Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 11, 2012 21:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

biamila pisze:Melduję się :D
:D
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob sie 11, 2012 21:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Wredne_Słonko pisze:
aga marczak pisze:
Wredne_Słonko pisze:
aga marczak pisze:Dziewczyny no masakra!
Cały dzień upłynął mi na łapaniu i wożeniu kotów,więc poszłam do mojej sąsiadki na winko,aby się odstresować.Wychodzę od niej a na środku naszej spokojnej ślepej uliczki leży przejechany kot sąsiadów :( U nich już ciemno,więc nawet nie raczyli zawołać kota do domu jak szli spać :evil: Wzięłam zwłoki i położyłam je na trawie.Jutro im powiem gdzie mają go szukać.Po CH... był im ten kot???????

Niestety mnóstwo ludzi tak robi :/ Trzeba było od razu do nich iść, a tak to się jeszcze wyspali ;)

U mnie też dupa. Prócz tego, że adopcje stoją to kuźwa Lukowi wypadła rzepka! Jakieś pechowe to rodzeństwo - Leia sika na pościel, ten teraz będzie kulejący, a Maciek powiedział, że jak nie znajdą domów to mnie zamorduje..

U mnie adopcje jakoś idą ale i tak mam teraz 8 kociaków i 8 dorosłych do adopcji(nie adopcyjne) i do tego jeszcze goszczę u siebie rodzeństwo od Ani z Ogarnej
Bardzo mi przykro z powodu Luka i Lei.Myślę,że mimo wszystko znajdą domki bo są śliczne i małe jeszcze, a jak pozostałe?

Aga, Luke i Leia to te dwa dorosłe koty, no ale ładne są, prawda :D Była u mnie Asia z Trochę Inne Zdjęcia, koty co prawda nie chciały pozować ale może coś z tego będzie ;)
Jeśli pytasz o grzybki to jest spoko. Dwa już nie mają zmian. Chłopak to mega miziak, jego odgrzybiona siostra jeszcze trochę dzikuje. Trzecia niestety ciągle ma nowe zmiany i chyba czeka nas trzecie szczepienie, szkoda bo też jest już całkiem oswojona.
sorry pogubiłam się :oops:
zdradz nam imiona tych z blaszanki
Szkoda że nie udało się złapać tego ostatniego z rodzenstwa
Nie miał szczęścia biedulek(ka) :(
Obrazek

aga marczak

Post » Nie sie 12, 2012 6:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Marlon pisze:
olciak84 pisze:nie wiem czy komuś to pomoże, ale pewnie wiecie u państwa Łukuc jest jeszcze 7 bezpłatnych sterylek (stan na wczoraj) z tym, że taki przelicznik, ze jedna dziewczynka to dwa samce. CZyli jak ktos przyniesie 2 samce to zostanie 6 sterylek bezpłatnych.

Ja wiedziałam o 15 sterylkach podarowanych dla PKDT, jestem ciekawa kto wykorzystał 8 bo tylko Monika Paczkowska wspominała mi, że coś zrobiła u Nich... Blokuje reszte sterylizacji.

Ja też pisalam o jednej jeśli dobrze pamietam na matke - dzikusa ktora mi Monika pomogla lapac

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Nie sie 12, 2012 13:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z403571739

10.08.2012 w okolicy Gdynia Śląska 30 znaleziono młodą kotkę
rudo-szarą, pręgowaną z niewielką rudą plamką na głowie.
Kotek czeka na właściciela. Kontakt 502269802

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z401649578 tel: 796 904 128

02.08.2012 w Gdyni Cisowej przy ulicy Zbożowej zginął 3.5 letni kotek. Pręgowany, białe łapki i brzuszek. Na imię ma Oberek i na nie też reaguje. Bardzo towarzyski, podchodzi do ludzi i się z każdym wita.
Jeżeli ktoś widział w okolicy kota widniejącego na zdjęciach proszony jest o kontakt pod numer 796 904 128, czeka nagroda pieniężna.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z402402363 506063502

