Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 11, 2012 12:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

A zdjęcia to Cześkowi porobiła? :wink: Super, ze chłopakowi jest dobrze w nowym domku :) a jak kontakty z pannami?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob sie 11, 2012 14:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

tosiula pisze:
dalia pisze:Kotkinsie - miseczkę na podkładkę się stawia i wywalanie z niej nie jest straszne
a kotku śliniaczek należy założyć :lol:

...i kupić druciak do czyszczenia podłogi - szybko i bez zarysowań, sprawdzone :piwa:

NIE! Podkładka się ślizga i wszystko z niej spadywuje. Druciak zaś jest zbędny, jeśli z resztek paneli zbuduje się koteckom "wyspę". :mrgreen: Przeciera się ją szmatką wilgotną i styknie. Całą resztę można sobie druciakować, domestosować i chemikaliować, a "wyspa" z paneli jest czysta i ekologiczna.
Mirmiłowskie taką mają.
Ostatnio edytowano Sob sie 11, 2012 14:33 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Sob sie 11, 2012 14:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Aniada pisze:
tosiula pisze:
dalia pisze:Kotkinsie - miseczkę na podkładkę się stawia i wywalanie z niej nie jest straszne

...i kupić druciak do czyszczenia podłogi - szybko i bez zarysowań, sprawdzone :piwa:

NIE! Podkładka się ślizga. Druciak zaś jest zbędny, jeśli z resztek paneli zbuduje się koteckom "wyspę". :mrgreen:
Mirmiłowskie taką mają.

u mnie jako obrusy służą gazetki Lidla - te duże wrzucane do skrzynek
nic sie nie ślizga, druciaka nie trzeba
sprzątam miski a gazetka do śmieci :wink:
czyściuteńko
polecam
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sie 11, 2012 16:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

dalia pisze:
Aniada pisze:
tosiula pisze:

NIE! Podkładka się ślizga. Druciak zaś jest zbędny, jeśli z resztek paneli zbuduje się koteckom "wyspę". :mrgreen:
Mirmiłowskie taką mają.

u mnie jako obrusy służą gazetki Lidla - te duże wrzucane do skrzynek
nic sie nie ślizga, druciaka nie trzeba
sprzątam miski a gazetka do śmieci :wink:
czyściuteńko
polecam

U mnie identycznie, za podkładki służą mi gazetki marketowe. Do czegoś się chociaż przydają :)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Nie sie 12, 2012 10:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Miszczunio ma zawsze mokrą bródkę.Podejrzewam,że się zapluwa.
Wycieram, myję.
Do tego on się liże nader starannie ale tylko w trzech miejscach- tam gdzie sięga jęzorkiem.Reszta futerka Leosi nie interesuje, reszty futerka Leoś nie widzi, więc jej nie ma.Amka na niego już nie syczy i nie fuczy- doszła widać do wniosku,że szkoda syku na idiotę.Bo Leoś mija syczącą księżniczkę wyluzowany, nie poświęcając jej nawet jednego spojrzenia.Jeszcze się trochę omijają bokiem (głównie Amka) ,ale wojny otwartej nie ma.Z Fio spokojnie- wpuściła bezczelnego Leosia na ŁÓŻKO!!!!Wolno mu sypiać w nogach.Jak Amelii.
Bo na poduszce sypia wyłącznie ONA.

Leoś jest dosyć brzydki w porównaniu z Kotkinsównami.Ale futerko to kwestia czasu.
Aaaa- i je RC ale nie pomieszane.MK mu dawał wczoraj z ręki i Leoś załpała o co chodzi.Ogólnie jest najmniej zręczny z moich kotów- wskoczenie na fotel to duuuże ryzyko!Daje radę tylko na łóżko:)
O parapecie nie ma co marzyć.Za wysoko.

