Cypisek i Rysio III - Lusia zostaje z nami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 9:31 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

Maniek to go męczy i morduje :evil: :twisted:
i trzeba ich rozdzielać.
myślalam o tym by go zostawić u siebie na DT.
Ale mam dużo ale :(
bo będę miała w domu 4 koty
bo adopcje są słabe i nie wiadomo kiedy Maniek znajdzie dom, a co dopiero niewidomy Tymuś
bo finansowo nie bardzo, więc w razie jakiejś tfu tfu infekcji będzie problem
bo później będzie jeszcze gorzej go oddać, a nie mogę mieć 3 kota
bo moja Karolina się już z nim nie rozstanie, bo JUŻ go pokochała jak żadnego po Zulusku
bo my chyba niedługo się będziemy wyprowadzać znowu itd. itp.

no i...... tak to właśnie jest...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sie 08, 2012 10:06 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

Dotarłam :1luvu: wiem mały to cuuuuudo , mam jeszcze takie dwa .
Ślepaczki są kochane i szczególnie mi bliskie a te kotki wyrwane z rąk smierci .Małego co masz u siebie odkupiłam od kobity za stówe bo był zabawką dla dzieci mimo że był bardzo chory za darmo nie chciała mi go dać .Cieszyli się jak mały wpadał na przedmioty jak go od niej zabrałam od razu jechaliśmy do weta i tam był na leczeniu tydzień ..Żebym nie miała tylu kotów mały by miał domek u mnie , on dużo przeszedł a mimo tego cieszy się na głos i dotyk człowieka .Chce dla niego jak najlepiej ...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sie 08, 2012 10:09 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

ja wiem Lidko jak wiem
ja też bym dla niego chciała jak najlepiej
i dlatego mam taki dylemat, bo jego człowiek kocha po prostu od razu....
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 08, 2012 10:12 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

magdaradek pisze:ja wiem Lidko jak wiem
ja też bym dla niego chciała jak najlepiej
i dlatego mam taki dylemat, bo jego człowiek kocha po prostu od razu....

Dylemat można rozwiązać pozytywnie :mrgreen: a on będzie wdzięczny aż do :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sie 08, 2012 10:21 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

lidka02 pisze:Dotarłam :1luvu: wiem mały to cuuuuudo , mam jeszcze takie dwa .
Ślepaczki są kochane i szczególnie mi bliskie a te kotki wyrwane z rąk smierci .Małego co masz u siebie odkupiłam od kobity za stówe bo był zabawką dla dzieci mimo że był bardzo chory za darmo nie chciała mi go dać .Cieszyli się jak mały wpadał na przedmioty jak go od niej zabrałam od razu jechaliśmy do weta i tam był na leczeniu tydzień ..Żebym nie miała tylu kotów mały by miał domek u mnie , on dużo przeszedł a mimo tego cieszy się na głos i dotyk człowieka .Chce dla niego jak najlepiej ...

serce boli :cry:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sie 08, 2012 16:06 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

magdaradek pisze:Maniek to go męczy i morduje :evil: :twisted:
i trzeba ich rozdzielać.
myślalam o tym by go zostawić u siebie na DT.
Ale mam dużo ale :(
bo będę miała w domu 4 koty
bo adopcje są słabe i nie wiadomo kiedy Maniek znajdzie dom, a co dopiero niewidomy Tymuś
bo finansowo nie bardzo, więc w razie jakiejś tfu tfu infekcji będzie problem
bo później będzie jeszcze gorzej go oddać, a nie mogę mieć 3 kota
bo moja Karolina się już z nim nie rozstanie, bo JUŻ go pokochała jak żadnego po Zulusku
bo my chyba niedługo się będziemy wyprowadzać znowu itd. itp.

no i...... tak to właśnie jest...

:1luvu:
aż czekam na zdjęcie malucha co to tak serce kradnie...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro sie 08, 2012 20:44 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

niestety maluch jest wiercidupką i udały się jako tako tylko 3 fotki :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 08, 2012 21:03 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

Ale on rozkoszny. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro sie 08, 2012 22:31 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

magdaradek pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: te łapinki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sie 08, 2012 23:45 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

O Matko, Madzia, jakie cudo, chyba bym nie oddała do innego dt, tylko szukała ds :oops:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sie 09, 2012 7:40 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

ja myślałam, że on nie ma oczek. Ma, tylko nie widzi, tak?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sie 09, 2012 8:16 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

gosiaa pisze:O Matko, Madzia, jakie cudo, chyba bym nie oddała do innego dt, tylko szukała ds :oops:

postanowiliśmy wczoraj całą rodziną, że Tymuś zostaje u nas na DT i stąd będziemy mu szukać stałego domu.
Dziś jedziemy z nim do weta bo się trochę rozkichał. Od wczoraj podaję mu immunodol.
Jego wygląd to jedno. Ot - mini Cypisek :wink:
natomiast charakter to on ma przecudowny. To taki koto-piesek. Biegnie za człowiekiem i na każde zawołanie. Buziaki rozdaje mokrym noskiem i robi mini baranki mini główką ;) jest grzeczniutki, choć jak to kociak -żywiołowy.

Georg-inia pisze:ja myślałam, że on nie ma oczek. Ma, tylko nie widzi, tak?

on ma gałki oczne, tylko takie "mleczne", jakby za mgłą.
Wczoraj odkryliśmy, że on być może minimalnie widzi. Tzn. na pewno reaguje na światło.
Trochę wodzi oczkami jak bardzo blisko oczu przesuwa się palec i mruży ślepka gdy nagle zaświeci bardzo jasne światło.
Chcemy upewnić się u Ani dzisiaj, ale skoro reaguje na światło to już coś, bo chociaż będzie wiedział kiedy dzień kiedy noc.
Ale jeśli widzi to minimalnie, bo wpada na różne przedmioty, i chodzi z noskiem przy ziemi.
Za to słuch ma wyrobiony idealnie ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw sie 09, 2012 8:18 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

Madziu, zarzuć linkiem do obrazka, bo nie widzę fotki, pliiiz
jesteście kochani :1luvu:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw sie 09, 2012 8:20 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

Jakie cudo :1luvu: Zakochałam się- i w jego charakterze i w jego sile życia...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw sie 09, 2012 8:24 Re: Cypisek i Rysio III, Maniuś na DT i Tymuś na TDT

Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]