Pilnie oddam. Matka jamniczka. Sunia będzie troszkę wyższa od matki, ale to kwestia centymetrów. Matkę można zobaczyć na miejscu

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z402328134 605969231

Zagięła 13-letnia kotka, maści biało czarnej w Gdańku-Osowa! Cechy charakterystyczne to: trzy czarne plamy na grzbiecie, czarny łepek i czarny ogon. Kotka miała na szyi czerwoną obróżkę. Ktokolwiek widział, coś wie, żywą lub martwą, proszę o kontakt!
-Zrozpaczona-

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z402286282 na zdjęciach widzę zwykłe dachowce... 608446807

Kocięta z pięknymi ogonami i aksamitnym średnio długim futerku z książeczkami zdrowia zaszczepione i odrobaczone do odbioru w Rumi. Zapraszam serdecznie.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z402282725 pisałam 693-32-11-14

Oddam cztery śliczne dwumiesięczne kociątka - kotka i trzy koteczki - tylko w dobre ręce.

Koteczki są śliczne - trzy w biało-czarne łatki i jeden czarny z białymi skarpetami i krawatkiem. Są też bardzo grzeczne i ułożone. Korzystają już z kuwetki, są odrobaczone, mają własne książeczki zdrowia. Uwielbiają się bawić i przytulać, cudnie przy tym mrucząc.

Osoby zainteresowane proszę o telefon pod numer: 693-32-11-14. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące koteczków. Można je też w każdej chwili obejrzeć w Gdańsku-Śródmieściu.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z402857248 2 mioty, pisałam, nie odpowiedzieli 666701042

Oddam w dobre ręce dwa białe kocieta- Chłopiec jest cały biały, dziewczynka ma na główce malutką plamkę (kika włosków)
Dziewczynka jest typowym albinosem- jedno oczko ma błękitne, drugie brązowe.
(do oddania te małe na zdjęciu, duże to mamusie :)
Załatwiaja się do kuwetki, uwiebiają się bawic ;)
Potrzeba im jedynie cieplego kąta, kuwetki i kochającego właściciela z ręką skorą do pieszczot ;)

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z402682539 500471997

Witam
Niestety sytuacja życiowa zmusiła mnie do wyjazdu za granicę , i niestety analizują wiele rozwiązań , jestem zmuszony znaleźć dobry i kochający dom dla mojej niuni ... Niunia urodziła sie w lipcu zeszłego roku od tamtego czasu dala sie poznać jako naprewde wspaniały kot , jest bardzo czysta , lubi zabawę . wychowała sie w eskorcie dwóch dużych golden retrieverów , wiec akceptuje również psy . Ogłoszenie kieruję do osób które są w stanie dać jej naprawdę kochający dom , bo naprawde na to zasługuje
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sie 12, 2012 18:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny, witam się po długiej nieobecności :D

Nie dałam rady dziś dotrzeć na zebranie, wróciłam dopiero w nocy z wyjazdu i cały dzień zeszedł mi na ogarnianiu mieszkania i ogólnie bolesnym powrocie do rzeczywistości, cóż jutro rano do pracy i reszta obowiązków.

Mrata, Twoja klatka wystawowa jest u p. Gabrysi na Stogach. Prawdopodbnie można ją już odebrać, jutro się zorientuję i Ci przywiozę.

Marlon, większość sterylek u Łukuciów ja wykorzystałam - ale były to interwencje, które i tak trafiały by do PKDT, tych kotek przynajmniej żadna z Was nie musiała łapać i wozić (swojego czasu i benzyny wykorzystywać).
- 1 kotka z Orłowa od olaciak
- 3 kotki z Przymorza zgłoszenie od Małgosi Stańczak
- 1 ciężarną kotkę pozwoliłam wysterylizować p. Joli z Grabówka
- 1 kotka to była z Traugutta z Gda - miejsce, które zgłosiła Aga Marczak
- 2 kotki były z Witomina

----------------------------------------------------

Moje wszystkie koty przeżyły urlop w dobrej formie, niestety 4 młodziaki nadal mimo szczepień mają zmiany grzybicze, mniejsze niż jak wyjeżdżałam ale jeszcze sporo mają.

