Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:czy kotki były sterylizowane?
snurek pisze:Kotka ze zdjęcia ma więcej niż 8 lat. Pracowałam do maja 2012 na Elektrowni i znam jąwcale nie jest szkieletem i nie jest zabiedzona. Koty na Elektrowni były dokarmiane i są w dalszym ciągu przez osoby pracujące w firmach, na terenie Elektrowni. Nawet w latach świetności zakładu nie było tam 70 kotów!!! Sama osobiście dokarmiałam te zwierzaki. Wszystkim młodym kotkom staraliśmy się szukać domków. Na Elektrowni pracowało wielu miłośników zwierząt i nie wierzę, żeby teraz zostały one pozamykane w jakichś pomieszczeniach tak, jak ton zasugerował ktoś na forum i na pewno nie chodzą głodne. W pobliżu zakładu są ogródki działkowe na których koty mają swoje miski. Po drugiej stronie są domki mieszkalne, gdzie ludzie też dokarmiają koty. Ktoś chciał zrobić aferę z niczego....
iwoo1 pisze:CoToMa pisze:czy kotki były sterylizowane?
Nie znam sytuacji na elektrowni, w ogóle to wszystko jest jakieś niedograne.
Ja nie wiem czy kotki były sterylizowane, ale myślę że jeżeli nawet tak, to nie wszystkie. Skąd byłoby tyle maluchów?
Akurat znam p. dr. która zabrała na sterylkę tę kotkę ze zdjęcia. Kotka była w ciąży i miała sterylkę aborcyjną.
justyna8585 pisze: (...)
Nie ma żadnych wpłat, Są puszki od Alaty,od mar9 jakieś 10 puszek + 2 kg karmy + od AskQ worek karmy.Bardzo dziękuje, koty dostają to,kierowca przywozi.
dziki.slimak pisze:Justyna, nie wiem co Cię spotkało, kto źle Cię potraktował, ale wiem, że bardzo dobrze, że zamieściłaś tu Informacje o Tych Kotach. Nie ważne, czy wszystkie informacje były prawdziwe, w końcu wiele rzeczy dowiadujemy się z tzw.trzeciej ręki.
Być może ja jestem sprawcą pojawienia się tu nowych osób, bo mam Coś wspólnego z Elektrownią Halemba, i nie obojętne są mi losy Kotów. Jakby co, to zawsze możesz powiedzieć, że Panią Prezydent obudził dziki.slimak (jeśli się obudzi;)).
Dzisiaj miałem kontakt z ElHalemba i faktycznie, przekazano mi, że Koty mają się dobrze, jednak rozumiem, że Wasze Forum widzi tę sprawę szerzej. I Bardzo Dobrze, bo to nie jest kwestia dnia dzisiejszego, ale przyszłości Tych Stworzeń.
Nie złość się, tylko ciesz się, że wywołałaś temat do Tablicy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 116 gości