Małej daje generalnie wszytko co mozliwe: Goumpert, whiskas, kite kat, sheba, almo nature, bonzita (dla psa - lubi sos), tacki z lidla itd (generalnie cokolwiek, żeby jadła - mam w domu ładny zestaw karm). Renal odpada. Suchego nie daje od ok 2 tyg. bo wymiotowała każdego dnia, albo następnego po zjedzeniu RC+12.
Wiem, że to zestaw dla nerkowca nie najlepszy, ale musi jeść. Dostaje chitofos 1xdz. wieczorem, ale też trzeba na nią uważać, bo jak ma pyszczek w masle z chitofosem to podchodzi do psa, żeby ją wylizał. Od tego zrobiły jej sie lekkie rany przy pyszczku (już wyleczone, ale sierści brak

)
Mocznik, kreatyninę itp. miała badane 5.07 (pozostałe dodatkowo ostatnio 24.07 - dostała erytropoetynę)
Mocznik 242
Kreatynina 8,6
Hb 5,6 teraz 7,7
E; 3,29 teraz 5,56
Pałki 8% teraz 4%
Wyniki mocznika i kreatyniny miała juz gorsze. te troche podniosły sie po narkozie.
mala1996 pisze:Spróbuj świeżej wołowiny, zagęszczonego mleka, klarowanego masła.
Wołowinę załatwiłam jej super świeżą, ale nie chce jej jeść. Kiedyś w mięsie dostawała leki i myśle, że dlatego ma uraz.
Mówisz o mleku skondensowanym i maśle kalrownym z wiaderka mlekowity?
mala1996 pisze:Po ustabilizowaniu u Yenny mamy przeciwny problem- ciągle musimy ją odchudzać bo jest za gruba i ciągle tyje. Próbowałaś peritolu albo mitrazepiny?
Jak ci się udało ja, aż tak ustabilizować?czym?
Od stycznia Mała tylko chudnie, moi weci mówią, że tak jest przy PNN, dostaje tran, ale to nic nie daje. Dlatego szukam innych sposobów, żeby w miare wróciła do normy.
Peritol dostawała, efekt był wręcz odwrotny, przestała po nim jeść.
czasami dostaje metoclopramidum w zastrzyku.