[Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem s.56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 14:47 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

już chyba wiem dlaczego męska część populacji jest tak bardzo przeciwna kastracji kocurków :mrgreen:

to tak ku przestrodze naszym PANOM

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob sie 04, 2012 14:53 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

moje wredne PIRANIE nadal bawią się w "gonienie plaskacza", sama nie wiem już co z nimi robić, OLAF panicznie się spółki boi choć lgnie do kociej braci, ale dziękować Bogu jest od całej Piranijnej zgrai zwinniejszy i często widuję taki obrazek...leci OLO a za nim nie wyrabiajaca się na zakrętach reszta kociej bandy :mrgreen: jak się to widzi to śmieszy, ale współczuję biednemu persiastemu i gotowa jestem po kątach kociarnię porozstawiać :twisted: i jakoś nikt nie tęskni za moim plaskaczem :(
OLO jest cudowny, tylko te 3 wredulce dają mu sie dobrze we znaki :cry:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie sie 05, 2012 10:06 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

ankacom pisze:
VeganGirl85 pisze:trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:

i mam pytanie- napisała do mnie dziewczyna z Siemiatycz zainteresowana jak najtańszą kastracją 3 kotek. Jestem chętna dołożyć się do zabiegów w razie potrzeby - ale nie mam pojęcia, kogo jej polecać, czy może jest możliwość choć częściowego dofinansowania ze strony gminy. Pytam Was, ponieważ nikogo nie znam bliżej :oops: jak macie pomysł, do kogo uderzać, będę bardzo wdzięczna :)

Zadzwońcie do tej lecznicy. Robią boczne cięcie. Nie są drogie. Super wetki.

http://www.vetopedia.pl/lecznica-3358-Med-Vet.html

Dzięki :D - ona twierdzi, że była wiosną akcja darmowych zabiegów, ale nie miała czasu zadzwonić, potem zgubiła numer, ja nie byłam w stanie znaleźć takiej informacji w necie mimo poszukiwań. Może ktoś z Was ma jakieś info na ten temat? Podejrzewam, że akcja mogła być niestety ograniczona czasowo, laska jest strasznie roszczeniowa, chciałabym wiedzieć na czym stoję...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 06, 2012 16:48 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Obrazek

nie rzucił się komuś w oczy taki kociaczek? Zaginął w samiutkim centrum miasta w pobliży księgarni rolniczej
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pon sie 06, 2012 20:35 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

wiem że zakocenie sięga zenitu, ale mam pytanie czy nie znalazłby się jakiś domek tymczasowy dla 2 miesięcznego kociaka????
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon sie 06, 2012 22:05 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

EithelAmarth pisze:wrócił Niuniek sam. Kamień z serca...

Widzisz?? Jeśli posmakował wolności, to może próbować jeszcze raz, ale cieszę się, że masz kocia w domku.
Podrapanka :):)

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Wto sie 07, 2012 10:10 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Babeczki chcę zrobić woreczki z nadrukiem zdjęć kociaków z kotkowa na bazarek ale potrzebuję zdjęcia. A, że wypadłam nieco z forumowego życia to nie wiem jakie kociaki są w potrzebie. Mogę prosić o pomoc? I jeśli mogłabym komuś podesłać woreczki kto mógłby zrobić bazarek dla kotkowa to byłabym wdzięczna :)

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Wto sie 07, 2012 15:02 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Poznałam dziś naszego królewicza Kacperka. Jejku jak on strasznie chce do ludzi, naprasza się żeby go drapać i przytulać....
Obrazek

A przy okazji poznałyśmy z Kassją Piękną Panienkę.
to jest bezdomna kotka, której kocięta bardzo szybko "się rozdały" a mamusia trafiła do lecznicy.
Panienka już by chciała mieć kolejne maluszki więc łasi się niemiłosiernie i szuka ojca-ochotnika ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A w kolejnej klatce takie maluszki:
ObrazekObrazek
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Śro sie 08, 2012 20:28 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Ja nie wiem jak to się dzieje, że w klatkach jest tak idealny porządek ;). W moich było tak tylko na chwilę. Oczami duszy widziałam jak po nocach koty drą wszystko precyzyjnie na strzępy, mieszają żwirek z jedzeniem, wrzucają to do wody i czekają na moją minę rano :D.
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro sie 08, 2012 21:06 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

to dzięki autorytetowi dr Renatki ;)
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Czw sie 09, 2012 5:11 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Szałwia pisze:Ja nie wiem jak to się dzieje, że w klatkach jest tak idealny porządek ;). W moich było tak tylko na chwilę. Oczami duszy widziałam jak po nocach koty drą wszystko precyzyjnie na strzępy, mieszają żwirek z jedzeniem, wrzucają to do wody i czekają na moją minę rano :D.

Hi Hi Hi , ja jeszcze pamiętam jak Ci jedem pooootfoor wyszedł z zamknietej klatki 8O , Harry Potter normalnie :mrgreen:

A ja objawiam wszem i wobec , że mamy na stałe 7 footro. Bursztyn (obecnie Beret - bo taki mądry :ryk: ) jest tak koffany ( poza tym, że głupi jak beret :mrgreen: ) , że został.

