Czarne bliźniaki z WroSchronu nadal szukają wspólnego DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 10:01 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Maluszkom w niedzielę stuknie 8 tygodni!!!

(liczę niedzielę, bo w sumie tak ,wychodzi ze schroniskowego wątku najłatwiej-niby w schronie były od 3 tyg życia przez tydzień, a zabraliśmy je w poniedziałek 9 lipca))

Myślę ,że można im już robić powoli ogłoszenia.
Co prawda mój wet będzie dopiero w poniedziałek, więc się zastanawiam czy jechać z nimi na odrobaczenie dzisiaj, czy w poniedziałek, no ale tak czy inaczej myślę, że za 2 tygodnie spokojnie będą już do wydania - żeby było ciekawie to od jakichś 2 dni nie namaczam im już suchego - jakoś nie miałam czasu, bo piranie odgryzały mi ręce i trzeba było szybko dawać im jeść, zauważyłam za to, że bajka (biało czarna dziewczynka) podjada, a przynajmniej próbuje podjadać suche moich kotów, a przed chwilą mały chłopczyk Teoś albo Mikuś zajadał swoje suche - z góry są nie do rozróżnienia, a nie chciałam kotka odrywać od chrupeczek :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt sie 03, 2012 13:02 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Dobrze kojarzę że któraś z dziewczynek już zaklepana? A jak z tymi innymi domkami, ktoś się odezwał?
Napisz które jest które i ile ich tam do adopcji jest.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 03, 2012 19:21 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Gibutkowa pisze:Dobrze kojarzę że któraś z dziewczynek już zaklepana? A jak z tymi innymi domkami, ktoś się odezwał?
Napisz które jest które i ile ich tam do adopcji jest.

Zaklepana jest cała czarna dziewczynka - w niedzielę ma jechać do domku :mrgreen:

Czyli do adopcji zostaje 3 czarnych muszkieterów i biało-czarna niewiasta :wink: w sumie zostaje czwórka do ogłaszania.
Jutro postaram się dać jakieś aktualne zdjęcie każdego.

Z domków odezwał się ten jeden właśnie :wink:
Obrazek

sroka7

Post » Pt sie 03, 2012 19:31 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Jednak dzisiaj pojechaliśmy do weterynarza, bo najmniejszemu Tołdiemu(Jodzie) oczko lewe się zaczęło babrać mocno i obawiam się czy to nie będzie chlamydia, przy okazji wzięłam pozostałe towarzystwo, żeby je drugi raz odrobaczyć.

Pani wet oczko obejrzała i dała nam kropelki do przemywania i receptę na neomycynę w maści, właśnie w razie gdyby z oczkiem po przemywaniu kropelkami nie poprawiało się, niestety oczko b. brzydko wygląda i pojechałam od razu kupić maść - zapłaciłam 21 zł.

Co do odrobaczania to zważony został najmniejszy Tołdi - waży 600g (2 tyg temu wszystkie czarne koteczki ważyły po 450 g), i największa czarna dziewczynka (ta, która do domku pojedzie) i ona nas zaskoczyła, bo z 450 przybrała do...800! 8O

Kociaki dostały do pysia pyrantel.

Za wizytę odrobaczanie+kropelki zapłaciłam 15 zł.

Maluchy, które zostaną u mnie można będzie za tydzień szczepić, natomiast czarna dziewczynka będzie musiała się w domu zaaklimatyzować, dlatego za kolejne 2 tygodnie lepiej ją raz jeszcze odrobaczyć równoczasowo z kicią, z którą będzie przebywała w domku, a dopiero potem będzie kolej na szczepienie.

Co do ceny szczepienia to pani wet powiedziała, żeby to ustalać z doktorem, bo ona sama nie może decydować, ale że należy się nam spory rabat z racji ilości kociaków i tego że są u nas na tymczasie... no ale wiadomo, szczepienie u nich w tej chwili kosztuje 55zł, a wet też człowiek i z czegoś żyć musi... no okaże się jak pojedziemy za tydzień, na razie nie ma co się o to martwić!

Trzymajcie kciuki za oczko Tołdiego, zęby mu się to w miarę szybko wygoiło i nie przeszło na resztę maluchów!
Obrazek

sroka7

Post » Pt sie 03, 2012 20:02 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

A tak na marginesie, scenka:

jedziemy z TŻem i maluchami do weta, maluchy w transporterze u TZta na kolanach, TŻ coś tam do nich kwili, bo małe gnojki miałkuniają , zwłaszcza czarna dziewczynka, nazywana przez niego "Stivenia" :roll:
(od Steva McQuinna z filmu "wielka ucieczka" bo niby miała być chopcem i pierwsza nam cięgle uciekała z transportera/kartonu/pokoju itp)

Ja: wiesz, że w niedzielę Stiwenia jedzie do domku?
TŻ: ...ale ja nie chcę, żeby ona jechała...
Ja: ale wiesz, że ona jedzie? musisz się z nią pożegnać...
TŻ: ale ja nie chcę żeby ona jechała, ani żeby Dezerter jechał, w ogóle to nie chce oddawać żadnego kotka... TO TWOJA WINA!!!
Ja: co?
TŻ: no TY je przyniosłaś, i teraz ja chcę żeby one zostały u nas... :(

