Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 21:42 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

asia2 pisze:jak tam rozrabiaki? Jak Oluś?

Rozrabiaki rozrabiają - właśnie oprocz standardu czyli przesunięcia kuwety ze żwirem, przewrócenia krzesła, przesunięcia góry od krytej kuwety poprzesuwały na środek pokoju duże ciężkie miseczki z wodą, ciutkę wylewając :evil: w międzyczasiew przybiegają się przytulic i patzrą z nadzieją czy się z nimi pobawię piorkami - a ja kompeltnie bez nastroju i w dodatku z ropą w zatokach nie bardzo mam siły.
Rozrabiają, przytulają się, wtulają łepki i ciałko... są cudne, a ja nie umiem tego ani przekazac na fotach, ani w tekscie ogłoszeń. naprawdę kochane kocurki.
Oluś ok - jutro kolejna wizyta kontrolna, ale na moje oko to po ropniu nie ma śladu, jedynie niewielki strupek.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sie 09, 2012 7:08 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenia11 pisze:

Rozrabiaki rozrabiają - właśnie oprocz standardu czyli przesunięcia kuwety ze żwirem, przewrócenia krzesła, przesunięcia góry od krytej kuwety poprzesuwały na środek pokoju duże ciężkie miseczki z wodą, ciutkę wylewając :evil: w międzyczasiew przybiegają się przytulic i patzrą z nadzieją czy się z nimi pobawię piorkami - a ja kompeltnie bez nastroju i w dodatku z ropą w zatokach nie bardzo mam siły.
Rozrabiają, przytulają się, wtulają łepki i ciałko... są cudne, a ja nie umiem tego ani przekazac na fotach, ani w tekscie ogłoszeń. naprawdę kochane kocurki.
Oluś ok - jutro kolejna wizyta kontrolna, ale na moje oko to po ropniu nie ma śladu, jedynie niewielki strupek.

No, jakto nie umiesz w ogłoszeniach? a to powyżej ? :D
Z tymi miseczkami z woda to może niekoniecznie :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 09, 2012 9:21 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

morelowa pisze:
Marzenia11 pisze:

No, jakto nie umiesz w ogłoszeniach? a to powyżej ? :D
Z tymi miseczkami z woda to może niekoniecznie :mrgreen:

odswiezyłam ogłoszenia i zedytowałam, wstawiłam nowe foty. Info o miseczkach pominęłam :mrgreen: mam jeszcze kilka plakatów do powieszenia więc dziś wykorzystam wychodzenie i jeszcze gdzies po drodze powieszę. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sie 09, 2012 12:55 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

A z innych wiadomości....

Będąc któregoś dnia u parkingowoblokowych popołudniu, tuz za siatką zobaczyłam pysk, czarny i puchaty, nie miałam pewności kto to, więc się intensywnie wpatrywałam aż pysk znudzony i głodny się poruszył i już miałam pewnośc ze to Hrabus :D wygląda dużo lepiej niż ostatnio, na szczęście.
Od tygodnia co najmniej, regularnie, przychodzi nowy, duży, dorosły kot..... wiadomo, czarny. Ma zmienione jedno oko, takie mniejsze, ale nie ma w nim ropy ani innych wydzielin, też się ono w swym wyglądzie nie zmienia. Jest bardzo płochliwy, mogę go ogladac z odległości choc wczoraj koty były bardzo głodne i Oczko nawet nie zważał, ze jestem obok tylko zaczął jeśc. Czasami się pojawia Szafirka, ale ona krąży wokół parkingu, bo kiedyś kilka razy dawałam jej jeśc z drugiej strony.

Maluszki Senjoreczki już ok - dużo urosły, rozrabiają, coraz mniej boją się ludzi, ktorzy się nimi interesują. W piątek kończę antybiotyk, przydałby się trilac lub lakcid oraz beta-glukan. Senioreczka też nabrała ciałka - animondka jej służy.
U Diabełków też ktoregoś wieczoru (a właściwie w nocy) widziałam nowego...czarnego kota. Wydaje mi się, ze to młoda, może około roczna (albo mn iej) kotka. Czarnuchy z zainteresowaniem podeszły, obwąchały i myslały. Po raz kolejny pokazują że akceptują nowe ale tylko czarne koty na swopim terenie. Jedynie Senioreczka była niespokojna i bojowo nastawiona, ale to z wiadomych powodów.

Marzenia11

Post » Czw sie 09, 2012 14:50 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenko wysłałam Ci na PW adres do osoby która pytała mnie o rudego wczoraj

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw sie 09, 2012 18:52 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

asia2 pisze:Marzenko wysłałam Ci na PW adres do osoby która pytała mnie o rudego wczoraj

dzięki wielkie - a Twoje maluchy poszły same czy na dokocenie?

