Czarne bliźniaki z WroSchronu nadal szukają wspólnego DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 18:01 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

A filmik gdzie? ^^

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Śro sie 01, 2012 18:06 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Kasiaufo pisze:A filmik gdzie? ^^

A to już wyższa sztuka dla mnie jest :ryk: no i ciemnica straszna, ale burkanie słuchać jak się głos da na cały regulator - muszę jakoś opanować wrzucanie filmików do sieci - TŻta zmolestuje w weekend, bo na razie jak wraca z pracy to lepiej go nie drażnić dodatkowymi obowiązkami, wolę żeby karmił piranie, bo wraca dużo wcześniej niż ja,choć za każdym razem jest ryzyko, że odgryzą dłonie lub nogi :ryk:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Czw sie 02, 2012 6:00 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

A ja się wczoraj opisałam, a tu "error", a potem przerwa techniczna :evil:
Sroczko, śliczne zdjęcia :1luvu: Maluszki na pewno wkrótce znajdą domki, bo są takie zadbane pod każdym względem.Nie tylko fizycznym, ale przede wszystkim są szczęśliwe, a to dobrze wróży na przyszłość.Czy mają już jakieś imiona? Mogę coś zaproponować?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sie 02, 2012 6:48 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

ewar pisze:A ja się wczoraj opisałam, a tu "error", a potem przerwa techniczna :evil:
Sroczko, śliczne zdjęcia :1luvu: Maluszki na pewno wkrótce znajdą domki, bo są takie zadbane pod każdym względem.Nie tylko fizycznym, ale przede wszystkim są szczęśliwe, a to dobrze wróży na przyszłość.Czy mają już jakieś imiona? Mogę coś zaproponować?

Proponuj proponuj - bezimienni są chłopcy i biało-czarna dziewczynka. Ja do wszystkich mówię "kulko" "bączku" " kochanie" "mały niedobry kotku" :ryk:

A czarna dziewczynka jest już wstępnie zarezerwowana i niedługo pojedzie do swojego domku mam nadzieję, więc jej imię nadadzą nowi właściciele.
Obrazek

sroka7

Post » Czw sie 02, 2012 7:01 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

a maluchy ogólnie mają się bardzo dobrze, jedynie najmniejszy chłopczyk ma od czasu do czasu lewe oczko z kropelką wydzieliny - myślałam że może jakiś uraz mechaniczny, bo tylko u niego jest wydzielina i tylko w tym lewym oczku, ale jutro obejrzy go weterynarz przy okazji odrobaczania.
Były i glisty w kupkach i wydawało mi się, że widziałam człon tasiemca, a teraz mam pewność, bo podróżował sobie człon tasiemca jak malutki koteczek spał :?
No i ostatnio kitki miały rzadsze kupki(choć mam wrażenie że u 2-3 kociaków, a nie u wszystkich, no ale nie dam za to głowy bo nie widziałam za każdym razem jak kotek robił kupkę, tylko po urobku mogę tak wnioskować), ale jak im ograniczyłam puszki carny, a daję więcej kurczaka gotowanego i cosmę tuńczykową to jest dobrze :ok:

Ja dzisiaj w domu zostałam, bo mnie jakieś zatrucie złapało. :oops:
Obrazek

sroka7

Post » Czw sie 02, 2012 10:44 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

To za zdrówko :ok:
To lecimy z imionami, nie wiem, jakie lubisz.Mogą być na "B", Bajka, Bryza, Berek, Balet,Balsam, Budyń, Beret.Inne: Akant, Emir, Komin,Krokiet.Kwiatowo też polecimy: Cynia, Dalia, Kaktus, Juka, Aster, Bratek, Irys. Minerałowo: Agat, Jantar, Nefryt,Szafir, Rubin,Diament.Zwyczajnie: Inka, Boguś,Teoś, Leoś, Mikuś.
A malutka będzie na dokocenie?

ewar

Post » Czw sie 02, 2012 11:18 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

sroka7 pisze:A czarna dziewczynka jest już wstępnie zarezerwowana i niedługo pojedzie do swojego domku mam nadzieję, więc jej imię nadadzą nowi właściciele.

No myślałam, że się już nigdy nie pochwalisz :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sie 02, 2012 18:20 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

ewar pisze:To za zdrówko :ok:
To lecimy z imionami, nie wiem, jakie lubisz.Mogą być na "B", Bajka, Bryza, Berek, Balet,Balsam, Budyń, Beret.Inne: Akant, Emir, Komin,Krokiet.Kwiatowo też polecimy: Cynia, Dalia, Kaktus, Juka, Aster, Bratek, Irys. Minerałowo: Agat, Jantar, Nefryt,Szafir, Rubin,Diament.Zwyczajnie: Inka, Boguś,Teoś, Leoś, Mikuś.
A malutka będzie na dokocenie?

