Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 22:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

KITA - RZESZÓW pisze:KOCHANI DOROTHY DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA KAŻDY ODDANY GŁOS :1luvu: :1luvu: :kotek: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

NASZA DZIEWCZYNA MISSKĄ :mrgreen:
Przecież to było do przewidzenia :wink:
Już biorąc Dorothy ze schroniska jako małego szkraba wiedziałam że będzie Księżniczką :kotek:

MISS DORTOHY :1luvu: :1luvu: :1luvu:
MIKUŚ

Post » Śro sie 01, 2012 22:16 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hallo!!
dziewczyny mam kogoś (czytaj Bzylu ma) kto zerknie na stronę :D
potrzebuję danych itp.
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Śro sie 01, 2012 22:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Ewa ona pójdzie do sterylki za free,mam jeszcze 4 miejsca na takową sterylkę więc łap ja szybko bo ja 15.08 wybywam jakiś czas :wink:

A Ja Ci powiem że nie możesz 8)

BO 18 SIERPNIA ROBIMY GRILLA!!!!
MIKUŚ

Post » Śro sie 01, 2012 22:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a moge zapytac kto mojego rudzielca uratowal :?:
dzisiaj moje koci skonczylo 8 lat :!:
:birthday: :balony:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw sie 02, 2012 5:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
mar_tika pisze:Ewa ona pójdzie do sterylki za free,mam jeszcze 4 miejsca na takową sterylkę więc łap ja szybko bo ja 15.08 wybywam jakiś czas :wink:

A Ja Ci powiem że nie możesz 8)

BO 18 SIERPNIA ROBIMY GRILLA!!!!

a miał być 11 :twisted:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw sie 02, 2012 7:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
LadyStardust pisze:Kochani w Sosnowcu w Urzędzie Miejskim jest wielka puszka, gdzie zbierane są formularze konsultacji społecznych z zakresu opieki nad bezdomnymi zwierzętami. Stronka jest tu:
http://www.wsparcie.sosnowiec.pl/konsul ... eczne.html
Rozumiem, że na czerwono to zmiany, które będą wprowadzone w uchwale. Dotyczą właśnie sterylizacji i karmicielek. Ja nie za bardzo wiem, jak wyglądają sprawy schroniskowe itd Na jakiej zasadzie są sterylki... W każdym razie z tego co rozumiem, to każdy człowieczek który chce wysterylizować kota bezdomnego - będzie mógł to zrobić. Niech ktoś to doczyta proszę bardzo :oops: jakby ktoś wytłumaczył troszkę, czy to coś zmieni, jak jest teraz. Martika, Basiu? :oops: nie wiem, kto jeszcze się orientuje? Trochę zjada mnie ciekawość, a po troszku to pomogło by i mojej sąsiadce, która za swoją kasę łapie i stetylizuje kociaki w moim bloku. Są to konsultacje społeczne, więc jeśli coś jest nie tak, coś by można poprawić, to myślę, że warto zwrócić na to uwagę i wypełnić formularz (termin jeszcze jest przez tydzień). :?:

To ja zacytuję Ewkę ,bo ona się tym zajmuje i chwała jej za to

"co do sterylek - wiem ze jest tylko 5 tys, ale nic nie bylo moje drogie, tylko 8 tys na dokarmianie. Poprosiłam żeby rozbić tą kwotę na sterylki i dokramianie, bo pozycja zostanie w programie i na 2013 moze juz bedzie wiecej pieniedzy a tak by nigdy nie zaczeli o tym mowic i planować.
organizacyjnie bedzie to tak, ze tzreba bedzie zglosić kota/kotke umowić termin i przywieźc i odebrać ze schroniska. Jak się troche "przeludni" w klatkach to nawet bedzie mozna przetrzymac w schronie kotke po sterylce i potem wypuścić. Tak to robią w Krakowie. Na razie poprawki do programu sa w konsultacjach, poetem jeszcze sesja Rady Miasta i uchwała i wreszcie moze we wrzesniu bedzie mozna zacząc "

DOROTKA OFICJALNIE ZOSTAŁA MISS.G*R*A*T*U*L*A*C*J*E!!!
Dorotka 'wychodząc ' ze schroniska miała minimalne szanse na przeżycie,a teraz proszę bryluje na salonach.W sumie to życie zawdzięcza Baśce która o nią walczyła ,a cudowny dom też drugiej Baśce .Coś jest w tych Baśkach :ok: :1luvu:

To ja kuśwa nie wiem co oni piszą w tym dokumencie o 40 tyś złotych :evil:
Dobrze że ,ktoś się interesuje tam, bo ich bodnąć rogiem czasem trzeba... wiecie jak jest. Tak więc powodzenia powyżej wymienionej Ewie :) Bo normalnie załamanie rąk tym tematem...
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Czw sie 02, 2012 7:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:a moge zapytac kto mojego rudzielca uratowal :?:

Wszystkiego najlepszego rudej kocince i jego Dużej :partygirl: :surprise: :balony: :piwa: :balony:

PS. Mnie nie ma od 9-19 :cry: Ale grilujcie sobie szczęśliwie :1luvu: :dance2: :dance: Tylko może bez kolejnego Leszka w spadku? Choć nigdy nie wiadomo co się trafi... :ryk: haha :D
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Czw sie 02, 2012 7:45 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze: a miał być 11 :twisted:

Hidi 11 będzie remont - mam nadzieję 8) Już prawie wszystko gotowe, tzn. przygotowane do remontu.

