Kociaczki szukają odpowiedzialnego Domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2012 19:15 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Chłopczyk coś nie tak

Hakeros, jak był mały często wymiotował chrupkami, musiała mu je rozmaczać w kocim mleku lub w serku homogenizowanym. I dawałam mu małe porcie, często ale małe ilości. Do teraz puszkę 70 g je na dwie raty w odstępie tak 30 min.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon sie 06, 2012 19:25 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Chłopczyk coś nie tak

Hannah12 pisze:Hakeros, jak był mały często wymiotował chrupkami, musiała mu je rozmaczać w kocim mleku lub w serku homogenizowanym. I dawałam mu małe porcie, często ale małe ilości. Do teraz puszkę 70 g je na dwie raty w odstępie tak 30 min.

kurcze może sie przepchał Bidoczek,ale to zas moja wina bo miałam nie zostawiać im chrupek :oops:
oby to nic strasznego bo nie dam rady psychicznie
to są takie Słodkie popierduły
Chłopczyk barankuje i łasi sie jak dorosły Kot
a teraz wieczorkiem zupełnie nie taki jak rankiem
chyba nie będę dawała chrupek
kupie indyka albo kuraka i niech jedzą mięsko

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon sie 06, 2012 20:10 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Chłopczyk coś nie tak

Oby to było tylko przejedzenie. :ok: Będziemy ściskać kciuki i wołać głośno OLABOGA - pomogło Bolusiowi, może i Kiniowi pomoże :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sie 07, 2012 0:00 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Chłopczyk coś nie tak

Alienor pisze:Oby to było tylko przejedzenie. :ok: Będziemy ściskać kciuki i wołać głośno OLABOGA - pomogło Bolusiowi, może i Kiniowi pomoże :ok:

teraz w nocy jakby lepiej,troszkę się ożywił
przegłodzę do rana i zobaczę co będzie gdy zawitam świtem z jedzonkiem do Nich
jak będzie nadal coś nie teges do pojedziemy do weta

Kociama

Post » Wto sie 07, 2012 6:49 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Chłopczyk coś nie tak

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że dasz maluchowi tylko troszkę na śniadanie, żeby znów nie było w razie czego haftów. :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto sie 07, 2012 18:48 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Chłopczyk coś nie tak

Maluch przegłodzony przez noc,rano lekkostrawne jedzonko
lata jak torpeda znowu wesoły i głodny 8O
daję małymi porcjami bo wysrany strasznie na jedzenie
obyło sie bez weta
Ogólnie Dzieciaki zabawne i przytulaśne,wrzeszczą na całą chałupę a moje Kociaste no cóż
Nosek z Filipem leją bo mają wnerwa
Rudulec pitoli pod drzwiami bo chce matkować
dom wariatów :lol:

Kociama

Post » Śro sie 08, 2012 10:03 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

Chciałam Podziękować Blond Tornado i Bungo za wsparcie finansowe Kociątek :1luvu:
rozliczenie wpływów i wydatków w pierwszym poście

Maluszki wesołe od rana,juz o 5 tak wrzeszczały o jedzenie że musiałam je najpierw nakarmić
wymiziać ,wypieścic ,wycałowac i w drogę bo roboty wiele
jestem zmęczona i niewyspana ,jakoś tak stresy na mnie dziwnie wpływają
ale daję rade i do przodu cały czas lecę
Chłopczyk ozywiony,kupy śliczne są więc to było przejedzenie
troszkę zły że dostaje mniejsze porcję na jego oko mniejsze bo przecież żywię solidnie ,ale brzuszek malutki a oczka by jadły i jadły a potem pawie i sraczusia
Barankuje Mała gnida jak stary
a Malusia już mniej wystraszona i też podsuwa noseczek do całowania :D

Kociama

Post » Śro sie 08, 2012 11:41 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

No to fajnie, że z górki z maluchami. Ogłoszenia chyba trzeba bym im zacząć robić? Ale jeszcze szczepienie, nie?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro sie 08, 2012 12:13 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

Ogłoszenia to chyba im szybciej tym lepiej - zanim się znajdzie sensowny dom, to trochę potrwa. Co prawda założenie jest/było, że od Kociamy przechodzą do innego DT (jak się jakiś zgłosi), ale zmienić namiary w ogłoszeniu już istniejącym chyba można? Jakkby to były te "tygodniowe"...