Marzenia11

Post » Czw sie 09, 2012 18:54 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenia11 pisze:
asia2 pisze:Marzenko wysłałam Ci na PW adres do osoby która pytała mnie o rudego wczoraj

dzięki wielkie - a Twoje maluchy poszły same czy na dokocenie?

na jedynaki. Wolę dokacać choć mialam sytuację gdy rezydent ciężko odchorowywał ten moment.

asia2

Post » Czw sie 09, 2012 18:55 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Oluś po wizycie - ropień już nawet nie był dzisiaj oczyszczany, bo wszystko się bardzo ładnie leczy.
Niestety Oluś nie je.... :roll: fakt, że zostały mi same puszki ktorych nikt nie je, ale ostatecznie zgłodniali Lolek i Bolek trochę podziubią, a oluś nic. Podejdzie, powącha i ucieka. Martwi mnie to bardzo. Został na tę okolicznośc dzisiaj przez wetkę zbadany - temp w normie, węzły nawet mimo ropnioa nie powiększone, jedynie w brzuszku lekko luźna kupa.
Martwię się, sama czuję się fatalnie. Oczywiście oprócz tego szaleje równo razem z bracmi i rodzinką, biega, wspina się na ramy okienne itp. Tylko nie je. MOze to po antybiotyku go trochę boli brzuch? Dostaje keflex, ktoś coś wie?

Marzenia11

Post » Czw sie 09, 2012 19:06 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenia11 pisze:Oluś po wizycie - ropień już nawet nie był dzisiaj oczyszczany, bo wszystko się bardzo ładnie leczy.
Niestety Oluś nie je.... :roll: fakt, że zostały mi same puszki ktorych nikt nie je, ale ostatecznie zgłodniali Lolek i Bolek trochę podziubią, a oluś nic. Podejdzie, powącha i ucieka. Martwi mnie to bardzo. Został na tę okolicznośc dzisiaj przez wetkę zbadany - temp w normie, węzły nawet mimo ropnioa nie powiększone, jedynie w brzuszku lekko luźna kupa.
Martwię się, sama czuję się fatalnie. Oczywiście oprócz tego szaleje równo razem z bracmi i rodzinką, biega, wspina się na ramy okienne itp. Tylko nie je. MOze to po antybiotyku go trochę boli brzuch? Dostaje keflex, ktoś coś wie?

Marzena jak nic się nie dzieje objawowo prócz braku łaknienia , to się nie denerwuj. Może rzeczywiście boli go troszke brzucho. Daj sobie chwile.
w opisie leku jest, ze mogą wystąpic biegunki, bóle i cięzar brzuszka i nudności

Ja podaje jogurt naturalny po dwie łyżeczki obok osłonowych.

asia2

Post » Czw sie 09, 2012 19:27 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

to ja jutro kupię ten jogurt. Nawet mu nie dawałam probiotyku bo nie miałam kasy, dopiero dzisiaj kupiłam...a bierze antybiotyk od zeszłego czwartku. Moja DeeDee dostała 14 zastrzyków z antybiotyku i tez nie miałam dla niej żadnego probiotyku... ech, mam doła, jakis potworny kryzys, moze dlatego ze sama się czuję fatalnie.

Marzenia11

Post » Czw sie 09, 2012 20:07 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

w większości koty lubia jogurt naturalny. Groszek przez 3 miesiące antybiotyku non stop leciał na jogurciku i udalo sie uratować mu wątrobę :D

bedzie ok. Trzymam za maluchy i za Ciebie tyż :ok: :ok:

asia2

Post » Czw sie 09, 2012 21:36 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

Oluś zjadł trochę gotowanej ryby - rzucił się na nią wygłodniały. Ale dużo nie zjadł natomiast zjadł. Moze ja mu powinnam dawac coś gotowanego?

Gdy weszłam teraz do kuchni to już wiem gdzie kto śpi. Oluś na kocyku na krześle, Lolek pod krzesłem, za zwisającym kocem, Ruda Łapa na parapecie zewnętrznym a Bolek... na szafce pod sufitem :D

Marzenia11

Post » Czw sie 09, 2012 21:52 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

Spróbuj może udko gotowane? ale sporo nie zjadł to może po prostu nie ma ochoty przez antybiotyk.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw sie 09, 2012 21:58 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

JolaJ pisze:Spróbuj może udko gotowane? ale sporo nie zjadł to może po prostu nie ma ochoty przez antybiotyk.

on jest bardzo głodny, podbiega do miseczki wącha i odchodzi i patrzy na mnie abym dała coś innego do zjedzenia. Dopiero rzucił się na rybę. Zresztą jego bracia i mamuśka mają bardzo podobnie... ale oni w końcu trochę zjedzą a Oluś nie, czeka aż się domyslę co mu może zasmakowac.

Marzenia11

Post » Pt sie 10, 2012 9:10 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś nie je.... :(((

Trzymam za Olusia :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]