Jak wrócisz z gór to wbijesz, ok. 18 :?:
Sprawa remontu jest najważniejsza :wink:
MIKUŚ

Post » Czw sie 02, 2012 7:57 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:a moge zapytac kto mojego rudzielca uratowal :?:

spóźnione życzenia dla rudzielca :torte:
Łobuza za schroniska przywiozla Teresa,to ona jest chyba jego matką chrzestną uratowała mu życie.Łobuz do schroniska trafil jeszcze za czasów kiedy mało który kot miał szansę przeżyć

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sie 02, 2012 8:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Na ul.Braci Mieroszewskich jest ok 8 mies kocurek którego dokarmiają panie zwane karmicielkami i nie byłoby w tym nic dziwnego,ale kot jest na 99% niewidomy lub w bardzo mocnym stopniu niedowidzący.Ja byłam przedwczoraj(ok 19) żeby go złapć,ale go nie było.Od karmicielki dowiedziałam się że koty dokarmiane są o godz 21.Wczoraj była tam Dagmara i kot był.
Czy ktoś mógłby pomóc w łapance.Ja ze względu na godzinę niestety odpadam.Kota trzeba złapać zobaczyć na ile jest kaleki i na ile jest dziki,czy też oswjony.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sie 02, 2012 8:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ciężko jest ustalić termin imprezy, naprawdę :roll:

Zbieramy listę gości.
Impreza będzie na działce ma_dit.
Każdy uczestnik imprezy przynosi coś do jedzenia i we własnym zakresie alkohol oraz napoje. Więc kto i co zrobi :mrgreen: Ja chyba standardowo kotlety sojowe + lech :wink:

Czy ktoś oprócz mnie jest wegetarianinem?

LISTA OTWARTA:
1. MADIT+Bartek
2. MIKUŚ

Mar_tika+Darek+Daria ............
Herz ............
wiiwii+Maciek .............
Sylwia + Marcin ...........
Bona44 + Aga ...........
victor + ..............
aange ................
Kita+Bzyl ..........
wróbelek ............
elape ..............
vet. Monika+Tomek+Ksenia
vet. Ela...........
bubor .......
Ilka ..........
marcisz ...............
Marzena .........
Evik75 ...........
Vanderherring ..........
Jaskółka + lukazon ........
Kicia_kluska ..........

Nieobecni:
- LadyStardust (urlop)
........

Jeżeli ktoś ma ochotę jeszcze przybyć lub kogoś ominęłam to proszę dać znać :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Czw sie 02, 2012 8:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Na ul.Braci Mieroszewskich jest ok 8 mies kocurek którego dokarmiają panie zwane karmicielkami i nie byłoby w tym nic dziwnego,ale kot jest na 99% niewidomy lub w bardzo mocnym stopniu niedowidzący.Ja byłam przedwczoraj(ok 19) żeby go złapć,ale go nie było.Od karmicielki dowiedziałam się że koty dokarmiane są o godz 21.Wczoraj była tam Dagmara i kot był.
Czy ktoś mógłby pomóc w łapance.Ja ze względu na godzinę niestety odpadam.Kota trzeba złapać zobaczyć na ile jest kaleki i na ile jest dziki,czy też oswjony.

Marta mogę pomóc, ale czy On na klate? Czy Sam?
MIKUŚ

Post » Czw sie 02, 2012 8:23 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
hidi pisze: a miał być 11 :twisted:

Hidi 11 będzie remont - mam nadzieję 8) Już prawie wszystko gotowe, tzn. przygotowane do remontu.

Jak wrócisz z gór to wbijesz, ok. 18 :?:
Sprawa remontu jest najważniejsza :wink:

eee.. z gór to ja najwcześniej wrócę około 20/21, a raczej nie widzę, żebym po 8h szlajania się po szlaku miała jeszcze na coś siły :twisted:

więc z mojej strony pass

a mam jeszcze prośbę- czy ktoś w nast tygodniu mógłby się ze mną wymienić na dyżury i wziąźc ode mnie czwartek wieczór?

W grę wchodzą tylko wieczorne dyżury...

hidi

Post » Czw sie 02, 2012 8:44 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:eee.. z gór to ja najwcześniej wrócę około 20/21, a raczej nie widzę, żebym po 8h szlajania się po szlaku miała jeszcze na coś siły :twisted:

więc z mojej strony pass

a mam jeszcze prośbę- czy ktoś w nast tygodniu mógłby się ze mną wymienić na dyżury i wziąźc ode mnie czwartek wieczór?

W grę wchodzą tylko wieczorne dyżury...

Może jednak coś się zmieni w planach górskich :wink: Pierwszy raz robimy taką imprezę :smokin:
No mogę się z Tobą wymienić :wink: Bo w środę nie bardzo mi leży.
Ja czwartek, Ty środę?
MIKUŚ

Post » Czw sie 02, 2012 8:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ok, super. Dzięki. wpisz mi środe ;)

hidi

[poprzednia][następna]