Rasowa kotka sfinks do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 10, 2012 23:15 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

mialam kontakt ze sfinksem... i wszystko, co piszesz, to prawda... ja mam mix devona rexa (trafił do mnie ze schroniska) z podobnym charakterem... http://tablica.pl/oferta/armani-mix-dev ... 1pDCw.html trzymam kciuki za wspaniały domek dla niej i dla mojego Armaniego!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt sie 10, 2012 23:37 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

O-l-g-a :D Szalejacy brytek to kot, który szybko rusza oczami. :!: :1luvu:
masz absolutną rację :ryk:
moje "kotecki"- patrz na imiona- charakterki absolutnie różne :!: Iskierka małej muszce nie odpuści, Lady natomiast CZASEM poluje- ale na konkretny "towar"(czyt: wielkie, spasione muszysko) i zamienia się wtedy w cwałujące cielątko :ryk:
i niestety - potwierdzam,że brytkom ciągle jest gorąco... Lady jak ma ochotę na mizianki-woła mnie na podłogę :oops: i oczywiście ja głoopia, owinięta dokoła jej łapki latam za Nią po tej podłodze na mizi-mizi... natomiast kaloryferkiem jest Iskierka- teraz też na mnie leży :mrgreen: nie wiem jakim zmysłem ona nawet w szafie słyszy kiedy siadam na kanapie :twisted: zanim dobrze usiądę Ona już patrzy gdzie by tu dupeczkę posadzić :lol:

:ok: :ok: :ok: za Najlepszy domek dla koci :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Sob sie 11, 2012 0:00 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Ok. Zapodam. Może się skuszą. Oby bo mają doświadczenie w pielęgnacji ;) Tylko że z tego co wiem to wracają z wczasów w niedziele. Zadzwonię do nich rano i im powiem o i jak.
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Sob sie 11, 2012 7:50 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Jako posiadacz sfinksa , delikatnie sprostuje , że pielęgnacja sfinksa nie jest niczym strasznym ani pracochłonnym . Nasza pielęgnacja ogranicza się do przecierania oczu, uszek, szyi mokrym wacikiem , dotyczy to także przygotowania do wystaw. Mój kot nigdy nie był kąpany, zaleceń o częstej kąpieli też nie miałam od hodowcy. Zauważyłam natomiast ze produkcja sebum u sfinksa pobudzana jest przez nadmierne mycie kota. Ambitnie czyściałam uszka swojemu Tupkowi, i w chwili obecnej mozna mu czyścić uszka na okrągło tyle produkuje wydzieliny.
Nie wiem jak Kropka, ale mój kot ma tez charakterystyczny zapaszek, szczególnie mocny jak się nagrzeje, :lol: wiec gdy rano się budzimy a w nocy kot się do nas tulił pod kołdrą , nie koniecznie musimy pachnieć sobą. :lol: .

Sfinksy to koty faktycznie bardzo charakterne, w naszym stadzie nasz Tupek tez dominuje. Pozwala sobie nawet na takie zachowanie w stosunku do 30kg psa. W kontakcie z naszym 2 kg psem, doszło dwa razy do zdarzenia , w którym pies zostałby w trakcie zabawy prawdopodobnie uduszony, kot tak się zakleszczył łapami na psie , ze pies zaczął charczeć. Na szczęście byliśmy w domu. Pies już się nauczył i ostro broni się przed takimi zabawami. To w temacie zwinności i siły sfinksów.
Z kotami żyje w zgodzie , aczkolwiek często powoduje drobne zatargi, po których on ma wydrapany łysy łepek, a futra delikatne braki w sierści.

Sfinksy faktycznie bardzo mocno potrzebują kontaktu z człowiekiem, mi Tupek towarzyszy cały czas jak jestem w domu. W nocy tuli się, uwielbia grzebać we włosach. Zdarzyło się , że córka która ma długie włosy, rano obudziła się z kotem zakopanym w jej włosach i wtulonym w głowe .

To fantastyczne koty, jednak zdecydowanie inne od pozostałych . Mając porównanie , stwierdzam , że są dwukrotnie bardziej absorbujące od europejskich.

Mam nadzieję że kotka trafi na odpowiedniego i świadomego właściciela i będzie miała cudowny dom. Trzymać będziemy kciuki.

ps. ze wstydem przyznaję, ze kotka jest piękniej umaszczona niż mój kocur. Cudowna panna. :)

Alusia3

Od: Nie wrz 26, 2010 20:44

Post » Sob sie 11, 2012 12:28 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Są chętni do adopcji :D
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Sob sie 11, 2012 12:34 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Ja dzwoniłam do znajomych ale na razie są na nie. Chca odpocząć po stracie najpierw. Rozumiem ich....

Trzymam kciuki za domek :ok:
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Sob sie 11, 2012 12:53 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

O-l-g-a pisze:Są chętni do adopcji :D

No widzisz Olga,chyba będę musiała ogolić moje dwie orientki i udawać ,że to peterbaldy :mrgreen:
Może wtedy będą miały szansę na adopcję :mrgreen:

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Śro sie 15, 2012 22:46 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Wczoraj Kropka pojechała do nowego domu.
Szczęśliwego życia koteńko !
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Śro sie 15, 2012 23:01 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

trzymamy :ok: i czekamy na relację z nowego domku :lol:

powodzenia koteczko :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Wto mar 26, 2013 20:36 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

czy kotek jest jeszcze do wziecia ?

mysticalscream

Od: Wto mar 26, 2013 19:27

Post » Wto mar 26, 2013 21:28 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

mysticalscream. Chyba nie jest do wzięcia, skoro ponad pół roku temu pojechała do nowego domku, ale poczekajmy aż wypowie się założycielka wątku.
O-l-g-a pisze:Wczoraj Kropka pojechała do nowego domu.
Szczęśliwego życia koteńko !
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob kwi 05, 2014 20:29 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Wiadomo co u kici?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob gru 20, 2014 21:43 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Witam,od dawna marzę o sfinksie,mam co prawda już kota,spokojnego,wykastrowanego devon rexa.Mam pytanie czy kotka znalazła już nowy dom?Na pewno tak :cry: ,proszę o odpowiedź.Pozdrawiam.

margaret73

Od: Sob gru 20, 2014 21:31

Post » Pon gru 22, 2014 0:57 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Dzieńdobry , mam pytanie
Jaką maszynką jest golona ta kicia ??? Mój Malinek preferuje Gillette , od zwykłych biedronkowych wyskakują mu krostki , chcę zasięgnąć też opinii u innych KocioManiaków , bo szkoda tyle pieniędzy wydawać co chwile , jak futro odrasta . ;--)
pozdrawiam serdecznie ! i czekam na szybą odp

dissaster

Od: Pon gru 22, 2014 0:48

Post » Czw sty 15, 2015 22:29 Re: Rasowa kotka sfinks do adopcji

Ludzie czy nie potraficie czytać??? Kot pojechał W ROKU 2012 do nowego domu... To kilka postow wyżej raptem a pytacie czy nadal do adopcji...

moni1234511

Od: Sob cze 16, 2012 13:25

[poprzednia][następna]