KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 13:17 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dziewczyny mam prośbę, czy dałby ktoś radę zrobić jutrzejszy popołudniowy dyżur na który ja jestem zapisana, niestety wypadł mi jutro słuzbowy wyjazd do Lublińca i nie wiem o której wrócę :(
Ja zrobiłabym sobotę po południu - bo jeszcze umówiłam się z potencjalnym domkiem na sobotę na adopcję jednego z naszych podpopiecznych.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 09, 2012 19:14 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kosteczka jest w Chatce, ale musiała dzisiaj jeszcze pojechac do weta. Ta koteczka to chodząca kupka nieszczęścia. Okazało się, ze na łapce w miejscu gdzie wcześniej miała wenflon, zrobił się ropień i trzeba było to wszystko wycisnąc :( ale to nie koniec, bo jeszcze jak ją wyoglądałam to zobaczyłam, ze ma coś dziwnego na przednich łapkach między poduszeczkami a paluszkami. Okazało się, że ma tam rany, w które wlepił się żwir i zrobiła się taka skorupka. Wszystko zostało wyczyszczone. Kocia jest cała spryskana różnokolorowymi specyfikami, wygląda... ło matko :roll: Daliśmy jej do kuwetki inny żwirek, proszę nie dosypywac jej bentonitu, trochę żwirku dla niej jeszcze jutro dowieziemy i narazie musi miec taki żeby się łapki zagoiły.
Jutro tez musi ją wet zobaczyc.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sie 09, 2012 19:34 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dziś ze schroniska zabrałam kocurka Łezka oto on jeszcze w pełni zycia i zdrowy
Obrazek

Ostatnio na kociarni dziewczyny alarmowały, że nie wygląda dobrze. Zabrałam kociaka pojechałm do lecznicy, i niestety sytuacja raczej jest zła :( W brzuszku zebrał się płyn Pani Monika zrobia zdjecie rtg potwierdzające, że jest płyn w jamie brzusznej, oprócz tego to skóra i kości - jest podejrzenie FIP.
Po rozmowie z Martą zdecydowałam żeby jeszcze zrobić punkcję, pobrać płyn i Pani Doktor będzie mogła działać dalej.
Zawiozłam Łezka do Kociej Chatki. Dziś wieczorem nie dostanie już jedzenia. Jutro trzeba by z Łezkiem podjechać do lecznicy na pobranie płynu z jamy brzusznej - jeśli okaże się że płyn jest taki jak przy FIP to niestety .... jeśli płyn będzie inny Pani Doktor wyśle go do badania do labolatorium.

I prośba czy ktoś do południa da radę Łezka podwieźć do lecznicy?

terenia1

Post » Czw sie 09, 2012 19:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:Dziś ze schroniska zabrałam kocurka Łezka oto on jeszcze w pełni zycia i zdrowy
Obrazek

Ostatnio na kociarni dziewczyny alarmowały, że nie wygląda dobrze. Zabrałam kociaka pojechałm do lecznicy, i niestety sytuacja raczej jest zła :( W brzuszku zebrał się płyn Pani Monika zrobia zdjecie rtg potwierdzające, że jest płyn w jamie brzusznej, oprócz tego to skóra i kości - jest podejrzenie FIP.
Po rozmowie z Martą zdecydowałam żeby jeszcze zrobić punkcję, pobrać płyn i Pani Doktor będzie mogła działać dalej.
Zawiozłam Łezka do Kociej Chatki. Dziś wieczorem nie dostanie już jedzenia. Jutro trzeba by z Łezkiem podjechać do lecznicy na pobranie płynu z jamy brzusznej - jeśli okaże się że płyn jest taki jak przy FIP to niestety .... jeśli płyn będzie inny Pani Doktor wyśle go do badania do labolatorium.

I prośba czy ktoś do południa da radę Łezka podwieźć do lecznicy?

kurde :( noo biedny Łezek
jak cos to mogłabym z nim podjechac ale po południu bo pracuje do 14
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sie 09, 2012 19:52 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Prawdę mówiąc to ja tego kocurka dzisiaj ledwo poznałam :cry: Bardzo kiepsko wygląda :(
Ostatnio taka sytuacja była z Klaudynką, USG wykazało płyn w brzuszku, pobrano próbkę i p.wetki nie miały wątpliwości, że to FIP :cry:
Może Wiesiu da radę rano?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sie 09, 2012 20:27 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Rudek jutro znów musi jechac do weta ale może dostanie inny antybiotyk i będzie potem juz jeździć co 2 dni.

Kamilka spoko - ma w poniedziałek jechać na zdjęcie szwów (i kubraczka). Niestety jej książeczka jest nieadekwatna do kota - jest tam opis kotka biało-pręgowana więc właściwa książeczka zostanie uzupełniona z czasem...

Szylkrunia pojechała do sklepu, z którego mam nadzieję trafi do dobrego domku (ale niestety zapomniałam jej książeczki) - zastanawiam się też nad opcją szczepienia na wynos dla niej.

