Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 27, 2012 14:33 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

śmieszek pisze:Mam pytanie: co koty wychodzace robią zimą?
:ryk: pewnie czekają na wiosne :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 27, 2012 15:14 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Wychodzą na śnieg. Albo na bloto. Ale nieodmiennie potem wlażą w pościel - najchętniej czyściutką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt lip 27, 2012 16:09 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Witaj Ka_towiczanko :)
Życzę bezproblemowej realizacji planów i zaglądaj jak najcześciej!

śmieszek pisze:Witam, chciałbym równiez do Was dołączyć.
Nasza kotka jeszcze u nas nie mieszka, ale w przyszłą sobotę będzie - i będzie wychodzaca.

Tylko nie wypuszczaj od razu, tym bardziej jeśli to pierwszy kotek. Ile ma lat?
Na początek wystarczy jej jedno pomieszczenie, w którym musi poczuć się pewnie. Potem stopniowo będzie poszerzała teren.

A zimą to zależy od wieku kota. Te starsze przesypiają całe dnie w ciepłych kątach, z przerwami na jedzenie. Te młodsze podobnie, z przerwami na jedzenie i figle :)

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pt lip 27, 2012 17:17 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

moich zimą to kijem nie wypędzisz :P nooo chyba że już naprawdę długo jest zimno to się drą że chcą na dwór, otwiera się drzwi a one rezygnują
koty zimą TV na kanapie oglądają albo wylegują się na kaloryferach :)

chociaż moje Małe, pomimo że ma juz rok to jako jedyna (z 3) nawet teraz na dwór się nie wychyli. ot, domatorka :)

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Pt lip 27, 2012 17:50 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Dieselka pisze:moich zimą to kijem nie wypędzisz :P

zazdraszczam :mrgreen:
Bo moje robią tak jak napisalam wcześniej. Ich "posiadlość " musi być rano skontrolowana, a po 10 min zmarznięty / oblocony kotecek musi się ogrzać :mrgreen: :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt lip 27, 2012 20:32 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

u mnie jest mocno zarysowana hierarchia w stadzie, więc moje koty mają "ludzi" od czarnej roboty. Tzn na zwidy psa wysyłają. Same chodzą co najwyżej do piwnicy...... a później pod kołderkę...

czyli mamy to samo :twisted:

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Pt lip 27, 2012 20:49 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Ja tam nie wiem, ale moje wychodzą w zimę 8O .
Podepczą trochę po śniegu, załatwią potrzebę jakąś, posiedzą, zamoczą tyłki....
No i jakieś normalne inaczej są, bo lubią, jak pada :? .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lip 27, 2012 21:46 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

vip pisze:Ja tam nie wiem, ale moje wychodzą w zimę 8O .
Podepczą trochę po śniegu, załatwią potrzebę jakąś, posiedzą, zamoczą tyłki....
No i jakieś normalne inaczej są, bo lubią, jak pada :? .

Moje jeszcze zimą nie cieszyły się wolnością (Pusi nie było, a Mruczek był mały, połamany i wielka przygodą było zejście do piwnicy), ale wcześniejszy kot wychodził, nawet na kilka godzin. Zaginął podczas największych mrozów...do dziś nie wiem, co się stało. :(
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Sob sie 04, 2012 21:53 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Wychodzące, może któraś akurat..? viewtopic.php?f=1&t=143587 tak strasznie mi żal tego Kota.. :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob sie 04, 2012 22:18 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

izka53 pisze:

Wychodzą na śnieg. Albo na bloto. Ale nieodmiennie potem wlażą w pościel - najchętniej czyściutką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dokładnie tak - zima to inaczej "pora brudnych łap". Zresztą podobnie jak jesień.

Właśnie przed chwilą mój Obcy (nadal nie wiem jak dokładnie wygląda i jakiej jest płci) rozdarł się strasznie na dole, po czym opuścił lokal. Zeszłam do kuchni - no, oczywiście, miseczki nie było, schowałam przed jamniorem kumpeli i zapomniałam na miejsce postawić... Niby kompletnie dziki, a już wie, do czego ludzie służą...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie sie 05, 2012 7:38 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

U mnie pora brudnych łap jest cały rok :D
I jeszcze pora dziurkowanej odzieży. Pazurów nielzja obcinać, więc jak takie 8-letnie kocurzysko jak Maks zacznie ugiatać swoimi wielkimi przyrostami, to każda odzież momentalnie zaczyna przypominać richelieu....

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pt sie 10, 2012 22:25 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

hej, jak macie jakies fajne kociaste o umaszczeniu krowkowym lub pingwinkowym-to banerek w moim podpisie zaprasza na konkurs wybory miss i mistera miau miesiaca sierpnia. Tym razem wlasnie krowki i pingwinki :)
Zapraszam tez w odpowiednim terminie ujetym w regulaminie i zasadach do glosowania na swych faworytow :) :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lis 18, 2012 8:28 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Witajcie w Porze Brudnych Łap. Oj, baaardzo brudnych. Obcy stwierdził, że sąsiad karmi lepiej i teraz dzieli michę z Burasią na sąsiedniej działce. Do nas już chyba nie zachodzi. Zobaczyłam go w końcu w całej okazałości. Śmieszna biała łata na burej mordce, poza tym jest ogromny, można powiedzieć spasiony...
Mratawoj natomiast nie akceptuje jesieni. Nie podoba się, a ile można siedzieć w domu ? Więc szwęda się kot po chałupie, tu coś łapą trąci, tu na szafkę wskoczy, a w końcu z tych nudów coś obsika. Normalnie znaczy, chociaż kastrowany. Oznaczył już piekarnik i półkę z przyprawami, parę razy namierzał się na moje ciuchy. Mam nadzieję, że mu się nie utrwali, bo go TŻ na rękawiczki przerobi...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie lis 18, 2012 11:04 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Jaki ciekawy wątek :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lis 18, 2012 22:21 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Mrata pisze:Witajcie w Porze Brudnych Łap. Oj, baaardzo brudnych. Obcy stwierdził, że sąsiad karmi lepiej i teraz dzieli michę z Burasią na sąsiedniej działce. Do nas już chyba nie zachodzi. Zobaczyłam go w końcu w całej okazałości. Śmieszna biała łata na burej mordce, poza tym jest ogromny, można powiedzieć spasiony...
Mratawoj natomiast nie akceptuje jesieni. Nie podoba się, a ile można siedzieć w domu ? Więc szwęda się kot po chałupie, tu coś łapą trąci, tu na szafkę wskoczy, a w końcu z tych nudów coś obsika. Normalnie znaczy, chociaż kastrowany. Oznaczył już piekarnik i półkę z przyprawami, parę razy namierzał się na moje ciuchy. Mam nadzieję, że mu się nie utrwali, bo go TŻ na rękawiczki przerobi...

To obsikiwanie to chyba oznaka niezadowolenia.
Moja Sheba tak ma - jak się wkurzy topatrzy w oczy i sika :twisted: lub robi kupę np. na moja poduszkę 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]