Rudy kocur Zatoichi, znaleziony w czerwcu na Chwarznie odszedł 1 sierpnia, ale podobno spokojnie, jednego dnia był a po nocy leżał martwy, chyba już ze starości, przynajmniej miał 2 miesiące spokojnego dobrego życia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sie 12, 2012 18:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:Dziewczyny, witam się po długiej nieobecności :D

Nie dałam rady dziś dotrzeć na zebranie, wróciłam dopiero w nocy z wyjazdu i cały dzień zeszedł mi na ogarnianiu mieszkania i ogólnie bolesnym powrocie do rzeczywistości, cóż jutro rano do pracy i reszta obowiązków.

Mrata, Twoja klatka wystawowa jest u p. Gabrysi na Stogach. Prawdopodbnie można ją już odebrać, jutro się zorientuję i Ci przywiozę.

Marlon, większość sterylek u Łukuciów ja wykorzystałam - ale były to interwencje, które i tak trafiały by do PKDT, tych kotek przynajmniej żadna z Was nie musiała łapać i wozić (swojego czasu i benzyny wykorzystywać).
- 1 kotka z Orłowa od olaciak
- 3 kotki z Przymorza zgłoszenie od Małgosi Stańczak
- 1 ciężarną kotkę pozwoliłam wysterylizować p. Joli z Grabówka
- 1 kotka to była z Traugutta z Gda - miejsce, które zgłosiła Aga Marczak
- 2 kotki były z Witomina

----------------------------------------------------

Moje wszystkie koty przeżyły urlop w dobrej formie, niestety 4 młodziaki nadal mimo szczepień mają zmiany grzybicze, mniejsze niż jak wyjeżdżałam ale jeszcze sporo mają.

Rudy kocur Zatoichi, znaleziony w czerwcu na Chwarznie odszedł 1 sierpnia, ale podobno spokojnie, jednego dnia był a po nocy leżał martwy, chyba już ze starości, przynajmniej miał 2 miesiące spokojnego dobrego życia.

Witamy witamy,odpocznij po urlopie.Odezwiemy się bo mamy kilka pytań.
Szkoda bardzo Rudzika,ale dzięki Tobie ostatni okres swojego życia miał
już godny.
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Nie sie 12, 2012 20:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Witaj Monia strasznie smutno było bez Ciebie :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Post » Pon sie 13, 2012 10:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Witaj Monia :)

Dostalysmy wiadomosc od kogos kto byl na wakacjach w sopocie:
"Witajcie, dzieki Pruszkowskiemu Domowi Tymczasowemu dostałam do Was namiar. Chodzi o to, że wczoraj ok.godziny 16-17 przy Malczewskiego 23 w Sopocie, znalazłyśmy kociaka, prawdopodobnie z kocim katarem. Miał przyczepiony do nosa styropian, który mu wyciągnęłyśmy, żeby się nie udusił, ale ma okropnego gila. Mieszka w śmietniku właśnie przy Malczewskiego, jest dokarmiany przez miejscowe kociary, bo widziałyśmy miski na pożywienie, ale martwimy się, że może zdechnąć, jest zaniedbany strasznie no i ten katar.. Niestety wczoraj miałyśmy pociąg, dlatego nic wiecej dla kotka nie mogłyśmy zrobić, żadne służby weterynaryjne nie odpowiadały na telefony. Jesli jestescie w mocy, to będzie super jeśli ktoś z wolontariuszy sprawdzi to miejsce, obejrzy chociaż kociaka. Na moje oko nie jest to stary kot, płci nie znam bo nie w głowie było nam sprawdzanie. Jeśli potrzebować będziecie wiecej informacji odnosnie lokalizacji to służę pomocą. Niestety nie udało nam się też zrobić zdjecia, ale to czarny kotek. Zaniedbany ale śliczny. Będę wdzieczna za jakiekolwiek informacje czy coś się dalej dzieje w tej sprawie, czy ktoś się może tym zająć.. Ewentualnie namiar do jakiejś innej instytucji, która moze pomóc.. Pozdrawiamy licząc na pomoc, w imieniu kociaka,
Paulina i Danka"

