SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 05, 2012 17:51 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Maluchów jest mnóstwo, w każdej klateczce po kilka.
Przy mnie do adopcji poszły dwa.
Nie porobiłam im wszystkim zdjęć, bo jest ich tyle, że masakra :roll: .
Postanowiłam się skupić na dorosłych i na tych małych, które wyglądają na najbardziej potrzebujące.
Oprócz tych maluchów, które sfotografowałam, są też 4-tygodniowe czarnuszki. Straszliwe z nich kruszynki :(
Im też przydałby się DT.
Viris trzymam kciuki, żeby Ci się wszystko poukładało, abyś mogła wsiąść znowu takiego karaluszka jak Lulu :ok:

KOTEK1988, a może trzeba by ich wysłać do schronu? Jak zobaczą ile tam nieszczęścia,
to może ich wymagania szlak trafi i zabiorą jakąś bidę?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie sie 05, 2012 18:01 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

viris pisze:Ja się cały czas biję z myślami czy by nie zabrać jakiegoś małego gluta - takiego na leczenie i adopcje - ale jeszcze Hrabina u mnie siedzi. No i z pewnych powodów w sierpniu w ogóle nie powinnam mieć u siebie kociastych ;/ wszystko nie tak ;((((((((((

Glut z oczopląsem może? Może w klatce go gdzieś potrzymać w kącie i poobserwować póki jeszcze nie jest w tragicznym stanie? Kurde nie na rękę mi ten wyjazd teraz... :(

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie sie 05, 2012 18:11 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:Maluchów jest mnóstwo, w każdej klateczce po kilka.
Przy mnie do adopcji poszły dwa.
Nie porobiłam im wszystkim zdjęć, bo jest ich tyle, że masakra :roll: .
Postanowiłam się skupić na dorosłych i na tych małych, które wyglądają na najbardziej potrzebujące.
Oprócz tych maluchów, które sfotografowałam, są też 4-tygodniowe czarnuszki. Straszliwe z nich kruszynki :(
Im też przydałby się DT.
Viris trzymam kciuki, żeby Ci się wszystko poukładało, abyś mogła wsiąść znowu takiego karaluszka jak Lulu :ok:

KOTEK1988, a może trzeba by ich wysłać do schronu? Jak zobaczą ile tam nieszczęścia,
to może ich wymagania szlak trafi i zabiorą jakąś bidę?

:? Wątpie-prędzej wezmą kota z Dt -odszykowanego-a tak jakby to była kotka to na te trochę czasu można wziąść na Dt wykąpać,wyczesać itd. (mieszkają podobno niedaleko schroniska,więc jakby chcieli to pewnie już dawno by podjechali :roll: )
Niektórzy myślą że domy tymczasowe to wyczarują kota na zamówienie :evil:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Nie sie 05, 2012 18:49 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

_leśna_ pisze:PILNE!!!

Zadzwoniła do mnie dziewczyna i oferowała sie jako DT dla kociastych.
Komu mogę podać do niej numer telefonu na pw?
Myślę że warto do niej zadzwonić bo jest to jakaś pomoc a DT jest teraz mało.
No i wy w sumie szukacie DT więc też wiecie jakie tam macie potrzebujące koty wybrane.
Mówiła o małych kotach ale może uda się jej dać kogoś dorosłego.
Sprawa na dzisiaj dlatego pilne
Dziewczyna czeka na tel.

Już rozmawialiśmy, jutro odbieramy ze schroniska Kitka i Leona :)
Także wielkie dzięki za ten kontakt, zaproszę też nową koleżankę na wątek jutro, jak odbierzemy koty.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie sie 05, 2012 18:53 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:ObrazekObrazekObrazek - mój faworyt z 9-tki :1luvu: staruszek nr 396/12.
wspaniały charakter, oaza łagodności, spokojnie czeka na półeczce przy drzwiach, żeby go ktoś zabrał... czy się doczeka...?

No i się... doczekał!!! Dzisiaj Wujcio vel Dziadek znalazł dom i to ponoć zajefajny - świadomi ludzie, kochający zwierzęta, mają osiatkować nawet okna itp, także wielkie kciuki za Wujcia i powodzenia koteczku, jesteś cudowny i niech takie będzie Twoje życie już teraz :ok:
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 18:56 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

na serio ? 8O Marcin jestem wniebowzięta :piwa: :piwa: :dance: :dance2:
to wspaniały kocurek, bałam się, że umrze w schronie.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie sie 05, 2012 19:07 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Kasiaufo pisze:
viris pisze:Ja się cały czas biję z myślami czy by nie zabrać jakiegoś małego gluta - takiego na leczenie i adopcje - ale jeszcze Hrabina u mnie siedzi. No i z pewnych powodów w sierpniu w ogóle nie powinnam mieć u siebie kociastych ;/ wszystko nie tak ;((((((((((

Glut z oczopląsem może? Może w klatce go gdzieś potrzymać w kącie i poobserwować póki jeszcze nie jest w tragicznym stanie? Kurde nie na rękę mi ten wyjazd teraz... :(

Nie oszukujmy się, nie mam kasy na diagnostykę takiego kota (nawet żeby założyć i "odrobić" na bazarkach) - a w tym przypadku to podstawa, pomijając totalny brak doświadczenia w takich przypadkach.

Aleeee cudnie że Wujcio ma domeeeek!!!! :1luvu:

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Nie sie 05, 2012 19:18 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

No ja dzisiaj ze schroniska dostałem 2 super wiadomości od Asi - wczoraj i dzisiaj zostały adoptowane i to do dobrych domów:

Obrazek - najkochańsza ;)
Obrazek - Dziadek! (Asia namówiła super domek na niego)

Także naprawde aż ciężko uwierzyć, takie fajne niusy :)
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 19:19 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Komitet powitalny z boksu nr 9 w domach - naprawdę super wiadomość. :D

Kasiaufo

Post » Nie sie 05, 2012 19:20 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

JaEwka pisze:No to może Bursztynek dostanie dom :ok: fajne by było bo on akurat na jedynaka pasuje :P

_leśna_ dzięki za info :ok: każdy DT na wagę złota :)
Marcin jak coś to ja mam w domu 3 kuwety, jeszcze mam mały drapaczek - gdyby DT nie miał takiego wyposażenia to można przekazać.

Aaa no i muszę Ci tą klatkę przywieść ale teraz to nie wiem kiedy znajdę chwilę :(

Będę jutro po kuwetę, drapak też mogę wziąć, jak koleżanka do nowego DT tylko zechce. No i klatkę też mogę zabrać.
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 19:22 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

sroka7 pisze:marcin, a ja Ci chętnie oddam Twoją kuwetę - bo mam teraz krytą od Gibutkowej i dokupiłam maluchom większą, więc twoja leży wyszorowana w szafie i zajmuje miejsce, więc jakbyś przejeżdżał w okolicy nadodrza to zapraszam po kuwetę - przy okazji wymiziasz maluchy :mrgreen: i POCZUJESZ różnicę :ryk:

Chętnie wpadnę, ale dam radę dopiero od 15.08, bo teraz przez ponad tydzień nie będzie mnie we Wrocławiu.
Myślę, że tych małych to nie poznam hehe
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 19:30 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:http://przygarnijkota71.blogspot.com/
Dziewczyny i Marcin, spójrzcie na tą stronkę !!!!
Poznałam dziś w schronie jej autorkę. Świetna babeczka, robi fajne zdjęcia, poznaje koty,
fotografuje, a potem je ogłasza. Nawet wozi potencjalnych adoptujących do schronu.
Zaprosiłam ją na miau.

Widziałem już tą stronkę rano, był link na FB, chyba ten od Kasiufo :) No zdecydowanie powinna do nas dołączyć, może przecież też wykorzystywać nasze zdjęcia iwrażenia z zachowania kotów jeśli zechce. I vice versa. Zapraszamy :)
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 19:46 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

sunicram pisze:
gabi.cezar pisze:http://przygarnijkota71.blogspot.com/
Dziewczyny i Marcin, spójrzcie na tą stronkę !!!!
Poznałam dziś w schronie jej autorkę. Świetna babeczka, robi fajne zdjęcia, poznaje koty,
fotografuje, a potem je ogłasza. Nawet wozi potencjalnych adoptujących do schronu.
Zaprosiłam ją na miau.

Widziałem już tą stronkę rano, był link na FB, chyba ten od Kasiufo :) No zdecydowanie powinna do nas dołączyć, może przecież też wykorzystywać nasze zdjęcia iwrażenia z zachowania kotów jeśli zechce. I vice versa. Zapraszamy :)

A i imion tam nie ma, więc się raczej nie gryzie z ogłoszeniami, są numerki, co też jest bardzo przydatne, jak ktoś sobie kota wybierze wirtualnie. :)

Kasiaufo

Post » Nie sie 05, 2012 19:59 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:Obrazek
ObrazekObrazek
W schronie nadal przebywa Maluch z oczopląsem.
Stan jest coraz gorszy, bo Maluszek dostał już przykurczów w tylnych łapkach.
Spowodowane jest to tym, że ciągle leży w rogu klatki, prawie wcale nie wstaje,
chyba zanikają mu w tych łapinka mięśnie.
Oczopląs jest prawdopodobnie na tle neurologicznym. Maluchowi ciągle drgają gałki
oczne, a tym samym cały świat dla niego wibruje. Bidulek, jest strasznie wystraszony
i zdezorientowany. Ponieważ nie ma poprawy oraz nie może ciągle przebywać w izolatce,
a na boksy się nie nadaje, grozi mu uśpienie.
Potrzebny jest w tym przypadku dom, który ma doświadczenie z takimi objawami.
Być może należałoby wdrożyć inne leczenie, jakoś inaczej go przebadać, może ma jeszcze jakąś szansę...?

Testy na białaczkę (są u Eweliny), TDT i transport na Toruń. Marcin załatwisz testy jutro? Potrzebny TDT do czasu transportu i przewóz do Torunia.

EDIT: On ma 2 miesiące, więc BEZ TESTÓW (będą niemiarodajne). POTRZEBNY TDT DO CZASU TRANSPORTU DO TORUNIA! Jak się nic w miarę szybko nie znajdzie to się zapakuję w pociąg i gościa zawiozę, także długo na pewno w TDT nie będzie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 05, 2012 20:07 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Kasiaufo pisze:

Aga jak możesz to bierz tego malucha na TDT (Marcin jutro jest w schronie, więc może dałby radę Ci go przywieźć), ja szukam transportu, jak nic nie znajdę to się zapakuję w pociąg i go zawiozę do Torunia.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]