CZY MOGĘ ZAMÓWIĆ CHOĆ ZE 2 ŻWIRKI NA JUTRO?

Przypominam, że od poniedziałku wyjeżdżam na urlop na 2 tygodnie...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw sie 09, 2012 20:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze: Daliśmy jej do kuwetki inny żwirek, proszę nie dosypywac jej bentonitu, trochę żwirku dla niej jeszcze jutro dowieziemy i narazie musi miec taki żeby się łapki zagoiły.

W szafce na zdrowej jest jeszcze żwirek silikonowy, taki może być?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw sie 09, 2012 20:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Teresa zabijesz mnie ale chyba zapomniałam wyciągnąć Łezkowi suchego jedzenia z boksu :conf:
Miałam to zrobić przed wyjściem ale przyjechali The Shops z Kosteczką i się nią zajęłam...kurde chyba zostawiłam... :oops:

Poza tym wszystko ok :roll:
Łoker i Srebrna dostali linko, te małe strzykawki są świetne, o wiele lepiej podaje się zastrzyki. Kociaki przy końcu bardzo sie wyrywają, szczypie je widocznie.
Kamilka (kotka po sterylce) nie chciała jeść, zrobiłam jej z karmy taką papkę i wtedy troszkę wylizała, w miseczce miała mało chrupek więc chyba coś tam kicia je, kuweta niestety pusta :(
Rudek wygląda dużo lepiej :D oczko na wpół otwarte, jak wzięłam go na ręce od razu zaczął mruczeć, no i zabawa mu w głowie :D
Erni i Berni to dwa diabły wcielone :twisted: tak szaleją, że co chwile cos ląduje na ziemi, energia ich rozpiera :spin2:
Dexter w końcu odżył :wink: niestety nasikał dzisiaj na ewidencje leków, może trzeba go zbadać pod kątem moczu :roll:
Na zdrowej o dziwo cisza i spokój 8)
Oczywiście wszyscy głodni jakby tydzień nie jedli :?
Uwaga przy wchodzeniu na kociarnie bo Misiek śpi na klatce centralnie przy drzwiach.
Misiaczek z tego co zauważyłam nie dokucza nikomu, wręcz zrobił się taki jakiś wycofany,
Dzozef troszkę był taki jakiś nieswój... Może jednek było jakieś starcie :evil:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw sie 09, 2012 20:58 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706

Post » Czw sie 09, 2012 21:07 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Zrobiłam Józkowi wpis na fb :ok: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Marenka na wątku schroniskowym wrzuciłam troszkę zdjęć ze schroniska zrobiłabyś jakiś album na fb - z jakimś opisem... bo nie mam weny :(

terenia1

Post » Czw sie 09, 2012 21:10 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:
Szylkrunia pojechała do sklepu, z którego mam nadzieję trafi do dobrego domku (ale niestety zapomniałam jej książeczki) - zastanawiam się też nad opcją szczepienia na wynos dla niej.

CZY MOGĘ ZAMÓWIĆ CHOĆ ZE 2 ŻWIRKI NA JUTRO?

Mara a już nie ma żwirku? przecież całkiem neidawno zostały kupione 4 worki żwirku?
A co to znaczy opcja szczepienia na wynos? Wiem że może piwo być na wynos :wink: ale szczepienie :wink:

terenia1

Post » Czw sie 09, 2012 21:13 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:Zrobiłam Józkowi wpis na fb :ok: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Marenka na wątku schroniskowym wrzuciłam troszkę zdjęć ze schroniska zrobiłabyś jakiś album na fb - z jakimś opisem... bo nie mam weny :(

Jasne, nie ma problemu :mrgreen:
a czytałaś już mój raport z dyzuru? Zawaliłam sprawe z Łezkiem, nie wyciągnęłam mu suchego jedzenia z boksu :strach: zapomniałam...

Cookie1706

Post » Czw sie 09, 2012 21:19 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:a czytałaś już mój raport z dyzuru? Zawaliłam sprawe z Łezkiem, nie wyciągnęłam mu suchego jedzenia z boksu :strach: zapomniałam...

No cóż jak Cię spotkam następnym razem dostaniesz wpierdziel :twisted: :wink:
No a na poważnie zdarza się - i tak trzeba jechać z Łezkiem jutro do weta, nie możemy tego przedłużać bo nie wiadomo jak to będzie :(
Zadzwonię z rańca do Wiesia może on da radę go zawieźć.

terenia1

Post » Czw sie 09, 2012 21:27 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:a czytałaś już mój raport z dyzuru? Zawaliłam sprawe z Łezkiem, nie wyciągnęłam mu suchego jedzenia z boksu :strach: zapomniałam...

No cóż jak Cię spotkam następnym razem dostaniesz wpierdziel :twisted: :wink:

:crying:

Cookie1706

Post » Czw sie 09, 2012 21:37 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706

[poprzednia][następna]