Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 22:30 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon sie 06, 2012 7:53 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Nasza Gmina nie ma pieniędzy na sterylki, ludziom zgłaszającym się po nie doradza się nie dokarmiać kotów, a po sterylki zgłaszać się do mnie, choć nic mi nie wiadomo bym w Lotto wygrała :roll:

Przepraszam za brak aktualnego rozliczenia wpłat, czekam na aktualizację na stronie Fundacji (ostatnia była 13.06)
, jak tylko będzie wiadomo, to uzupełnię - sama też jestem ciekawa, czy na koncie kociaki coś mają, bo jedzonka sporo idzie.
2 kg dziennie suchego i dokupuję im 3-4 puszki dziennie i mieszam z suchym, by lepiej smakowało (no, dla Wampirka osobno pół puszki daję, bo On wyjątkowy jest :wink: ).
Wydaje się, że powinno im to wystarczyć, a jak przyjdzie ktoś z wędką, to żebrają o rybę i udają, że są strasznie głooooodne...

Cudak1

Post » Śro sie 08, 2012 16:25 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Cudak1 pisze:Nasza Gmina nie ma pieniędzy na sterylki, ludziom zgłaszającym się po nie doradza się nie dokarmiać kotów, a po sterylki zgłaszać się do mnie, choć nic mi nie wiadomo bym w Lotto wygrała :roll:

"Zgłoszona" bezdomna kotka już u mnie (tylko dlatego że w wysokiej bardzo ciąży...albo dlatego, że nie umiem odmawiać?), na jutro sterylka, mam nadzieję, że się nie okoci przez noc!

Obrazek

Obrazek

Półdzika, podobno ma rok-półtora. Zaniedbana, ale piękna będzie, jak się ją odkarmi, odrobaczy. Duża kotka z niej.
Nie ma dokąd wracać! :(

Cudak1

Post » Śro sie 08, 2012 19:52 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

co za gmina! :(
ale nasze tez pewnie nie lepsza.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Czw sie 09, 2012 20:40 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Kotka już po zabiegu. Wysoka ciąża okazała się być zaawansowanym nowotworem :( Pełno guzków miała, mam nadzieję, że nie ma przerzutów na inne narządy.... Może ktoś ma kawałek podwórka, stajni, obory, gdzie mogłaby zamieszkać? :( Jest młodziutka, szybko się oswoi... szkoda ją do portu wypuszczać... Ma 7 dni na znalezienie DS .

Cudak1

Post » Pt sie 10, 2012 17:14 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Pojechałam godzinę temu nakarmić koty z portu, wyciągam z samochodu puszki i suchą karmę i kątem oka widzę dwie dziewczynki - jedna stoi w brami portu z yorkiem na smyczy, a druga głaszcze kota. Myślę sobie - fajne dzieciaki, pewne Wampira głaszczą (najbardziej oswojonego kota w porcie i na świecie ;) ). Dziewczynka z yorkiem pogania tą drugą, zanim doszłam, to już uciekły przez stację paliw na boczną uliczkę. Myślę - pewnie przed deszczem uciekają, bo padało dość mocno. Dochodzę do bramy i widzę nie Wampira, a jego miniaturkę - śliczną, ok 3 mies, oswojoną, zadbaną koteczkę....... Kotka już odrobaczona, właściwie w ciągu 2 godzin powinna znaleźc dom tymczasowy lub stały!!!!!

Obrazek

Cudak1

Post » Sob sie 11, 2012 9:37 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Jakiś czas temu dostałam paczkę karmą Purina, a wczoraj Brit Cat - domyślam się, że od kasiar1234 dla portowych kociaków?
Bardzo dziękuję w ich imieniu :1luvu:

W porcie jest jedna koteczka, bardzo chuda i z jednej strony na brzuszku ma jakiegoś guzka, jakby połknęła piłeczkę :?
Jeśli mnie pamięć nie myli, to kotka, której zapomnieliśmy naciąć uszka przy sterylce. Był kłopot z jej złapaniem, a od niedawana podchodzi dość blisko człowieka, nawet dała się pogłaskać - domyślam się, że w ten sposób szuka pomocy?
Jeśli uda mi się ją złapać, to zabiorę ją w poniedziałek do lecznicy - czy mogę wykorzystać na jej ewentualne leczenie/diagnozę pieniążki, które zostały po leczeniu Wampirka?

Kotka, która ma guzek (przepuklinę?) na brzuszku:

Obrazek

Cudak1

Post » Sob sie 11, 2012 9:52 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Guzek jest na sutku?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sie 11, 2012 10:09 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Nie, tak z boku brzuszka. Jakby piłeczkę połknęła, tak w środku jest. Jak próbowałam pomacać to miejsce, uciekła (zabolało ją).

Cudak1

Post » Sob sie 11, 2012 10:13 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Zdjęcie nie oddaje tego, bo robione kilka dni temu. "Guz" się powiększa z dnia na dzień.

Obrazek

Cudak1

Post » Sob sie 11, 2012 15:52 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Tutaj (zdjęcie z dziś) może lepiej widać, z lewej strony.

Obrazek

Mam nadzieję, że uda mi się ją złapać i zabrać do weta, i że to nic poważnego...

Cudak1

Post » Czw sie 16, 2012 7:17 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Na koncie portowych kotów 257,67 PLN (nawet na dwa worki karmy nie starczy :( a worek 15 kg wystarcza na tydzień).
Bardzo proszę w imieniu kotów o wsparcie, bo inaczej przyjdzie im chleb z wodą jeśc...

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Cudak1

Post » Czw sie 16, 2012 7:23 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Cudak1 pisze:Tutaj (zdjęcie z dziś) może lepiej widać, z lewej strony.

Obrazek

Mam nadzieję, że uda mi się ją złapać i zabrać do weta, i że to nic poważnego...

Nie udało mi się jej zabrać do weta jeszcze :(
Przydałby się DT dla niej, ale jak dla kociaków ciężko znaleźc, to tym bardziej dla rocznego kota......

Przedwczoraj wzięłam na sterylkę bezdomną kotkę, w ciąży(bo ciężarne chciałam w pierwszej kolejności załatwic)- dowiedziałam się od weta że sterylka aborcyjna jest niehumanitarna!
To humanitarnym jest pozwolić, by kociły się te kotki po krzakach, a młode chorowały i umierały...? Albo żyły w coraz gorszej nędzy, bo im więcej ich, tym wykarmić trudniej, nie mówiąc o odrobaczaniu itp.

Jak oni szerzą taką ciemnotę, nie chcą usypiać miotów ślepych, nie chcą sterylizowac aborcyjnie, to ja nie widzę szans na poprawę w naszej gminie :(

Cudak1

Post » Sob sie 18, 2012 7:34 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Wstępnie na czwartek kotka z "guzkiem" umówiona na zabieg (jeśli to przepuklina, którą podejrzewamy)...

Cudak1

Post » Pon sie 20, 2012 11:43 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Kupilismy 2 worki karmy , ale od róznych dostawców powinny "dojsc" w może jutro albo w srode.Wyslemy na konto tez pare zlotych dla kotki z guzem. Prosmy o info jak karma dojdzie i o kotce.
Pozdrawiamy

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

[poprzednia][następna]