SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 19:12 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Odezwała się do mnie babka z Wrocławia szukająca do adopcji kocurka rudego lub szarego. Ma 50m mieszkanie, zawsze lubi zwierzaki, żadengo aktualnie nie ma, ale ma stałą pracę i pieniądze na jedzenie , utrzymanie i weterynarza. Komu z Was mam podac jej maila? myślę, ze warto to dalej pociągnąc.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sie 04, 2012 19:23 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Marzenia11 pisze:Odezwała się do mnie babka z Wrocławia szukająca do adopcji kocurka rudego lub szarego. Ma 50m mieszkanie, zawsze lubi zwierzaki, żadengo aktualnie nie ma, ale ma stałą pracę i pieniądze na jedzenie , utrzymanie i weterynarza. Komu z Was mam podac jej maila? myślę, ze warto to dalej pociągnąc.

U mnie Bursztynek siedzi na DT (rudy kocurek), dorosły, tylko raczej jedynak, wyślę Ci maila na pw mojego, możesz podać. :)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Sob sie 04, 2012 22:13 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Kasiaufo pisze:
Marzenia11 pisze:Odezwała się do mnie babka z Wrocławia szukająca do adopcji kocurka rudego lub szarego. Ma 50m mieszkanie, zawsze lubi zwierzaki, żadengo aktualnie nie ma, ale ma stałą pracę i pieniądze na jedzenie , utrzymanie i weterynarza. Komu z Was mam podac jej maila? myślę, ze warto to dalej pociągnąc.

U mnie Bursztynek siedzi na DT (rudy kocurek), dorosły, tylko raczej jedynak, wyślę Ci maila na pw mojego, możesz podać. :)

To może być dobry typ, przekonaj panią i zarazem sprawdź :)
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie sie 05, 2012 9:56 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

PILNE!!!

Zadzwoniła do mnie dziewczyna i oferowała sie jako DT dla kociastych.
Komu mogę podać do niej numer telefonu na pw?
Myślę że warto do niej zadzwonić bo jest to jakaś pomoc a DT jest teraz mało.
No i wy w sumie szukacie DT więc też wiecie jakie tam macie potrzebujące koty wybrane.
Mówiła o małych kotach ale może uda się jej dać kogoś dorosłego.
Sprawa na dzisiaj dlatego pilne
Dziewczyna czeka na tel.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie sie 05, 2012 10:09 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Możesz mi wysłać w PW. A wybadalas ja Już trochę?
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie sie 05, 2012 10:28 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Nie dlatego chciałam przekazać numer wam :]
Bo wiem że ktoś z was prześwietli
Ja obecnie nie mam głowy do tego z przyczyn osobistych

_leśna_

Post » Nie sie 05, 2012 10:29 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Poszło PW

_leśna_

Post » Nie sie 05, 2012 11:21 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

No to może Bursztynek dostanie dom :ok: fajne by było bo on akurat na jedynaka pasuje :P

_leśna_ dzięki za info :ok: każdy DT na wagę złota :)
Marcin jak coś to ja mam w domu 3 kuwety, jeszcze mam mały drapaczek - gdyby DT nie miał takiego wyposażenia to można przekazać.

Aaa no i muszę Ci tą klatkę przywieść ale teraz to nie wiem kiedy znajdę chwilę :(
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 05, 2012 12:02 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

marcin, a ja Ci chętnie oddam Twoją kuwetę - bo mam teraz krytą od Gibutkowej i dokupiłam maluchom większą, więc twoja leży wyszorowana w szafie i zajmuje miejsce, więc jakbyś przejeżdżał w okolicy nadodrza to zapraszam po kuwetę - przy okazji wymiziasz maluchy :mrgreen: i POCZUJESZ różnicę :ryk:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Nie sie 05, 2012 12:05 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