Malutka niestety będzie jedynaczką okresowo odwiedzaną przez kicię córki państwa, którzy ją adoptują. No i właściwie teraz do końca wakacji, a może nawet przez wrzesień jeszcze malutka będzie miała właśnie towarzystwo tej kotki (burasia o imieniu Ptysia lub Pysia - bo ja lubię przekręcać imiona :oops: ) i Dominiki (czyli córki Państwa).
Co prawda rozmawiałyśmy z Dominiką o podwójnej adopcji, ale to wiadomo, decyzja należy do jej rodziców, choć ja trzymam kciuki żeby zdecydowali się na drugiego kotka, bo domek zapowiada się wspaniale!

A jeśli chodzi o imiona to w takim razie dziewczynka biało-czarna będzie Bajka, a chłopcy Teoś i Mikuś (miałam w dzieciństwie kocurka calutkiego czarnego jak te maluchy i miał tak na imię właśnie), bo najmniejszego nazywamy Tołdi lub Joda i nawet to do niego pasuje :)
Obrazek

sroka7

Post » Czw sie 02, 2012 18:29 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

a o pozostałe kotki jakieś domki pytały? jeszcze ich pewnie nie ogłaszałaś?

Jest mi smutno, że bazarek dla Maleńtasów się nie chce sprzedać :(

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw sie 02, 2012 19:11 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

michalinadzordz pisze:a o pozostałe kotki jakieś domki pytały? jeszcze ich pewnie nie ogłaszałaś?

Jest mi smutno, że bazarek dla Maleńtasów się nie chce sprzedać :(

Kotki ogłoszeń jeszcze nie mają, poproszę dziewczyny na dniach o ogłoszenia. Ten domek pytał o Lulu od viris, też ze schroniska, która już znalazła dom, i w sumie szczęśliwie się złożyło, bo domek od początku chciał całą czarną kotkę, a Lulu jest w białych skarpetkach i z białym brzuszkiem - trafiła do domku z kotkiem i pieskiem, a "nadliczbowy" domek upatrzył sobie młą czarną dziewczynkę na foteczkach i też są zachwyceni!

Spokojnie, bazarek jest świetny i na pewno z czasem się sprzeda :)
A kotki na tę chwilę są zabezpieczone karmowo (zakupiłam im sporo mięska wczoraj, no i będę zamawiała Cosmę dla nich i dla moich gnojków, bo cena jest teraz dobra, a maluchy po cosmie tuńczykowej/kurczakowej mają ładne kupki,natomiast animonda carny któremuś chłopczykowi nie służy - jeszcze nie jestem pewna komu, bo ma cuchnące rzadkie kupki).

Dostałam też w środę 10l żwirku cat's best eko plus od Sylwii - koleżanka z ogromnym uczuleniem, wiecznie na lekach, przychodzi do mojego Zenia, bo go kocha miłością pierwszą :lol: no i mówi, że jak tylko będzie miała mieszkanie 2-pokojowe, to mimo wszystko weźmie kota, bo będzie miał wtedy swój pokój do spania :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Post » Czw sie 02, 2012 19:13 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

JaEwka pisze:
sroka7 pisze:A czarna dziewczynka jest już wstępnie zarezerwowana i niedługo pojedzie do swojego domku mam nadzieję, więc jej imię nadadzą nowi właściciele.

No myślałam, że się już nigdy nie pochwalisz :wink:

Oj nie lubię się chwalić, zanim kicia nie trafi do swojego domku i nie będę pewna że siew nim dobrze czuje :wink:
O tym domku wspominam wcześniej, bo jestem pewna, że kici będzie w nim dobrze - zresztą to potem sprawdzi michalinadzordz :wink: gdy odwiedzi kicię w domku już.
Obrazek

sroka7

Post » Czw sie 02, 2012 19:31 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

sroka7 pisze:
O tym domku wspominam wcześniej, bo jestem pewna, że kici będzie w nim dobrze - zresztą to potem sprawdzi michalinadzordz :wink: gdy odwiedzi kicię w domku już.

mam nadzieję, że tylko potwierdzę, że jest wspaniały i kici będzie w nim cudownie :D

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw sie 02, 2012 20:36 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

A mi się podobało imię Beret. Czemu tak nie nazwałaś żadnego? :(

Sylwia myśli, że będzie miała swoją sypialnię ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw sie 02, 2012 20:41 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

turkawka pisze:A mi się podobało imię Beret. Czemu tak nie nazwałaś żadnego? :(

No mogę to jeszcze zmienić, bo nie poinformowałam ich o nowych imionach - o starych też nie wiedzą bo ciągle są "małymi kotkami" albo "piraniami".

turkawka pisze:Sylwia myśli, że będzie miała swoją sypialnię ;)

tak się łudzi... :twisted:
Obrazek

sroka7

Post » Czw sie 02, 2012 21:04 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

No to czuję się kocią mamą chrzestną :mrgreen:

ewar

[poprzednia][następna]