~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 19:02 Re: ~~Kola&Sasza~~"Syberyjsko-Rosyjskie" panny..+ rudy w mym

właśnie niestety jak na razie zgłaszają się same wychodzące :/

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob sie 11, 2012 8:04 Re: ~~Kola&Sasza~~"Syberyjsko-Rosyjskie" panny..+ rudy w mym

Rudy dostał na imię Diesel :)
Jest obłędny.. potrafi przyjść w nocy, położyć się nam na twarzy i mruczeć.. ewentualnie jeśli nikt go nie głaszcze, to drze się do ucha, żeby głaskać :) Uwielbia ludzi, spanie na twarzach, kolanach, brzuchu, obojętne..
kot chce być przytulany - kot uwala się tak, żeby go widzieć i przytulać!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iskra666

Post » Sob sie 11, 2012 11:17 Re: ~~Kola&Sasza~~"Syberyjsko-Rosyjskie" panny..+ rudy w mym

a.. no i chciałam dodać, że się w sobie zebrałam i robię ogłoszenia Koli i Saszy..
ciekawe czy ktoś w ogóle się nimi zainteresuje.. :cry:

iskra666

Post » Nie sie 12, 2012 16:23 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

TAk sobie piszę archiwizacyjnie.... Rudy jutro jedzie do domu...

iskra666

Post » Nie sie 12, 2012 16:37 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny&Rudy szukają DS /foto s.9

Szybka akcja! Oby szybciutko odnalazł się w nowym domku!

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Nie sie 12, 2012 16:47 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny&Rudy szukają DS /foto s.9

Jutro jedzie :)

Patko a tak dziś o Tobie myślałam. Opowiadałam Tżtowi o Ciekawskiej ,o Waszej cierpliwości...
to tak w kontekście mojej Saszki ;) która swoją drogą bardzo się wycofała przez rudego..
za to Kola 8O Kola spała mi dziś na kolanach 8O

iskra666

Post » Nie sie 12, 2012 17:01 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny&Rudy szukają DS /foto s.9

Jak znaleźliśmy Małą w ubiegłą zimę (ona też była turbomiziakiem jak Rudy), to Ciekawska również się wycofała.. Jak Mała znalazła dom, Ciekawska odżyła. Ale prawda jest taka, że największe postępy mamy od jakichś 6 miesięcy, a Ciekawska jest u nas jakby nie było prawie 2 lata. Nam bardzo pomogły też kropelki Bacha - może to był zbieg okoliczności, ale ja widziałam ogromną różnicę już po pierwszych paru dniach. W każdym razie, mniej więcej w lutym tego roku Ciekawska bardzo dużo do mnie mówiła, potem zaczęła się ocierać o meble, kiedy ja mówiłam do niej. Potem udawało mi się głaskać ją po ogonie, najczęściej, kiedy jadła. Później głaskałam ją po grzbiecie, spodobało jej się, ale na początku sama musiała się czymś zająć, żebym mogła to zrobić (najczęściej zajmowały ją miseczki ;)), a i tak czasem oberwałam po ręce.. Niedawno pozwoliła się głaskać po głowie, a w tym tygodniu mogłam ją wymiziać pod brodą 8O Nadal więc robimy malutkie kroczki ;) Na kolana mi nie włazi, ale to nie jest mi potrzebne do szczęścia ;)

Sasza też się w końcu przekona do ludzi, tylko takim niekociakom potrzeba jednak więcej czasu ;) Pierwsze objawy wyluzowywania już przecież macie :ok: :ok: :ok:

patkazal

Post » Nie wrz 02, 2012 11:56 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny&Rudy szukają DS /foto s.9

Rudy już w domu :) Fajny ten dom rudego..zakochany w rudym po uszy :) Dom oczywiście popadł w panikę, bo zobaczył coś w oczku rudzielca..pognał do weta.. wet [mój jest okulistą :)] jako profesjonalista i znawca oczu stwierdził, że to nic co by wymagało paniki :) Rudy jest już rozpuszczony jak dziadowski bicz i ma się wyśmienicie :)

Co do moich panienek..

Kola się oswoiła na 1000 % 8O
Oszalała z radości jak zobaczyła, że całą sobotę siedzę w domu :) Chodziła za mną krok w krok..leżała ze mną na łóżku, dała sobie wyciąć dreda spod ogona..nosiłam ją na rękach..gruchała do mnie.. nosiłam ją na rękach a potem położyłam się z nią na łóżku , więc objęła mnie łapkami i zacczęła mruczeć.. generalnie traktor jest włączony cały czas na zmianę z pomiałkiwaniem.. potem znowu za mną chodziła, zaglądała do garnków, nawet w łazience ze mną siedziała non stop i nawet jak suszyłam włosy :D
Kokakola jest obłędna i uwielbiam ją szczerze i będę ryczeć jak bóbr jak pojedzie do domu :D

Sasza, też robi maleńkie postępy.. jak coś majstruję przy szafce z kocim żarciem to już dwa puchate trole siedzą przy miskach i łypią a to na mnie a to na miski :)
Nakładam do misek jedzenie i Sasza nie zwiewa tylko siedzi jakieś5-10 cm ode mnie i czeka aż skończę.
Przychodzi też do łazienki i czasem ociera się o drzwi.. czasem też ma przebłyski , że przychodzi i się gapi na mnie..
oczywiście każda próba dotyku kończy się skokami przez całe mieszkanie.. no ale jakoś tam się mną interesuje.