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw sie 09, 2012 13:22 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

ellza1 pisze:Hi Hi Hi , ja jeszcze pamiętam jak Ci jedem pooootfoor wyszedł z zamknietej klatki 8O , Harry Potter normalnie :mrgreen:

Co ciekawsze- kocica wyszła. A potem weszła spowrotem. Do ZAMKNIĘTEJ klatki. Gdyby tylko Szałwia o tym opowiedziała to uznałabym, że pewnie ...miała ciężką noc? Ale widziałam własnym okiem - tj miałam kotę spakować do klatki - nie znalazłam jej jednak. PO południu Szałwia podziękowała za spakowanie koty 8O

Nie żebym nie chciała pisać, ale wszystkie info docierające do nas są tak monotematyczne że odbierając telefon/otwierając maila z góry wiem co przeczytam (no, prawie zawsze) Tylko nie umiem jeszcze z góry szacować ilości :roll:
Maile z wczoraj np:
Mail sympatyczny:
"nalazłyśmy dzisiaj kotkę. Porzucona, leżała zwinięta na środku mało ruchliwej drogi.
Zabrałyśmy do domu,została nakarmiona i napojona, wycięłam największe kołtuny. Mała bieda prawie nic nie waży ! Czuć wszystkie kostki.Szacujemy, że ma koło roku, szara w prążki."

Tu Pani chce się zająć, prosi o pomoc w leczeniu i karmie

A tu już gorzej
Na tych wakacjach przygarnąłem kotkę. Okazało się jednak, że była ona w ciąży i urodziła na początku lipca 5 kotków. Z racji tego, że już wcześniej miałem 2 koty, teraz z nowo przygarniętą i jej dziećmi wychodzi, że w sumie mam ich 8. Chciałbym się zapytać czy istnieje jakaś możliwość, aby te małe koty oddać
Kolejny - ci Państwo jakieś 2 mce temu pytali, czy nie weźmiemy ciężarnej koteczki. Prosiłam, żeby ją jak najszybciej ciachnęli na nasz koszt :(
Witam, jakiś czas temu przybłąkała się do nas młoda koteczka. Ze
względu na to, iż była ciężarna zatrzymaliśmy ją, aby urodziła
maleństwa w dobrych warunkach. Niestety jednak nie możemy zatrzymać
jej na dłużej.

I jeszcze jeden:
kotek 10 tygogniowy zadbany i czysty potwierdził weterynarz
biało-szary, znaleziony na końcowym 20 przy ul.Boboli.Jeśli nie
znajdzie się właściciel oddam do adopcji.tel 602272740.Kotek jest
fajny.

Żeby nie było, że to koniec:
Mam w stodole trzy malutkie kotki, jeszcze ślepe. Nie mam pewności
czy matka opiekuje się nimi. Nie mogą zostać u mnie gdyż mam silną
alergię. Proszę o pomoc.

I jeszcze ciekawszy:

Jakiś czas temu moi rodzice przygarnęli pod swój dach kotkę. Zanim
się obejrzeli, "kocia rodzina" znacznie się powiększyła.
Obecnie rodzice mają 3 kotki. Jedna z nich jest już
wysterylizowana, natomiast pozostałe dwie mają małe kotki. Jedna
ma cztery kotki (ponad 3-miesięczne), a druga sześć (ponad
2-miesięczne). Niestety ogłoszenia i pytania wśród rodziny i
znajomych pozostają bez odzewu.

Czy muszę dodać, że wymiękam?
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw sie 09, 2012 14:36 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

A ja dziś dostałam zapytanie czy nie znam jakiegoś kociaka do oddania bo znajomy koleżanki szuka :twisted:
Podesłałam fotki brzdąców z "Pluszaka"
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Czw sie 09, 2012 20:01 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Pani aga&2 większość ludzi to beznadziejne istoty nieedukacyjne :( wczoraj przekonywałam 2 osoby na sterylkę suń i słyszałam eeeeeeeee nie wiem ale to okaleczanie eeeeeeeeee takie wbrew naturze eeeeeeeee czy ja wiem będę pilnował odpowiada mi Pan 8O SKOŃCZYŁAM ROZMOWĘ :(
Obrazek

psi

Od: Wto mar 29, 2011 6:31

Post » Pt sie 10, 2012 6:37 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Jutro Marta_od_Kropeczki wychodzi za mąż.
Przyjmij Martusiu najserdeczniejsze życzenia na nową drogę życia od całego zespołu KOTKOWA

Wszystko co piękne na tym świecie,
Wszystko co tylko szczęście wróży,
Niech się Wam razem w jedno splecie,
I będzie słońcem w życia podróży.

Obrazek

PS
Marta, jako prezenty ślubne zbiera karmę i przekazuje Kotkowu
:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:
Serdecznie dziękujemy :1luvu:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24