potem 4,5U. Może to za dużo? (Do tej pory nie miałam takich dylematów...)
Gwałtowne spadki świadczą o zbyt dużej dawce. Przy pojawieniu się wyższego wyniku spróbuj podać tylko 50% aktualnej dawki. Ważne jest żeby niepotrzebnie nie zalewać kota insuliną, tylko utrzymywać cukier na niskim poziomie - aby trzustka miała możliwość odpocząć i zregenerować się.sheridan pisze:To jest ten zaniżający glukometr, więc myślę, że było naprawdę ciut więcej niz 30. W każdym razie kocie wariowało i nic jej nie było. Dzisiaj na odmianę po ostatnich bardzo wysokich PRE było...56. Widzę, że muszę dobrze przemyśleć, co dalej...
Zmniejszenie zbyt duże dawki może spowodować kosmiczny wzrost cukru. Dlatego jak wrócisz wieczorem po 20.00 zmierz cukier i jeśli będzie wysoki zrób dodatkowy zastrzyk.Carreras pisze:Ratunku! Jest 120!
Podałam 2,5U. Nie mam odwagi bez konsultacji z Tobą dać większej dawki. Poza tym muszę wyjść z domu, wrócę dopiero po 20.
czuję się niepewnie, gdy pomyślę o dawkowaniu w zależności od potrzeb...
Piękny wynik z 3-ką na przodzie.Carreras pisze:Kociaro, pomiar o 20.30, czyli +4,5 - 317. Oczywiście jadł o 16 (w czasie zastrzyku), 18 i 20.
Co robimy?
OKCarreras pisze:Ok, dzięki.
Nie, nie pracuję.
"Kociara" pisze:Gwałtowne spadki świadczą o zbyt dużej dawce. Przy pojawieniu się wyższego wyniku spróbuj podać tylko 50% aktualnej dawki.
Nie ma jak własne doświadczeniesheridan pisze:Tyle to ja wiem wiem; podałam WTEDY za dużo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości