Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2012 11:51 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Przykro, wielka szkoda że wasze zaangażowanie poszło na marne...
Podziwiam za determinację i żal koteczka, oj jak żal :cry:

Brykaj kochanie za TM [*]
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto sie 07, 2012 13:22 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Dziękuję za ciepłe słowa. Do samego końca miałem nadzieję, że skoro już tyle walczył, to wyjdzie z tego, bo był strasznie mądry i po prostu świetny. Jedyny i niepowtarzalny. Po tym wszystkim na pewno szybko nie zdecyduje się na przygarnięcie nowego kotka. Może kiedyś, ale nie teraz. To nie jest zabawka, żeby wymieniać na nową jak się zepsuje.

grzesiek.

Od: Wto lis 21, 2006 14:30

Post » Wto sie 07, 2012 13:38 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Nie to miałam na myśli :( -żadna z nas nie traktuje zwierząt jak zabawki
Chodziło mi o dom, dom dla potrzebującej istoty......
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sie 07, 2012 13:54 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

grzesiek. pisze:Dziękuję za ciepłe słowa. Do samego końca miałem nadzieję, że skoro już tyle walczył, to wyjdzie z tego, bo był strasznie mądry i po prostu świetny. Jedyny i niepowtarzalny. Po tym wszystkim na pewno szybko nie zdecyduje się na przygarnięcie nowego kotka. Może kiedyś, ale nie teraz. To nie jest zabawka, żeby wymieniać na nową jak się zepsuje.

czekaj - odpowiedni kociak sam Cie znajdzie....

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Wto sie 07, 2012 14:08 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

olciak84 pisze:
czekaj - odpowiedni kociak sam Cie znajdzie....

Dokładnie. Tak będzie najlepiej.

grzesiek.

Post » Wto sie 07, 2012 14:10 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

a nóż widelec się okaże Aspenem nr 2 - tyle że bez brzydkiego pp :(

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Wto sie 07, 2012 23:41 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Przykro mi :( Biedny kociak, biedny Ty

Jak już pisałeś w poniedziałek o mruczeniu, nagłym zrywie przed siebie, to podejrzewałam, że to koniec. Ale miałam nadzieję, że się mylę.
Ech, szkoda, że tymi kilkoma dniami odebrano mu szansę na życie :?
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro sie 08, 2012 1:13 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

grzesiek. pisze: Po tym wszystkim na pewno szybko nie zdecyduje się na przygarnięcie nowego kotka. Może kiedyś, ale nie teraz. To nie jest zabawka, żeby wymieniać na nową jak się zepsuje.

Rozumiem Cię, daj sobie trochę czasu ale uwierz mi, że czas na bezkociu jest czasem straconym. 23 października 2010 umarł nasz ukochany Kicuś, był z nami 13,5 roku i odszedł na pnn. Wydawało mi się, że nigdy już nie pokocham żadnego kota. Ale dom był taki pusty i my byliśmy puści w środku. Pod koniec listopada wbrew woli TŻ adoptowałam parkę dorosłych kotków, takich, które nie miały szansy na adopcję. Po tygodniu boczenia się na mnie za nowe koty TŻ podziękował mi i powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, że te dwa darmozjady są z nami. Dalej cierpimy po śmierci Kicusia, dalej za nim tęsknimy ale również kochamy te nasze trutnie i nie wyobrażamy sobie życia bez nich.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Śro sie 08, 2012 6:40 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Tylko że po pp nie można brać kotów (zwłaszcza nieszczepionych) przez pół roku. Po to, żeby nie przenieść choroby. Mieszkanie odkazić np. virkonem, te, których się nie da odkazić spalić, żeby dzikie koty buszujące po śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia nie zaraziły się od nich.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 08, 2012 9:13 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Alienor pisze:Tylko że po pp nie można brać kotów (zwłaszcza nieszczepionych) przez pół roku. Po to, żeby nie przenieść choroby. Mieszkanie odkazić np. virkonem, te, których się nie da odkazić spalić, żeby dzikie koty buszujące po śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia nie zaraziły się od nich.

Bezpieczniej też nie odwiedzać miejsc, gdzie mogą być nieszczepione koty. Żeby nie roznieść choroby.
Kociątka nie wolno grzebać w ziemi. To przykre, ale chodzi o uchronienie innych zwierząt przed tą straszną chorobą.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro sie 08, 2012 9:16 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Myszka.xww pisze:
Alienor pisze:Tylko że po pp nie można brać kotów (zwłaszcza nieszczepionych) przez pół roku. Po to, żeby nie przenieść choroby. Mieszkanie odkazić np. virkonem, te, których się nie da odkazić spalić, żeby dzikie koty buszujące po śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia nie zaraziły się od nich.

Bezpieczniej też nie odwiedzać miejsc, gdzie mogą być nieszczepione koty. Żeby nie roznieść choroby.
Kociątka nie wolno grzebać w ziemi. To przykre, ale chodzi o uchronienie innych zwierząt przed tą straszną chorobą.

Ale można wziąć dorosłego, szczepionego regilarnie kota, albo kota, który przechorował pp - takim odkażone mieszkanie niczym nie grozi.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 08, 2012 16:07 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Wiem o tym. Już mnie poinformowano i dlatego zgodziłem się na skremowanie w lecznicy, choć źle się z tym czułem. :(

Jeśli za jakiś czas będę decydował się na kociaka, to raczej dorosłego lub po przejściu PP. Inaczej ryzykować nie będę. A co do tego Virkonu, to chciałem go zamówić, ale dowiedziałem się od specjalistów, że to bezcelowe. Działa tylko na bezpośrednie miejsce, czyli skuteczne odkażenie jest nierealne, bo musiałbym w nim wymoczyć wszystko. Od kanapy, przez lampki i komputery po telewizor. Inaczej nie zadziała.

Odkąd wiem o PP u Aspena, to nie karmię też osiedlowego kota, żeby nic nie złapał.

grzesiek.

Post » Śro sie 08, 2012 16:34 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

grzesiek. pisze:Wiem o tym. Już mnie poinformowano i dlatego zgodziłem się na skremowanie w lecznicy, choć źle się z tym czułem. :(

Jeśli za jakiś czas będę decydował się na kociaka, to raczej dorosłego lub po przejściu PP. Inaczej ryzykować nie będę. A co do tego Virkonu, to chciałem go zamówić, ale dowiedziałem się od specjalistów, że to bezcelowe. Działa tylko na bezpośrednie miejsce, czyli skuteczne odkażenie jest nierealne, bo musiałbym w nim wymoczyć wszystko. Od kanapy, przez lampki i komputery po telewizor. Inaczej nie zadziała.

Odkąd wiem o PP u Aspena, to nie karmię też osiedlowego kota, żeby nic nie złapał.

Mądrze, naprawdę.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto sie 14, 2012 16:39 Re: Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Nie było mnie ponad tydzień a tu takie smutne wiesci :cry:
Dzielny, mądry , niepowtarzalny Aspenku[*] , brykaj za TM.
Bardzo Tobie Grzesiu i Twojemu bratu wspólczuję .

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

[poprzednia]