Zastanawiam się czy by nie porobić też ogłoszeń panienkom osobno.. co prawda mam wrażenie, że Sasza oszaleje bez Koli.. ale nie wiem czy może przypadkiem też szybciej się nie oswoi.. z drugiej strony cały czas patrzy się na Kolę jak Kola się ze mną mizia.. no już sama nie wiem..

Krople Bacha niestety odpadają, bo mnie nie ma od 9:00 do 19:00 w domu.. z resztą zazwyczaj wszystko wyżera i wypija Kola, a Koli krople potrzebne nie są.. myślałam może o feliwayu.. ale czy to jakkolwiek działa?

iskra666

Post » Pt wrz 14, 2012 8:06 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

Panny śliczne,
Przycupnę w kąciku i pokibicuję :ok:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Wto paź 23, 2012 19:09 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"pannyszukają domu..Kola w DS

Kola pojechała do domu !!!! :dance: :dance2:

Kola od weekendu jest Prażanką , a dokładniej Grochowianką :)
Zamieszkała niedaleko ronda Wiatraczna razem z przesympatyczną Anią.. kotką Zosią i fretkiem Stefanem :)
Już drugiego dnia zwiedziła wszystko, zjadła i obsikała fotel, nie syczą na siebie z Zosią, Stefan obwąchuje wszystko i wszystkich :)

Ania napisała dziś : Kola sprawuje się świetnie:) z Zofią już się powoli zaczynają bawić, Stefana sama zaczepia, jeszcze niepewnie ale pozwala brać mi się na ręce:) Przejęła Zosi zabawki, zwiedziła już meble,szafę, wannę i zdecydowała się jednak korzystać z kuwety i oszczędzić łóżko :) I nie mogę się na nią napaczeć;) Jest przepiękna!

Cieszę się przemegawielce !!!!!

Sasza zniknęła za to gdzieś na drapaku i chyba niewiele sobie z tego robi.. natomiast mam od 2-3 tygodni kolejną tymczasicę od Moniki. Początkowo syczącą, po kilku dniach mruczącą ale niestety potężnie sikającą wszędzie...
ponad tydzień temu była sterylizowana i myślałam,że to pomoże.. niestety od wczoraj na pościeli są też kupy..
nie wiem czy to chodzi o nas, czy hormony jej padły na mózg [ma max 5 mcy] czy w ogóle o co chodzi..
w tym tygodniu zrobię jej też kontrolnie badanie moczu.. aczkolwiek czy przy chorobach układu moczowego kot sika tylko na łóżko i to w dodatku po stronie Tżta oraz na ciuchy Tżta i robi kupy?

Poza tym zołza mała jest oczywiście prześliczna i przeurocza i z chęcią bym ją już oddała, żeby zostać sama z Saszą :)

Niestety też moje tymczasowanie chwilowo będzie zawieszone ponieważ od stycznia zaczynam operować kolana
w innym mieście , więc raczej nie będzie mnie w domu, Tż pracuje, wiec tak to też wygląda.

iskra666

Post » Wto paź 23, 2012 20:00 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

Super, że Kola w domku!

A jak Saszka? Zostaje z Wami? ;)

To sikanie wygląda mi raczej na problem behawioralny.. Masz kontakt z jakimś zoopsychologiem?

Trzymam kciuki za kolana! :ok: :ok: :ok:

patkazal

Post » Wto paź 23, 2012 21:19 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

No ale to jest czteromiesięczne kocię.. Tż na nią nawet uwagi nie zwracał, to o co jej może chodzić?

iskra666

Post » Wto paź 23, 2012 21:23 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

Ło, o milion rzeczy - za dużo uwagi, za mało, coś ją stresuje, żwirek nie taki albo za mało kuwet, albo nie w tym miejscu.. Traf za kotem ;) Ale siuśki też bym zbadała na wszelki wypadek..

patkazal

Post » Wto paź 23, 2012 21:34 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

Nie wiem kurde..zrobię jej ogłoszenia.. bo może powinna zmienić dom.. wcześniej mieszkała u Monikah i nic nie obsikiwała..
Zaczęła sikać przed sterylką, ale teraz jak wyjechałam z Kolą to był już totalny armagiedon, bo i zaczęła kupy robić..
Zrobię jej badanie sików, ale też będę szukała nowego domu, bo może w innym domu będzie jej lepiej :)
Przestawiłam też kuwetę w inne miejsce, gdzie wcześniej stała jej kuweta, która została przeniesiona.. może to pomoże.. :/
Generalnie mam nadzieję, że znajdzie nowy dom i że tam nie będzie lepiej niż w moim :twisted:

Sasza natomiast bez większych zmian.. je,pije,śpi na drapaku, jakby nie widać różnicy, a myślałam, że złapie doła jak Kola wyjedzie. Samotnica jedna :) Jak młoda pojedzie, to chyba Saszkę zostawię samą, bo ciekawa jestem czy się oswoi jak będzie sama czy nie..

iskra666

Post » Wto paź 23, 2012 21:43 Re: ~~~"Syberyjsko-Rosyjskie"panny szukają DS /foto s.9~~~

No to może stresuje się zmianą miejsca, znikaniem ludzi, do których przywykła.. Coś jak lęk separacyjny? A która to sikawka? Poznałam ją?

Może Saszce będzie łatwiej pokonać dystans do Was, jak zostanie sama ;) Potrzymam za to kciuki! :)

patkazal

[poprzednia][następna]