Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 17:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Byłam na przerwie w pracy, i z czym wróciłam? z MALEŃKĄ CZARNĄ KULECZKĄ,
która płakała w niebogłosy na parkingu!!!
Co za zwyrodnialec podrzucił kociaka pod Galerię Dębicką!!!

Nie widziałam jeszcze kota, żeby jadł z taką łapczywością,
biedactwo maleńkie, oczka zaropiałe, ma max. 5 tygodni!!! :(

Obrazek
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pt sie 03, 2012 18:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wiecie co, do tej pory wakacje mi się miło kojarzyły, bo urlop, wolność itp., ale teraz widzę,że to czas, kiedy biedne zwierzaki najbardziej cierpią.. :( Jak spojrzeć na forum, na schroniskowe strony- koszmar, ile biednych zwierzaków cierpi, bo ludzie albo się ich pozbywają przed wyjazdami, albo nie sterylizują swoich, żeby "ich nie skrzywdzić" :evil: Tak, ale otworzyć okienko i wysłać w świat to mają sumienie.
Wiem, że nie napisałam nic odkrywczego, ale musiałam to wyrzucić z siebie tak z potrzeby serca. Na całe rzesze obojętnych ludzi znajdzie się garstka zapaleńców, którzy naprawiają to, co inni zepsuli. Nie ma tu równowagi. Tym bardziej cenię Was za to, co robicie dla kociastych.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 03, 2012 18:16 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ilka- wybiorę się z Tobą we wtorek rano :)
A tak w ogóle to witam wszystkich :D
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt sie 03, 2012 18:44 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik ja już nie chce nawet o tym myśleć.... :cry: U mnie w bloku obok to z wypowiedzi dziewczyny co tam mieszka, odnoszę wrażenie, że koty się co sezon rodzą, bo fajnie jest mieć kociaki na klatce. Nie ważne, że do zimy zazwyczaj nie dożywają (jak ona to powiedziała "zaginęły"), choroby się szerzą, sterylek brak (ta sama kocica rodzi małe z tego co zrozumiałam)... ale nieee no przecież kociakom jest dobrzeeee, bo oni dokarmiają... i kociaki są z mamą swoją, to im dobrze jest... no i wytłumacz tu coś komuś kuśwa 8O ręce opadają :cry: I tak lata takich teraz 6 małych znowu. To tam się obija ten ślepy kotek, co z matiką byłyśmy oglądać.
Kita słodki ten twój futrzaty murzynek :1luvu: Mam nadzieję, że oprócz tego co piszesz, to zdrowy jest maluch :)
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt sie 03, 2012 18:57 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:evik ja już nie chce nawet o tym myśleć.... :cry: U mnie w bloku obok to z wypowiedzi dziewczyny co tam mieszka, odnoszę wrażenie, że koty się co sezon rodzą, bo fajnie jest mieć kociaki na klatce. Nie ważne, że do zimy zazwyczaj nie dożywają (jak ona to powiedziała "zaginęły"), choroby się szerzą, sterylek brak (ta sama kocica rodzi małe z tego co zrozumiałam)... ale nieee no przecież kociakom jest dobrzeeee, bo oni dokarmiają... i kociaki są z mamą swoją, to im dobrze jest... no i wytłumacz tu coś komuś kuśwa 8O ręce opadają :cry: I tak lata takich teraz 6 małych znowu. To tam się obija ten ślepy kotek, co z matiką byłyśmy oglądać.
Kita słodki ten twój futrzaty murzynek :1luvu: Mam nadzieję, że oprócz tego co piszesz, to zdrowy jest maluch :)

Czy zdrowy?
oczka zaropiałe, chudy, prześwity na futerku :cry:
ale mam nadzieję, że domek, który się znalazł doprowadzi malca do porządku :D
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Pt sie 03, 2012 19:29 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

KITA - RZESZÓW pisze:
LadyStardust pisze:evik ja już nie chce nawet o tym myśleć.... :cry: U mnie w bloku obok to z wypowiedzi dziewczyny co tam mieszka, odnoszę wrażenie, że koty się co sezon rodzą, bo fajnie jest mieć kociaki na klatce. Nie ważne, że do zimy zazwyczaj nie dożywają (jak ona to powiedziała "zaginęły"), choroby się szerzą, sterylek brak (ta sama kocica rodzi małe z tego co zrozumiałam)... ale nieee no przecież kociakom jest dobrzeeee, bo oni dokarmiają... i kociaki są z mamą swoją, to im dobrze jest... no i wytłumacz tu coś komuś kuśwa 8O ręce opadają :cry: I tak lata takich teraz 6 małych znowu. To tam się obija ten ślepy kotek, co z matiką byłyśmy oglądać.

Czy zdrowy?
oczka zaropiałe, chudy, prześwity na futerku :cry:
ale mam nadzieję, że domek, który się znalazł doprowadzi malca do porządku :D

Oby nic poważniejszego :cry: Powodzenia kochani :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt sie 03, 2012 19:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Biedak... w zeszłym roku też takiego czarnulka złapałam, prześwity okazały się być śladami po pogryzieniu... Ten mi wygląda na więcej niż 5 tygodni, chociaż trzeba jeszcze do paszczy zajrzeć, czy ma wszystkie ząbki.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sie 03, 2012 20:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

:ok: dobra dzieki martika mam nadzieje ze do tego czasu skoncze z glutem :wink:
moge sie dowiedziec gdzie ten gril :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt sie 03, 2012 21:20 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

O kuźwa ogłosiłam Walerkę dopiero na 30 portalach i mi już wiruje świat!
Czy ktoś kuma o co chodzi na gumtree? W sensie co wpisujecie, bo mi nie wchodzi?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt sie 03, 2012 21:22 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:Ilka- wybiorę się z Tobą we wtorek rano :)
:D

Nie ma problemu :) mój numer telefonu jest w podpisie.
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pt sie 03, 2012 21:34 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czy Ilek jest zajęty do ogłaszania? Bo chętnie bym go poogłaszała :mrgreen: Jeśli już ktoś mi go podebrał, to zajęłabym się Aszką, choć moim zdaniem odpowiedniejszą osobą do tego byłby Vanderherring, jako że Aszka jest jego tymczasem. Gdyby jeszcze tylko ów osobnik raczył zaglądać na forum :twisted:

Byłam na Kiciarni. Co za zmiany 8O Ile kocin 8O
Z miejsca pokochałam Czesia :1luvu: :1luvu: :1luvu: a zaraz potem Ilka :1luvu: :1luvu: (w końcu mój imiennik, więc nic dziwnego, że jest słodki, miziasty i ujmujący 8) ). Lech też wydaje mi się kochany :)

Tylko jest jeden problem. Klatka z nowym nabytkiem - czarno-rudą kotką (kotkiem?) zagradza wejście do grajdołka--> zlewu. Co gorsze, ciężko byłoby przestawić ją gdzie indziej. Chyba trzeba będzie nauczyć się latać... :roll:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Post » Pt sie 03, 2012 21:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Cześć Ilka! :) Fajnie że wróciłaś!
Aszka jest wolna do ogłaszania - Vanderherring nie zaszczyca nie tylko na forum ale i w ogóle, olał kilka dyżurów pod rząd. Wiem, że ma w planach przeprowadzkę i martwię się w związku z tym o Aszkę. Skoro nie obchodzi go los chorych kotów, którym nikt nie zakropił oczu i nie podał leków (nie mówiąc o kolacji, która ważna jest dla rekonwalescentów), ponieważ nie chciało mu się przyjść, to ja nie wiem jak zajmuje się tymczasem :evil: :evil: :evil: :evil:
I mam gdzieś, że może to przeczytać. Wręcz mam nadzieję, że tak się stanie.

Złota Malina w Kategorii Opiekun Roku :?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt sie 03, 2012 21:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ilka;) pisze: Tylko jest jeden problem. Klatka z nowym nabytkiem - czarno-rudą kotką (kotkiem?) zagradza wejście do grajdołka--> zlewu. Co gorsze, ciężko byłoby przestawić ją gdzie indziej. Chyba trzeba będzie nauczyć się latać... :roll:

Wiem, że klatka zagradza wejście, pisałam o tym Basi. Po prostu nie chciałam, żeby na kocię nakichała tak na starcie cała reszta. A przesunąć się dało, bo sama to robiłam. Tyle że ja bardziej z wagi ciężkiej :wink: Za utrudnienia przepraszam :oops:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 03, 2012 22:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Jak to, tak sobie po prostu olał dyżury? 8O Ja rozumiem, że raz może wylecieć z głowy, ale żeby tak całkiem ... no pięknie. Moim zdaniem żadna przeprowadzka go tu nie usprawiedliwia. Jak można się zobowiązać a potem olać? Mógł chociaż powiadomić, że nie może czy coś i znaleźć kogoś innego na zastępcę... Nie spodziewałam się tego po nim. :(
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Post » Pt sie 03, 2012 22:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

moja mała czarna znajda ma domek :)
ale zanim do niego trafiła, nie ominęło jej badanie wzroku :wink:

Obrazek
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

[poprzednia][następna]