Alienor

Post » Pon sie 13, 2012 18:52 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

Małe gnidy wymusiły na mnie że nie będa w klatce siedziec i mam je puścic wolno w pokoiku gdzie mieszkają
no i se latają,na dole słychac jakby na piętrze ktoś ogiery gonił 8O
Wczoraj przyjechała dagmara-olga z TŻ i robili im foty,maluszki się chwaliły ulubiona zabawką :oops: nakrętka od plastikowej butelki,no ładny obiciach ,jakby innych zabawek nie było
Mały znowu troszkę posrakuje,dzisiaj znalazłam wyrzyganą ogromniasta glistę :(
no nic podałam mu odrobaczacz bo ostatnio zaraz po zapodaniu puścił pawia i pewnie nie zadziałał jak trzeba
apetyt ma koński ,ale to posrakiwanie mnie martwi,mam nadzieję że ro ro zarobaczenie no bo energiczny to Mały jest raczej
Dzisiaj nasrał do hamaczka a potem sie wydzierały na mnie gdzie go zabieram
prania przy gizdach troszkę mam ,bo brudaski okropne z nich są :D

zakupiłam dla nich
2 podwójne cycki kurze-13zł
żwirek pinio -10zł
kilogram puriny dla kociąt-14zł
-------------------------------
wydałam-37zł

Kociama

Post » Wto sie 14, 2012 7:13 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

:ok: :ok: za zdrowie i apetyt kociaków i oczywiście za znalezienie domków :D :ok: :ok:

Alienor

Post » Pon sie 20, 2012 9:57 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

jak się mają kluseczki po zlocie?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sie 20, 2012 10:52 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

zapraszam na bazarek pół na pół - super księgarnia
viewtopic.php?f=20&t=145296&p=9142793#p9142793
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sie 20, 2012 16:54 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

Dziękujemy Daguś za bazarek :1luvu:

Maluszki po zlocie ok :D Mała troszkę posrakuje dzisiaj
Ciotki wymiziały,smakołyki dały to i maluszki szczęsliwe
Niestety musiały być w tym pokoiku cały czas bo się bałam,Tyle Osób a One takie ruchliwe i malutkie to trzeba jednak uważać,znam przypadek kiedy Ktoś się gdzieś spieszył odebrać telefon i nadepnął na takiego maluszka i złamał mu kręgosłup :(
Wczoraj już biegały po całej gorze i urządzały sobie gonitwy,galopady,szanty na firankach
siedziały dzisiaj na okienku w słonku
staram się poświęcać im jak najwięcej czasu i okazywac dużo miłości,ale wiadomo co piętro to Koty,wszystkie mnie potrzebują
do tego chora Mama
czasem mi cięzko bo to niestety trochę sporo jak na moje zdrowie :oops:
Ciocia Alienor uszyła zabawki i posłanka
od Ciebie i Dziewczyn tez dostałam sporo ręczniczków i innych rzeczy z których zrobię posłanka
teraz nie muszę ciągle na szybciora prać
Ciotka Lucynka przywiozła takie śmieszne piłeczki z wypustkami,ale się Maluszki tym bawią fajnie :D
te piłeczki tak fajnie podskakują

Dzisiaj Dzieciaki nie dostały żadnych puszek tylko gotowanego kurczaczka
no i suche,zobaczę bo ciągle trzeba obserwować co im naj;lepiej służy z jedzonka

W tym tygodniu nie będzie Dużego
poproszę może Basię bo jest tu na urlopie ,może nas podrzuci do weta bo trzeba by było szczepić już Dzieciaczki

Kociama

Post » Pon sie 20, 2012 21:48 Re: Błagam o pomoc dla dwóch Kociątek-Dzieciaki szaleją :)

Zaszczep i jak będą zdjęcia to wrzuć koniecznie, zrobimy kociakom ogłoszenia.
Wydaje mi się też, że jeszcze je trzeba odrobaczyć... Ale to pewnie doktor powie :).
I pamiętajcie z Basią o zaproszeniu. Rozumiem, że jak Dużego nie ma, to raczej next weekd?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]