Riva już w swoim domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2012 14:01 Riva już w swoim domu :)

No, to zaczynamy od Miau, bo dobry forumowy dom bylby bezcenny. Moze byc jednak trudno, bo koteczka potrzebuje przede wszystkim spokojnego domu, w ktorym kolejny raz zaufa czlowiekowi. Moze byc bez kotow lub domek ze spokojnym towarzyszem dla delikatnej koteczki.

Historia zaczela sie tutaj od mojego spotkania z dwiema koteczkami viewtopic.php?f=1&t=142521&p=8914943#p8914943

Riva, bardziej niesmiala z kotek, po kwarantannie, zaszczepieniu i testach trafila na tymczas, ktorego wyjatkowo udzielila w swoim malym mieszkanku moja psiapsióła od lat studenckich (spoza forum).
Troche o koteczce. Jest mloda, moze rok z malym hakiem. Przeszla testy na wirusowki - ok. W nablizszym czasie bedzie wysterylizowana. W sprawach kuwetkowych od poczatku zero wpadek. Wcina chetnie rozne karmy, ale jeszcze z niej dziewczynka szczupak.
Riva jest kotkiem idealnym, ale delikatnym i przy zmianie miejsca potrzebuje troche czasu, zeby zaufac i sie poczuc bezpiecznie. U mojej kumpeli jest od miesiaca i tyle wystarczylo, by teraz sama sie pchala na kolana i miziala na potege.
W dodatku jest kotkiem gadajacym. Gdy do niej mowic, odzywa sie nawet z ulubionej kryjowki. Sama nie miaukoli bez celu.
Z tygodnia na tydzien jest bardziej otwarta i ufna. Jednak nie ufa kazdemu i przed obcymi woli sie schowac w swojej kryjowie. Jest lagodna, ale ostrozna, bo tego ją nauczylo zycie na wolnosci, zafundowane przez wlascicieli, ktorzy opuscili zrujnowaną chałupę nad brzegiem rzeki, zostawiajac koty jak stary dom.
Jak zaufa, a nie potrzeba w tym celu wielkich staran ani doswiadczenia, tylko zapewnienia poczucia bezpieczenstwa i troski, koteczka jest wspanialą, kochajacą czlowieka istotą. Niestety aktualny dom tymczasowy nie moze jej na stale zatrzymac i boi sie, ze z kazdym tygodniem kicia sie bardziej przywiązuje. Powinna znalezc mozliwie szybko docelowy domek i zaufac swojemu czlowiekowi juz na zawsze. Bedzie wspaniala przyjaciołką, a niewiele trzeba, by na to zasluzyc. :)

Kontakt w sprawie adopcji: ag.jarosinska@gmail.com i 505 780 239

To sliczna Riva (imię nawiązujace do rzeki, nad ktora mieszkala, ale w DT wolana pieszczotliwie "niunia"). Foty z komorki, wiec srednie, a z kumpeli tez kiepski fotograf ;)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 03, 2012 17:51 przez Arcana, łącznie edytowano 2 razy

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto sie 07, 2012 14:03 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka - Warszawa

przepiekne umaszczenie, omku przybywaj :1luvu: :ok:

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Wto sie 07, 2012 14:16 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka - Warszawa

Sliczna, subtelna i kochana. Gdybym nie miala teraz 2 kotow, w dodatku izolowanych od siebie, ech...

Arcana

Post » Wto sie 07, 2012 17:28 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka - Warszawa

Ależ piękna :1luvu:
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Wto sie 07, 2012 19:05 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka - Warszawa

Dzieki :) Mam nadzieje, ze to jej pomoze, choc potrzebuje madrego domu, w ktorym nie bedzie na pokaz, bo na poczatku zaufa tylko domownikom. A moze zawsze bedzie sie kryc przed goscmi. Znam takie koteczki u swoich znajomych i nikomu to nie przeszkadza. I - co ciekawe - od malutkich chowane w domu, wychodzace, normalnie - luz, a jak gosc w dom, to kot w szafie :D

Arcana

Post » Wto sie 07, 2012 20:06 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka - Warszawa

Moja prześliczna chrześniaczka!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby domek Jej się trafił jak najlepszy!-juz dość miała tej wolności!!! :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sie 07, 2012 20:33 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka - Warszawa

Witamy :1luvu:
Choc domki sie z pewnoscia czesciej znajdują poza Miau, to przeciez tu dziewczynka znalazla pomoc i Ciocię Chrzestną :D
Bedziemy oglaszac, ale wontek na Miau musi byc.

Arcana

Post » Śro sie 08, 2012 6:13 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka Riva - Warszawa

A kto to wie?-może forumowy domek się zakocha?
A co z Santą?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro sie 08, 2012 8:04 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka Riva - Warszawa

Musimy podpytac Agneske, mowila, ze bardzo smiala, nawet przebojowa kicia :)
Myslalam, zeby robic ogloszenia dla obu, ale to moze byc wiekszy balagan. Jak ktos zadzwoni o Rive, zawsze mozna opowiedziec o obu. Kontakt do adopcji jest na Agneske.

Arcana

Post » Śro sie 08, 2012 11:49 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka Riva - Warszawa

Lomatko, widze nawet, ze jest juz sie ktos zglasza. 8O
Nie dziekuje, zeby nie zapeszyc. :mrgreen:

Arcana

Post » Śro sie 08, 2012 12:49 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka Riva - Warszawa

Ladnych tez nie brakuje ;) Jak zobaczylam na FB u Jokota niebieskiego chlopaka, to az mi sie dusza zbieraczki zasmiala.

No no, ciekawe, czy pan Tomasz sie zglosi i przejdzie procedury adopcyjne. Transport do Poznania zaden problem :mrgreen:

Arcana

Post » Czw sie 09, 2012 5:04 Re: Oryginalna kremowo-dymna szylka Riva - Warszawa

Zwłaszcza dla Ciebie-globtroterko nasza!
Za wspaniały dom dla koteńki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[następna]