...ech...i niby to mi jest ciężko oddawać tymczasy, a on jest ten twardy...
Obrazek

sroka7

Post » Pt sie 03, 2012 20:06 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

jak będzie dostawał z nowych domków dobre informacje, zdjęcia, to będzie dumny, że je z Tobą odchował, a nie zły ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt sie 03, 2012 21:03 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Wiesz... na smutki najlepsze są... kolejne kociaki :mrgreen: :mrgreen:
Mój też by nie chciał oddawać. Ostatnio mi mówił, jakiś miesiąc po tym jak Ziucio do nas wrócił z adopcji, że jak on miał jechać do nowego domu to mu powiedział że jak mu tam nie będzie fajnie to może do nas wrócić no i on wrócił ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 03, 2012 22:25 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Kciuki za oczko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ! Mój mąż też by wszystkie koty przygarnął i na mnie zwalił winę :roll: Już mi tu przez ramię zaglądnął i kwilił nad zdjęciami . :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sie 04, 2012 5:03 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

To czekamy na zdjęcia duuużych już kotków.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sie 04, 2012 8:25 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

barbarados pisze:Kciuki za oczko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ! Mój mąż też by wszystkie koty przygarnął i na mnie zwalił winę :roll: Już mi tu przez ramię zaglądnął i kwilił nad zdjęciami . :twisted:

No to może się zdecydujecie na słodką czarną kuleczkę, która wyrośnie na kochanego czarnego potworrra :twisted:
Obrazek

sroka7

Post » Sob sie 04, 2012 9:25 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Sroczko, a nie dałoby się tak zrobić, żeby wkleić zdjęcie , a obok imię i krótki opis? Byłoby łatwiej potencjalnym domkom, na forum też się zdarzają.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sie 04, 2012 9:56 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

ewar pisze:Sroczko, a nie dałoby się tak zrobić, żeby wkleić zdjęcie , a obok imię i krótki opis? Byłoby łatwiej potencjalnym domkom, na forum też się zdarzają.

Tak się zrobi :mrgreen: może uda się wieczorem jak będę miała czas- teraz pakuję kolczyki do wysłania, a potem mam robotę w domu. Zresztą na 1szej stronie jest taki opis maluchów jak do mnie przyszły - bodajże miały wtedy 5 tygodni, a teraz muszę to zaktualizować o nowe foteczki.

Ważyliśmy przed chwilą wszystkie maluchy:
Yoda/Tołdi - 600g- 2tyg temu 450g - 4 tyg temu ok 250-300g (waga mi go nie łapała)
Mikuś "Midle" - 700g - 2tyg temu 450g - 4 tyg temu 300g
Teoś "Dezerter" - 750g - 2tyg temu 450g - 4tyg temu 300g
Bajka "Krówka" - 800g - 2tyg temu 600g - 4 tyg temu 350g
Czarna dziewczynka "Stevenia" - 800g - 2tyg temu 450g - 4 tyg temu 320g

I na koniec dobre wieści: oczko yody wygląda dzisiaj dużo lepiej, choć wczoraj wieczorem ślimaczyło mu się wybitnie, także mam nadzieję, że idzie ku lepszemu :ok:

Kupki przez ostatnie 2 dni były wzorowe (jadły tylko gotowanego kurczaka, cosmę i może coś suchym się dopychały), zobaczymy jak będzie dzisiaj, bo dałam im troszkę animondy carny - mam nadzieję, że będzie ok, bo mam jeszcze 15 puszek dla nich, a nie codziennie mam czas na gotowanie kuraka, no i też im się powoli zaczyna nudzić, a wiadomo, w domkach będą dostawały różne jedzenie, więc trzeba je naumieć wszystkiego :wink:
Obrazek

sroka7

Post » Sob sie 04, 2012 16:30 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

sroka7 pisze:
barbarados pisze:Kciuki za oczko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ! Mój mąż też by wszystkie koty przygarnął i na mnie zwalił winę :roll: Już mi tu przez ramię zaglądnął i kwilił nad zdjęciami . :twisted:

No to może się zdecydujecie na słodką czarną kuleczkę, która wyrośnie na kochanego czarnego potworrra :twisted:

Jest cudna kuleczka - będzie cudny potwór :) .Jednego krowiastego mamy a teraz się czaimy na Malwinkę bez łapki . Też krówkowatą . Wieść gminna niesie , że czarne koty przynoszą szczęście , więc na pewno znajdą się dla nich kochające domki :D :DKurczę , dwa pieski i trzy kotki to trochę dużo na nasze mieszkanko :( Chyba zacznę grać w totka :roll: Wygram trochę grosza , tak na domek , bo więcej ma nie potrzeba i się zakocę pod sufit :lol: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

barbarados

Post » Nie sie 05, 2012 12:05 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Wczoraj mieliśmy po południu odwiedziny Cioci Sylwii - maluchy dostały kolejną porcję żwiru (10 l catzbesta zbrylającego jak mawia Sylwia) i nie miałam siły już wybierać fotek w nocy (bo robiliśmy też szorowanie i odkażanie, coby żaden człon/jajo robala się nie ostał).
A teraz "pakuję" małą czarną dziewczynkę na okoliczność wyjazdu do domku - ok 15.30 ma przyjść po nią Dominika, także więcej wieści wieczorkiem :kotek:
Obrazek

sroka7

Post » Nie sie 05, 2012 14:41 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Wszystkiego naj z okazji ukończenia 8 tygodni ( jeśli dobrze doczytałam ) i wkroczenia w wiek prawie nastoletni . :partygirl: :birthday: Yoda , chłopaku , ty się ogarnij , bo to już nie przystoi mieć zaropiałych oczków ! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

[poprzednia][następna]