Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 02, 2012 9:36 Re: Cz VII

Zgłoszenia na dyżury przyjmuje:

06.08 /pon/ ..... ......
07.08 /wt/ ......... VICTOR
09.08 /śr/ ......... Hidi
10. 08 /czw/....... Mikus
11.08 /pt/ ........ ..............
12.08 /sb/ wróbelek VICTOR
13.08 /ndz / ........ .........

Dagmara i Sylwia są na urlopach.
MIKUŚ

Post » Czw sie 02, 2012 12:20 Re: Cz VII

MIKUŚ pisze:Zgłoszenia na dyżury przyjmuje:

06.08 /pon/ ..... ......
09.08 /śr/ ......... Hidi
10. 08 /czw/....... Mikus
11.08 /pt/ ........ ..............
12.08 /sb/ wróbelek VICTOR
13.08 /ndz / ........ .........

Dagmara i Sylwia są na urlopach.

Basiu
Moja Kinia zaszczepiona, do wtorku przyszłego upłyną 2 tyg., więc piszę się na dyżur tradycyjnie
w niedzielę rano 13.08. i dla odrobienia mojego wcześniejszego lenistwa :wink: może być rano w czwartek 9.08.
"Zjadłaś" 8 sierpnia w rozpisce, zauwazyłam, bo to akurat dla mnie ważny dzień :) .
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Czw sie 02, 2012 14:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

dziekujemy za zyczenia a co do glila to gdzie on bedzie :?: i jesli bysm szla to jeszcze + Daniel :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw sie 02, 2012 17:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dori :king: swoją wygraną oddaje dla Dziadeczka :1luvu: :kotek:

Obrazek
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw sie 02, 2012 18:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

KITA - RZESZÓW pisze:Dori :king: swoją wygraną oddaje dla Dziadeczka :1luvu: :kotek:

Obrazek

Bardzo,bardzo dziękujemy Basiu :1luvu:My jesteśmy bardzo wdzięczne,nie wiem jak dziadeczek bo czeka go kastracja i chyba nagroda Dorotki pójdzie na ten zabieg :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sie 02, 2012 18:59 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ej, ale on chyba teraz trochę lepiej wygląda, co? :roll:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw sie 02, 2012 19:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:Ej, ale on chyba teraz trochę lepiej wygląda, co? :roll:

Pewnie że lepiej.Tak wyglądał jak do nas trafił.Teraz Dziadeczek jest po odpchleniu,odrobaczeniu i biocanie.Teraz tylko kastracja i szczepienie :wink:

mar_tika

Post » Czw sie 02, 2012 19:20 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
mar_tika pisze:Na ul.Braci Mieroszewskich jest ok 8 mies kocurek którego dokarmiają panie zwane karmicielkami i nie byłoby w tym nic dziwnego,ale kot jest na 99% niewidomy lub w bardzo mocnym stopniu niedowidzący.Ja byłam przedwczoraj(ok 19) żeby go złapć,ale go nie było.Od karmicielki dowiedziałam się że koty dokarmiane są o godz 21.Wczoraj była tam Dagmara i kot był.
Czy ktoś mógłby pomóc w łapance.Ja ze względu na godzinę niestety odpadam.Kota trzeba złapać zobaczyć na ile jest kaleki i na ile jest dziki,czy też oswjony.

Marta mogę pomóc, ale czy On na klate? Czy Sam?

Basia z tego co Dagmara mówi to na klatę ,nie będzie to prosta sprawa bo tam jest stadko maluchów w liczbie 6 sztuk.Niestety w tych godzinach nie jestem w stanie wam pomóc bo Darka ,albo usypia,albo jeszcze nie śpi:/
Dziewczyny dacie jakoś radę .Ja np :dzień wczesniej moge przewieźć klatkę :oops:

mar_tika

Post » Czw sie 02, 2012 19:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

poniewasz wciaz nie ma fotek malucha daniela moze jest jeszcze jakis kot co go nikt nie oglasza to go wezme maluch i to ma wieksze szanse na adopcje dajcie znac czy ktos zostal bo ja mam poki co tylko glutka

herzpl

Post » Czw sie 02, 2012 20:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:poniewasz wciaz nie ma fotek malucha daniela moze jest jeszcze jakis kot co go nikt nie oglasza to go wezme maluch i to ma wieksze szanse na adopcje dajcie znac czy ktos zostal bo ja mam poki co tylko glutka

