KITA - RZESZÓW pisze:KOCHANI DOROTHY DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA KAŻDY ODDANY GŁOS![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
NASZA DZIEWCZYNA MISSKĄ

Przecież to było do przewidzenia

Już biorąc Dorothy ze schroniska jako małego szkraba wiedziałam że będzie Księżniczką

MISS DORTOHY

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KITA - RZESZÓW pisze:KOCHANI DOROTHY DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA KAŻDY ODDANY GŁOS![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mar_tika pisze:Ewa ona pójdzie do sterylki za free,mam jeszcze 4 miejsca na takową sterylkę więc łap ja szybko bo ja 15.08 wybywam jakiś czas
MIKUŚ pisze:mar_tika pisze:Ewa ona pójdzie do sterylki za free,mam jeszcze 4 miejsca na takową sterylkę więc łap ja szybko bo ja 15.08 wybywam jakiś czas
A Ja Ci powiem że nie możesz![]()
BO 18 SIERPNIA ROBIMY GRILLA!!!!
mar_tika pisze:LadyStardust pisze:Kochani w Sosnowcu w Urzędzie Miejskim jest wielka puszka, gdzie zbierane są formularze konsultacji społecznych z zakresu opieki nad bezdomnymi zwierzętami. Stronka jest tu:
http://www.wsparcie.sosnowiec.pl/konsul ... eczne.html
Rozumiem, że na czerwono to zmiany, które będą wprowadzone w uchwale. Dotyczą właśnie sterylizacji i karmicielek. Ja nie za bardzo wiem, jak wyglądają sprawy schroniskowe itd Na jakiej zasadzie są sterylki... W każdym razie z tego co rozumiem, to każdy człowieczek który chce wysterylizować kota bezdomnego - będzie mógł to zrobić. Niech ktoś to doczyta proszę bardzojakby ktoś wytłumaczył troszkę, czy to coś zmieni, jak jest teraz. Martika, Basiu?
nie wiem, kto jeszcze się orientuje? Trochę zjada mnie ciekawość, a po troszku to pomogło by i mojej sąsiadce, która za swoją kasę łapie i stetylizuje kociaki w moim bloku. Są to konsultacje społeczne, więc jeśli coś jest nie tak, coś by można poprawić, to myślę, że warto zwrócić na to uwagę i wypełnić formularz (termin jeszcze jest przez tydzień).
To ja zacytuję Ewkę ,bo ona się tym zajmuje i chwała jej za to
"co do sterylek - wiem ze jest tylko 5 tys, ale nic nie bylo moje drogie, tylko 8 tys na dokarmianie. Poprosiłam żeby rozbić tą kwotę na sterylki i dokramianie, bo pozycja zostanie w programie i na 2013 moze juz bedzie wiecej pieniedzy a tak by nigdy nie zaczeli o tym mowic i planować.
organizacyjnie bedzie to tak, ze tzreba bedzie zglosić kota/kotke umowić termin i przywieźc i odebrać ze schroniska. Jak się troche "przeludni" w klatkach to nawet bedzie mozna przetrzymac w schronie kotke po sterylce i potem wypuścić. Tak to robią w Krakowie. Na razie poprawki do programu sa w konsultacjach, poetem jeszcze sesja Rady Miasta i uchwała i wreszcie moze we wrzesniu bedzie mozna zacząc "
DOROTKA OFICJALNIE ZOSTAŁA MISS.G*R*A*T*U*L*A*C*J*E!!!
Dorotka 'wychodząc ' ze schroniska miała minimalne szanse na przeżycie,a teraz proszę bryluje na salonach.W sumie to życie zawdzięcza Baśce która o nią walczyła ,a cudowny dom też drugiej Baśce .Coś jest w tych Baśkach![]()
herzpl pisze:a moge zapytac kto mojego rudzielca uratowal![]()
dzisiaj moje koci skonczylo 8 lat![]()
![]()
hidi pisze: a miał być 11
herzpl pisze:a moge zapytac kto mojego rudzielca uratowal![]()
dzisiaj moje koci skonczylo 8 lat![]()
![]()
mar_tika pisze:Na ul.Braci Mieroszewskich jest ok 8 mies kocurek którego dokarmiają panie zwane karmicielkami i nie byłoby w tym nic dziwnego,ale kot jest na 99% niewidomy lub w bardzo mocnym stopniu niedowidzący.Ja byłam przedwczoraj(ok 19) żeby go złapć,ale go nie było.Od karmicielki dowiedziałam się że koty dokarmiane są o godz 21.Wczoraj była tam Dagmara i kot był.
Czy ktoś mógłby pomóc w łapance.Ja ze względu na godzinę niestety odpadam.Kota trzeba złapać zobaczyć na ile jest kaleki i na ile jest dziki,czy też oswjony.
MIKUŚ pisze:hidi pisze: a miał być 11
Hidi 11 będzie remont - mam nadziejęJuż prawie wszystko gotowe, tzn. przygotowane do remontu.
Jak wrócisz z gór to wbijesz, ok. 18![]()
Sprawa remontu jest najważniejsza
hidi pisze:eee.. z gór to ja najwcześniej wrócę około 20/21, a raczej nie widzę, żebym po 8h szlajania się po szlaku miała jeszcze na coś siły![]()
więc z mojej strony pass
a mam jeszcze prośbę- czy ktoś w nast tygodniu mógłby się ze mną wymienić na dyżury i wziąźc ode mnie czwartek wieczór?
W grę wchodzą tylko wieczorne dyżury...
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar, Google [Bot] i 570 gości