biamila pisze:Melduję się

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
sorry pogubiłam sięWredne_Słonko pisze:aga marczak pisze:Wredne_Słonko pisze:aga marczak pisze:Dziewczyny no masakra!
Cały dzień upłynął mi na łapaniu i wożeniu kotów,więc poszłam do mojej sąsiadki na winko,aby się odstresować.Wychodzę od niej a na środku naszej spokojnej ślepej uliczki leży przejechany kot sąsiadówU nich już ciemno,więc nawet nie raczyli zawołać kota do domu jak szli spać
Wzięłam zwłoki i położyłam je na trawie.Jutro im powiem gdzie mają go szukać.Po CH... był im ten kot???????
Niestety mnóstwo ludzi tak robi :/ Trzeba było od razu do nich iść, a tak to się jeszcze wyspali
U mnie też dupa. Prócz tego, że adopcje stoją to kuźwa Lukowi wypadła rzepka! Jakieś pechowe to rodzeństwo - Leia sika na pościel, ten teraz będzie kulejący, a Maciek powiedział, że jak nie znajdą domów to mnie zamorduje..
U mnie adopcje jakoś idą ale i tak mam teraz 8 kociaków i 8 dorosłych do adopcji(nie adopcyjne) i do tego jeszcze goszczę u siebie rodzeństwo od Ani z Ogarnej
Bardzo mi przykro z powodu Luka i Lei.Myślę,że mimo wszystko znajdą domki bo są śliczne i małe jeszcze, a jak pozostałe?
Aga, Luke i Leia to te dwa dorosłe koty, no ale ładne są, prawdaByła u mnie Asia z Trochę Inne Zdjęcia, koty co prawda nie chciały pozować ale może coś z tego będzie
Jeśli pytasz o grzybki to jest spoko. Dwa już nie mają zmian. Chłopak to mega miziak, jego odgrzybiona siostra jeszcze trochę dzikuje. Trzecia niestety ciągle ma nowe zmiany i chyba czeka nas trzecie szczepienie, szkoda bo też jest już całkiem oswojona.
Marlon pisze:olciak84 pisze:nie wiem czy komuś to pomoże, ale pewnie wiecie u państwa Łukuc jest jeszcze 7 bezpłatnych sterylek (stan na wczoraj) z tym, że taki przelicznik, ze jedna dziewczynka to dwa samce. CZyli jak ktos przyniesie 2 samce to zostanie 6 sterylek bezpłatnych.
Ja wiedziałam o 15 sterylkach podarowanych dla PKDT, jestem ciekawa kto wykorzystał 8 bo tylko Monika Paczkowska wspominała mi, że coś zrobiła u Nich... Blokuje reszte sterylizacji.
mpacz78 pisze:Dziewczyny, witam się po długiej nieobecności![]()
Nie dałam rady dziś dotrzeć na zebranie, wróciłam dopiero w nocy z wyjazdu i cały dzień zeszedł mi na ogarnianiu mieszkania i ogólnie bolesnym powrocie do rzeczywistości, cóż jutro rano do pracy i reszta obowiązków.
Mrata, Twoja klatka wystawowa jest u p. Gabrysi na Stogach. Prawdopodbnie można ją już odebrać, jutro się zorientuję i Ci przywiozę.
Marlon, większość sterylek u Łukuciów ja wykorzystałam - ale były to interwencje, które i tak trafiały by do PKDT, tych kotek przynajmniej żadna z Was nie musiała łapać i wozić (swojego czasu i benzyny wykorzystywać).
- 1 kotka z Orłowa od olaciak
- 3 kotki z Przymorza zgłoszenie od Małgosi Stańczak
- 1 ciężarną kotkę pozwoliłam wysterylizować p. Joli z Grabówka
- 1 kotka to była z Traugutta z Gda - miejsce, które zgłosiła Aga Marczak
- 2 kotki były z Witomina
----------------------------------------------------
Moje wszystkie koty przeżyły urlop w dobrej formie, niestety 4 młodziaki nadal mimo szczepień mają zmiany grzybicze, mniejsze niż jak wyjeżdżałam ale jeszcze sporo mają.
Rudy kocur Zatoichi, znaleziony w czerwcu na Chwarznie odszedł 1 sierpnia, ale podobno spokojnie, jednego dnia był a po nocy leżał martwy, chyba już ze starości, przynajmniej miał 2 miesiące spokojnego dobrego życia.
echtom pisze:Dziewczyny, miała któraś przypadek kota-wegetarianina? Znajoma ma problem ze swoim kocurem, który nie znosi mięsa. Jada tylko warzywa, kaszę i nabiał. Jest bardzo chudy, ale nie wygląda na umierającego. Co to może być - brak jakiegoś enzymu? I czym można ewentualnie wyrównać niedobory - podawać taurynę w innej postaci czy co?
aga marczak pisze:WAŻNE
Musimy mówić ludziom,którzy biorą od nas koty aby nie adoptowali niczego więcej zanim nasz kot nie zostanie zaszczepiony.To jest bardzo ważne![]()
Pani z Wejherowa adoptowała ode mnie małą kotkę i w zachwytach poinformowała mnie dzisiaj o przygarnięciu następnego kociaka.Wszystko byłoby super jakby nie to,że ten drugi kociak najprawdopodobniej miał kontakt z pp
mpacz78 pisze:A gotowej suchej karmy czy saszetek nie chce jeść? Znajoma próbowała z różnymi markami?
Ja znam koty, które nie jedzą mięsa, mój Micek nie zje mięsa ani surowego ani gotowanego, ale je dużo suchej karmy i ma się bardzo dobrze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, puszatek i 82 gości