I jak tam ten potencjalny nowy DT? ^^

Kasiaufo

Post » Nie sie 05, 2012 13:44 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

http://przygarnijkota71.blogspot.com/
Dziewczyny i Marcin, spójrzcie na tą stronkę !!!!
Poznałam dziś w schronie jej autorkę. Świetna babeczka, robi fajne zdjęcia, poznaje koty,
fotografuje, a potem je ogłasza. Nawet wozi potencjalnych adoptujących do schronu.
Zaprosiłam ją na miau.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie sie 05, 2012 14:21 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Obrazek
ObrazekObrazek
W schronie nadal przebywa Maluch z oczopląsem.
Stan jest coraz gorszy, bo Maluszek dostał już przykurczów w tylnych łapkach.
Spowodowane jest to tym, że ciągle leży w rogu klatki, prawie wcale nie wstaje,
chyba zanikają mu w tych łapinka mięśnie.
Oczopląs jest prawdopodobnie na tle neurologicznym. Maluchowi ciągle drgają gałki
oczne, a tym samym cały świat dla niego wibruje. Bidulek, jest strasznie wystraszony
i zdezorientowany. Ponieważ nie ma poprawy oraz nie może ciągle przebywać w izolatce,
a na boksy się nie nadaje, grozi mu uśpienie.
Potrzebny jest w tym przypadku dom, który ma doświadczenie z takimi objawami.
Być może należałoby wdrożyć inne leczenie, jakoś inaczej go przebadać, może ma jeszcze jakąś szansę...?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Nie sie 05, 2012 14:44 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Pokoik nr 9 - pilne przypadki:

Obrazek

Obrazek

Koteczka nr 174/12. Wiek ok 10 lat. W schronie od marca.
Miał ją odebrać właściciel po powrocie ze szpitala.
Nie wrócił...
Koteczka się sypie, potrzebuje pomocy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z wiadomych względów DT przydałby się też dla tej koteczki :(

ObrazekObrazekObrazek - mój faworyt z 9-tki :1luvu: staruszek nr 396/12.
wspaniały charakter, oaza łagodności, spokojnie czeka na półeczce przy drzwiach, żeby go ktoś zabrał... czy się doczeka...?

Obrazek
ruda wysterylizowana koteczka, zasmarkana
Obrazek
tu na zdjęciu z rudym kocurkiem
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Nie sie 05, 2012 14:49 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:Obrazek
ObrazekObrazek
W schronie nadal przebywa Maluch z oczopląsem.
Stan jest coraz gorszy, bo Maluszek dostał już przykurczów w tylnych łapkach.
Spowodowane jest to tym, że ciągle leży w rogu klatki, prawie wcale nie wstaje,
chyba zanikają mu w tych łapinka mięśnie.
Oczopląs jest prawdopodobnie na tle neurologicznym. Maluchowi ciągle drgają gałki
oczne, a tym samym cały świat dla niego wibruje. Bidulek, jest strasznie wystraszony
i zdezorientowany. Ponieważ nie ma poprawy oraz nie może ciągle przebywać w izolatce,
a na boksy się nie nadaje, grozi mu uśpienie.
Potrzebny jest w tym przypadku dom, który ma doświadczenie z takimi objawami.
Być może należałoby wdrożyć inne leczenie, jakoś inaczej go przebadać, może ma jeszcze jakąś szansę...?

A może to jednak przez strach? Nie widziałam jeszcze tak przerażonego kota (no chyba że dzikusy bez łapki, które miałam u siebie przez rok aż się trochę przestały bać). :roll:
Może ktoś by się zdecydował dać mu DT, oswoić trochę i poobserwować, a potem ewentualnie zrobić diagnostykę. Bo z tego, co widziałam, kociak zachowuje się normalnie, tylko ten strach ciągły... Na izolatce zostać po prostu nie może. :(

Kasiaufo

Post » Nie sie 05, 2012 14:58 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Obrazek-kocurek 230/12, ok 4 lat, wspaniały charakter, spokojny, miziasty, piekny

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek-Przystojny Roman

Obrazek-Basia

Obrazek-Srebrzysta królewna z muchami w nosie :wink:

Obrazek- zakatarzony i chudy kotek, również potrzebowałby domu...
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

[poprzednia][następna]