Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 18:40 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Właśnie wróciłam od osiedlowej wetki - Oluś :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: uciekł mi w trakcie robienia zastrzyku i zastrzyk wylądował na a nie w kocie. 13zł poszło.... czyli kilo mięsa, jak mu tłumaczyłam całą powrotną drogę.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 03, 2012 18:47 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenia11 pisze:Właśnie wróciłam od osiedlowej wetki - Oluś :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: uciekł mi w trakcie robienia zastrzyku i zastrzyk wylądował na a nie w kocie. 13zł poszło.... czyli kilo mięsa, jak mu tłumaczyłam całą powrotną drogę.

I co zrozumiał że mięcho dobre a zastrzyki to jak witaminki :roll:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 03, 2012 18:48 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Jak tylko na kocie, to jeszcze nie jest tragicznie, ja kiedyś osobiście uległam częściowemu odtasiemczeniu, jak kot się szarpnął :twisted:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt sie 03, 2012 18:48 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

chciałam zeby zrozumiał że ma mi pozwolic sobie zrobic zastrzyk a w zamian dostanie mięcho do jedzenia.... ale pewnie pojął to co i jak chciał.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt sie 03, 2012 18:49 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

taizu pisze:Jak tylko na kocie, to jeszcze nie jest tragicznie, ja kiedyś osobiście uległam częściowemu odtasiemczeniu, jak kot się szarpnął :twisted:

to u Ciebie się przynajmniej nie zmarnowało :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt sie 03, 2012 18:50 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenia11 pisze:chciałam zeby zrozumiał że ma mi pozwolic sobie zrobic zastrzyk a w zamian dostanie mięcho do jedzenia.... ale pewnie pojął to co i jak chciał.

A ja dziś dwóm ślepkom dałam sama zastrzyki podskórnie :ok: takie grzeczne :ok: tylko kuwete omijają , pisku nie lubią 8O

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 03, 2012 18:51 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

lidka02 pisze:
Marzenia11 pisze:chciałam zeby zrozumiał że ma mi pozwolic sobie zrobic zastrzyk a w zamian dostanie mięcho do jedzenia.... ale pewnie pojął to co i jak chciał.

A ja dziś dwóm ślepkom dałam sama zastrzyki podskórnie :ok: takie grzeczne :ok: tylko kuwete omijają , pisku nie lubią 8O

od 3 lat robię zastrzyki podskórne kotom - zaraz mam jeszcze dwa do zrobienia mojej DeeDee.

Marzenia11

Post » Pt sie 03, 2012 18:53 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenia11 pisze:od 3 lat robię zastrzyki podskórne kotom - zaraz mam jeszcze dwa do zrobienia mojej DeeDee.

... ale maupa się zabarykadowała na zewnętrznym parapecie w kącie do ktorego nie mam dostępu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
wrrr, chyba dzisiaj zrobię rosół z kota.

edit: wdrapałam się na ten parapet - dobrze ze mam (odpowiednią) siatkę to mnie podtrzymywała - jakiś fatalny dzień dzisiaj na te zastrzyki, DeeDee miała dostac dwa, straciła z nwerwów i wściekłości chyba połowę futra...

Marzenia11

Post » Sob sie 04, 2012 19:10 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Oluś po kolejnym nacinaniu ropnia - na widok pani dr od razu próbował dac dyla, ale mu uniemożliwiłam. Na szczęscie ropień jest już tak nacięty szeroko jak potrzeba, o sączku tylko pomyślałyśmy zgodnie twierdząc, że natychmiast sam lub przy pomocy rodzinki sobie usunie i będziemy się zastanawiac nad ciałem obcym w kocie. Dzisiaj w dzień ropień był mały i albo sam albo przy pomocy kota pękł i się usuwała ropa więc dobrze. Dostałam opcjonalnie antybiotyk w zawiesinie do pyska tylko za cholewkę nie mogę go nigdzie kupic, zaraz idę na wieczorny obchód aptek...

Marzenia11

Post » Nie sie 05, 2012 10:17 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

jaki to lek? Pytam bo może mam po Biesie, który tez mial podobny problem. Ewentualnie niech zamówią w aptece

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie sie 05, 2012 11:29 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

asia2 pisze:jaki to lek? Pytam bo może mam po Biesie, który tez mial podobny problem. Ewentualnie niech zamówią w aptece

właśnie wróciłam z apteki i mam - Keflex. Teraz muszę tylko rozrobic granulat i wtrynic Olusiowi do pyska cały milimetr - sporo, on ma długie łapy, baaardzooo dłuuuuuuugie...

Marzenia11

Post » Nie sie 05, 2012 12:18 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

I lek podany, bez większych problemów. Olek patrzył na mnie z obrzydzeniem, ze mu coś o smaku gumy balonowej do pyska wpycham.... :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie sie 05, 2012 14:39 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Pięknota :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Nie sie 05, 2012 16:52 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

8O 8O 8O jaki on piękny :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]