Dlaczego on się tak kurcze ślini?Zęby ma zrobione, wokół tego złamanego kła nie ma stanu zapalnego.
Gluty z nosa idą umiarkowanie, po nocy trzeba umyć nosek,zasmarować Sudokremem (żeby nie było podrażnienia skóry)
Na wtorek planujemy weta.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sie 12, 2012 19:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Witam wszystkich serdecznie,
no, napiszę coś o Chucku - jest śliczny!
I prawdą jest, że kotek wygląda coraz lepiej, gdy porównuję ze zdjeciami z pierwszego dnia u mnie.
Ma taką milutką, mięciutką sierść. I mimo, że jest przez moje dziewczęta trochę przeganiany (na szczęście bez wyciagania pazurów), jedzenie jest miejscem nieagresji. Czakuś bez skrępowania jada z wszytkich misek i załatwia się do wszystkich kuwet i wtedy panny odchodzą na bok i czekają. Ma dzwiny zwyczaj leżenia na środku pokoju na podłodze i obserwowania albo spania. Czasem wybiera oparcie fotela który stoi na środku pokoju (w sumie też dobry punkt obserwacyjny)
Lubi też leżeć na grzebiecie i pokazywać brzuszek do głaskania - moje kotki zupełnie na to nie reagują.
Nie lubi za to wycierania oczu (raz za to oberwałam po łapie) i wycierania po kąpieli ogona.
Kotkins, bardzo dziękuję za pomoc, byłabyś ze mnie dumna - jestem twarda i buźka Czakusia wraca do białej barwy.
Pomysł z parapetem jest nieoceniony.
I ogon po kąpieli wygląda dużo lepiej, ale jest cały czas lekko tłustawy.

Ale ogólnie muszę przyznać, że macie rację fanki Persów, te koty są takie milutkie i fajne, no, chyba, że ten Chuck (Czesiu) jest wyjątkowy :wink:

liliane

Od: Sob cze 23, 2012 20:38

Post » Nie sie 12, 2012 20:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Poprosimy o zdjęcia.
Krótka instrukcja:)
Wejdź na Imageshack, zaloguj się.Wybierz format zdjęcia- na forum najlepsze jest 640x 480.Potem kliknij "browse" i zaznacz zdjęcie , następnie kliknij "przeslij teraz" i poczekaj ,az się prześle.
Kiedy będzie gotowe zaznacz poniżej "kod forum" i w zaznaczone kliknij Ctrl C.
Otwórz nowy post na forum, kliknij CtrlV....GOTOWE!!!!

Właśnie miałam dzwonić i pytać o oczka.Zakraplasz???
Będzie mniej wydzieliny, miała lekko podrażnione spojwoki!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon sie 13, 2012 7:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Dostałam zdjęcia Cześka:-)tfu Chucka - wysłałam do Dalii do wstawienia........;-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sie 13, 2012 9:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon sie 13, 2012 9:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Co za piękne futrzyska! A Chuck... 8O przystojniak persią gębą :)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon sie 13, 2012 10:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Obrazek
Kochany... :1luvu:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon sie 13, 2012 11:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Kurka, taki Leoś by się u mnie przydał na dokocenie... Mija Ofelię, Ofelia syczy, warczy, a on nic... Ofelia zdumiona milknie i przestaje syczeć... Marzenie!
Co do kotów wykupionych z pseudo - nie potępiam, bo sama żartuję, że mam kotkę z własnej hodowli piwnicznej 8) . No co - urodziły się kociaki w piwnicy moich rodziców, dostały wygodne pudełko wyścielone starymi koszulkami taty, dostawały jeść, pić, leczone były, pooddawane do nowych domów (poza kocicą - dziki dzik) - jak nic hodowla! I to dachowców!
Kotkinsie, wybierasz się do Krakowa na paradę jamników?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sie 13, 2012 11:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

No cudo :1luvu: w ogóle wszystkie kociaste niezwykłej urody :P
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon sie 13, 2012 11:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

A ja swoją kotkę kupiłam w hodowli, ale uważam, że to jest raczej pseudohodowla, choć jest zarejestrowana. Nie byłam świadoma gdy kupowałam Lunę, ale internet i miau otworzyły mi oczy. Poczytałam też opinie na temat tej hodowli,no i dochodzę do wniosku, że nie wszystko tam było na miejscu. Z tym, że tak jak kotkins pisał- nie zamieniłabym mojego kota na żadnego innego, choć średnio prestiżowe jego pochodzenie.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon sie 13, 2012 12:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

rastanja pisze:A ja swoją kotkę kupiłam w hodowli, ale uważam, że to jest raczej pseudohodowla, choć jest zarejestrowana. Nie byłam świadoma gdy kupowałam Lunę, ale internet i miau otworzyły mi oczy. Poczytałam też opinie na temat tej hodowli,no i dochodzę do wniosku, że nie wszystko tam było na miejscu. Z tym, że tak jak kotkins pisał- nie zamieniłabym mojego kota na żadnego innego, choć średnio prestiżowe jego pochodzenie.

jeśli piszesz o tym kotku na zdjęciu to czekają cię ciche dni, postawę ma co najmniej królewska :mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

[poprzednia][następna]