BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długowłosa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2012 10:32 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

PS. Zapomniałam dopisać, że na kolanach i tak jeszcze trochę pyszczyła - ale nie w postacie awantury, tylko - jak podejrzewam - w ramach pouczeń TŻ co do sposobu prowadzenia i innych cennych uwag. I się kot wentylował w wywietrzniku (musiałam jej odpowiednio ustawić, bo przy zmianie nawiewu protestowała). Pierwszy raz widziałam, żeby kot oddychał wystawiając język jak pies (ale pić nie chciała). Biedna, kiedy odrośnie, to upały będą dla niej koszmarem. Na szczęście nie przeziębiła się od klimy.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sie 07, 2012 10:34 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przynajmniej widać, że Pompon ;)

koteczekanusi pisze:PS. Zapomniałam dopisać, że na kolanach i tak jeszcze trochę pyszczyła - ale nie w postacie awantury, tylko - jak podejrzewam - w ramach pouczeń TŻ co do sposobu prowadzenia i innych cennych uwag. I się kot wentylował w wywietrzniku (musiałam jej odpowiednio ustawić, bo przy zmianie nawiewu protestowała). Pierwszy raz widziałam, żeby kot oddychał wystawiając język jak pies (ale pić nie chciała). Biedna, kiedy odrośnie, to upały będą dla niej koszmarem. Na szczęście nie przeziębiła się od klimy.

Takie dyszenie to duszności, mi tak ostatnio kociak z wysoką gorączką ział jak pies.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sie 07, 2012 16:09 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Ależ ona śliczna :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 08, 2012 15:07 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Wszyscy to mówią...

Wczoraj wieczorem Kropa (tubylec) pogoniła małego kota. Pompon, który akurat był w okolicy, poleciał za nimi na trzeciego. I pytanie:
a) bronić małej,
b) natłuc małej,
c) natłuc komukolwiek,
d) popatrzeć sobie?

koteczekanusi

Post » Śro sie 08, 2012 15:08 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

d

OKI

Post » Śro sie 08, 2012 15:45 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

a i b - to jest mój kot, tylko ja mam prawo go tłuc :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 08, 2012 16:12 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

c

Ale ja jestem zepsuta, ja mam dwie jędze....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro sie 08, 2012 16:59 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Alienor pisze:a i b - to jest mój kot, tylko ja mam prawo go tłuc :evil:

To mi przypomina maksymę mojego syna z młodości - nikt oprócz mnie nie będzie bił mojej siostry :ryk: To u kotów jest tak samo? 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw sie 09, 2012 9:27 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Pompon w ramach tego całego zagęszczenia kotów zyskał sobie status oazy spokoju. I fakt, w momentach, gdy się nie awanturuje (coraz rzadszych) to po prostu siła spokoju jest.
Już udało mi się ze dwie noce przespać, kiedy kot nie domagał się usilnie jedzenia o 5 rano. :piwa:
I branie na ręce znosi w ciszy i z godnością (wcześniej zawsze zaczynał od miałłłł).

Wczoraj mama się zachwycała, że Pompek dopadnięty na półce, na której spał, przez Maję (drugiego tubylca) i z lekka ofuczany, tylko otwierał pyszczek do syczenia, ale bez wydawania żadnych dźwięków.

A TŻ stwierdził, że kota trzeba czesać, bo jest rozczochrany. Owszem, kot daje się c z e s a ć bez szczególnych probelmów, ale kota u c z e s a ć, żeby zrobiła mu się fryzura uczesana, to już inna sprawa. Po prostu kota trzeba wygłaskać, żeby mu przyklapło i się uleżało. :mrgreen:

koteczekanusi

Post » Czw sie 09, 2012 9:40 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A rozwiązanie zagadki, to gdzie?!

OKI

Post » Pt sie 10, 2012 9:17 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Tak, zanim się włos nie wydłuży i sam oklapnie, będzie mieć irokeza na całym ciele.

TZ nie mięknie? spytała z cichą nadzieją w głosie.........w końcu oddać rozczochranego kota......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sie 10, 2012 9:36 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Obrazek

Ale ona wypiękniała, no i powaliło mnie to zdjęcie z serii ale o so chosi?! :lol:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt sie 10, 2012 9:55 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Ta kotka ma chyba nieco za dużą torebkę, wyprowadza się czy co? :lol: A poza tym, to zawsze uczyli, żeby rude nie nosiły czerwonego. :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 10, 2012 9:56 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

No przecież się pakowała na wakacje :mrgreen:

OKI

Post » Pt sie 10, 2012 9:57 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

OKI pisze:A rozwiązanie zagadki, to gdzie?!

No to jest zagadka. To JA SIĘ PYTAŁAM. Kot się nie przyznał.

Zrobiłam super zdjęcie. To znaczy zdjęć zrobiłam więcej, ale jedno jest powalające. Chyba się nie powstrzymam i spróbuję wysłać do wstawienia.
Pompon to urodzona modelka. Jak to określiła Neigh - się lansuje. A już najbardziej swój ogon (zawsze wystawia nie pierwszy plan). Chyba jest z niego baaardzo dumna.

Ona nie jest ruda, tylko beżowo-kremowa, a to klasyczne połączenie z czerwienią jest.

koteczekanusi

[poprzednia][następna]