Czy ktos moze pomoc? Pojechac na miejsce? zorientowac sie w sytuacji, moze karmicielka bedzie dawala antybiotyk?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sie 13, 2012 12:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Szkoda,że nie wiedziałam bo byłam przejazdem w Sopocie.Jechałam zawieźć 4 kocice z Gościnnej na steryl
Mamy już 6 ciachniętych z tego miejsca zostało 8.byłam też na sąsiednim podwórku jest tam 9 kociąt(tyle widziałam) i całe mnóstwo kocic jakieś 14 :(
byłam w budynku byłego Banku tam jest jakaś Kasa Oszczędnościowa.Pani przejęta losem kotów,ale nie widzi możliwości pomocy...
Jeśli ktoś może pomóc w jakikolwiek sposób proszę o info.Potrzebna karma pilnie.koty są chore i wychudzone :( :( :(
Obrazek

aga marczak

Post » Pon sie 13, 2012 13:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny, miała któraś przypadek kota-wegetarianina? Znajoma ma problem ze swoim kocurem, który nie znosi mięsa. Jada tylko warzywa, kaszę i nabiał. Jest bardzo chudy, ale nie wygląda na umierającego. Co to może być - brak jakiegoś enzymu? I czym można ewentualnie wyrównać niedobory - podawać taurynę w innej postaci czy co?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon sie 13, 2012 13:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

echtom pisze:Dziewczyny, miała któraś przypadek kota-wegetarianina? Znajoma ma problem ze swoim kocurem, który nie znosi mięsa. Jada tylko warzywa, kaszę i nabiał. Jest bardzo chudy, ale nie wygląda na umierającego. Co to może być - brak jakiegoś enzymu? I czym można ewentualnie wyrównać niedobory - podawać taurynę w innej postaci czy co?

Wizyta u dobrego, polecanego weta była? Badania krwi? Jakiej karmy próbowała? Czy dawała mięso czy przerobione gotowe karmy?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sie 13, 2012 13:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

A gotowej suchej karmy czy saszetek nie chce jeść? Znajoma próbowała z różnymi markami?
Ja znam koty, które nie jedzą mięsa, mój Micek nie zje mięsa ani surowego ani gotowanego, ale je dużo suchej karmy i ma się bardzo dobrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon sie 13, 2012 15:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

WAŻNE
Musimy mówić ludziom,którzy biorą od nas koty aby nie adoptowali niczego więcej zanim nasz kot nie zostanie zaszczepiony.To jest bardzo ważne :!:
Pani z Wejherowa adoptowała ode mnie małą kotkę i w zachwytach poinformowała mnie dzisiaj o przygarnięciu następnego kociaka.Wszystko byłoby super jakby nie to,że ten drugi kociak najprawdopodobniej miał kontakt z pp
Obrazek

aga marczak

Post » Pon sie 13, 2012 15:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:WAŻNE
Musimy mówić ludziom,którzy biorą od nas koty aby nie adoptowali niczego więcej zanim nasz kot nie zostanie zaszczepiony.To jest bardzo ważne :!:
Pani z Wejherowa adoptowała ode mnie małą kotkę i w zachwytach poinformowała mnie dzisiaj o przygarnięciu następnego kociaka.Wszystko byłoby super jakby nie to,że ten drugi kociak najprawdopodobniej miał kontakt z pp

Kotka na szczęście została zaszczepiona.Wprawdzie jeden raz ale zawsze coś
Trochę spadł mi kamień z serca :roll:
Obrazek

aga marczak

Post » Pon sie 13, 2012 17:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:A gotowej suchej karmy czy saszetek nie chce jeść? Znajoma próbowała z różnymi markami?
Ja znam koty, które nie jedzą mięsa, mój Micek nie zje mięsa ani surowego ani gotowanego, ale je dużo suchej karmy i ma się bardzo dobrze.

Trochę skubie tej suchej, ale bez entuzjazmu. Podpowiem, by poeksperymentowała z różnymi markami.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

[poprzednia][następna]