Marta a Glutka ogłosiłaś juz na wszystkich portalach? 8O Ja dopiero po niedzieli będe mogła porobic jakieś fotki na kociarni:/

mar_tika

Post » Czw sie 02, 2012 20:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
herzpl pisze:poniewasz wciaz nie ma fotek malucha daniela moze jest jeszcze jakis kot co go nikt nie oglasza to go wezme maluch i to ma wieksze szanse na adopcje dajcie znac czy ktos zostal bo ja mam poki co tylko glutka

Marta a Glutka ogłosiłaś juz na wszystkich portalach? 8O Ja dopiero po niedzieli będe mogła porobic jakieś fotki na kociarni:/

nie nie zdazylam tylko mialo byc po dwa koty ja poki co mam jednego dlatego pytalam :)

herzpl

Post » Czw sie 02, 2012 20:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Hej,
na dyżurku byłam dziś z nową Kasią, która bardzo mi pomogła - dziękuję!

- na wstępie, zaraz po naszym przyjściu, Gutek nasikał w kenelu poza kuwetą (możliwe, że z powodu jej przepełnienia, ale śmierdziało specyficznie więc na dwoje babka wróżyła). Umyłyśmy ją i wsadziłyśmy go tam z powrotem, bowiem nie zjadł swojej porcji mokrego z lekami. Chciałam podmienić tę klatkę na klatkę króliczą, a kenel rozłożyć i przygotować do zabrania, ale pokonało mnie to zadanie - wezmę więc chyba tę granatową? Wejdzie tam transporterek?
- Don Juan i Fredek nie chcieli jeść mokrego, to samo mały Czesio;
- Izi znowu miała biegunkę;
- Leszek wyprodukował kupalka z bonusem czyli z dorodnymi robalami (nieżywe);
- wciąż myślę od czego Bono ma taki różowy twór na karku - posmarowałam solcoserylem. Ktoś kojarzy co on tam ma?
- Żużu ma wydęty brzuch - obejrzyjcie ją i powiedzcie że panikuję i że to ciąża spożywcza...
- Danielek :1luvu: ma różowe glutki - to oznacza krew - czy można wnosić, że ma kruchutkie naczynka i należy mu podać rutinoscorbin? Jeśli tak - w jakiej dawce? Wciąż ma charczący, rzężący oddech;
- Rex podczas czyszczenia uszu wydrapał mi piękne pamiątki na udach, tak bardzo chciał uciec. Zauważyłam, że on je więcej od innych;
- Yoko ślicznie się ze mną bawiła: najpierw mnie wąchała po rękach, potem lizała, a potem degustowała, ale tak delikatnie, obejmując przy tym łapkami bez pazurków - tak znienacka gryzła, ale delikatnie... mój kot też tak się bawi :)

- zostawiłyśmy drzwi otwarte do wietrzenia. Rex był zamknięty za wolierą, a Gutek w kenelu do zeżarcia leków;
- czym teraz myjemy podłogę właściwie?
- była Marzena z praniem ( :1luvu: ) - było jej niemiło znaleźć spleśniały ręcznik w foliowym worku -> zostawiajmy pranie w koszu na bieliznę BEZ OPAKOWAŃ.
- skąd, kiedy i od kogo mogę pożyczyć klatkę-łapkę na ciężarną kotkę? Wzięłabym ją razem z klatką kenelową lub króliczą+kuwetą... Proszę, pamiętajcie o mnie!

AHA, W PRZYSZŁYM TYGODNIU POPROSZĘ PONIEDZIAŁEK I ŚRODĘ RANO.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw sie 02, 2012 21:57 Re: Cz VII

Grafik uaktualniony:

06.08 /pon/ wiiwii ......
08.08 /śr/ wiiwii Hidi
09. 08 /czw/Evik75 Mikuś
10.08 /pt/ ........ ..............
11.08 /sb/ wróbelek VICTOR
12.08 /ndz / Evik75 .........

Jeżeli ktoś jeszcze może to bardzo proszę o dopisanie się na dyżur :)
MIKUŚ

Post » Czw sie 02, 2012 21:58 Re: Cz VII

Jestem na wizycie poadopcyjnej u Mimi, mam nadzieję że uda mi się wstawić później fotki :)

Mimi jest super laska i pozdrawia Dorothy swoją następczynię.
MIKUŚ

Post » Czw sie 02, 2012 22:02 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

nagroda symboliczna moze, ale na pewno sie przyda :) :piwa: :piwa: za zdrowko kociastego :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]