Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 31, 2012 8:47 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

morelowa pisze:No, Marzenia, kurcze - napisałam co ja robię w takich przypadkach. Nie zawsze się da :twisted:
Pewnie jakbyś mogła to byś ratowała wszystkich :D - nie chcę w nikim poczucia winy wzbudzać. Nie, nie tak - w niektórych bym chciała :twisted:
Nalepki są absolutnie konieczne!!

ależ ja się nie gniewam - tylko napisałam to jak jest, jak myślę.... jedyne co mnie zdziwiło to właśnie brak tych nalepek - jest sporo zwierząt domowych swobodnie wychodzących więc dla nich to jest realne zagrożenie.

asia2 pisze:w obsługiwanej przez nas piwniczce administrator zarządził wysypanie trutki po kątach i połozenie na niej karteczki informacyjnej co zacz. Ja , koleżanka i zaprzyjaźniona dozorczyni zbieramy trutki zostawiając karteczki. Niech się urzędnicy cieszą, że trutka zjedzona :D
Jak są koty , to po co trutka. Gryzonie nie glupie, nie bedą ryzykować :wink: .

fajny pomysł :mrgreen: tylko w mojej piwnicy od 10 maja nie ma kotów.... w sierpniu ubiegłego roku Jajcarz vel Miluś (jak się okazało , od Diabełków) przegonił wszystkie koty i się przeprowadziły na drugą stronęulicy, na parking. W piwnicy była tylko Ruda Łapa a z nią Hrabuś. Odkąd Łapsko jest u mnie w domu (czyli własnie od 10 maja), Hrabus chyba ze dwa tygodnie czekał na nią przy okienku aż w końcu sobie poszedł i się kręci po okolicznych podwórkach. No i jakoś po miesiącu z kawałkiem dowiedziałam się, zę szczury jeżdżą windami :evil:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 01, 2012 10:49 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

O, mam numer telefonu.

Pogubiłam się, nie tutaj miałam to napisać :D
Lucyfera 2.09.2011 [*]
Obrazek

Obrazek

bao-bab

Od: Sob wrz 03, 2011 13:50

Post » Śro sie 01, 2012 10:51 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

bao-bab pisze:O, mam numer telefonu.

Pogubiłam się, nie tutaj miałam to napisać :D

spoko, spoko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 11:31 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

:1luvu:
Lucyfera 2.09.2011 [*]
Obrazek

Obrazek

bao-bab

Od: Sob wrz 03, 2011 13:50

Post » Czw sie 02, 2012 22:08 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

zdrówka Olusiowi :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw sie 02, 2012 22:30 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

asia2 pisze:zdrówka Olusiowi :ok:

no właśnie. Bo kocurro przy dużym udziale rodziny ma / miał (?) ropnia... :roll: ogromnego, wyglądał dzisiaj jak chomik. Wetka jak spojrzała to powiedziała, ze nie leczy chomików bo nie ma doświadczenia a ja jej na to, że musi bo tylko do niej mam zaufanie. Oczywiście to były żarty, ale generalnie mogło byc gorzej, bo mogło byc zapalenie ślinianek i jeszcze kilka rzeczy o ktorych nie chciała mi konkretnie mówic.
Ropień jest umiejscowiony pod skórą, na policzku. Oluś zostal ogolony, a potem bez znieczulenia pozbawiony ropnia, tzn ropień został nacięty i oczyszczony. Nacięty nie do końca, ale tak strasznie płakał (ja z nim), wyrywał się (trzymałam tylne łapinki i nie patrzyłam na to co się dzieje choc smrodku ropy nie można było uniknąc), ze wetka powiedziała, ze na dzisiaj wystarczy. Dostał baterię leków z nadzieją (małe szanse) że uniknie następnego nacinania. W perspektywie jest też sączek.

To co wiem na pewno to że najbliższe dwa tygodnie będę codziennie lub - w najlepszym wypadku- co drugi dzień w lecznicy. Ropień trzeba płukac, antybiotyk codziennie dawac w zastrzyku i te pe...

Marzenia11

Post » Czw sie 02, 2012 22:46 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

za malego biedaka :ok:
no za Ciebie rzecz jasna :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sie 03, 2012 7:54 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

No to się narobiło :?
a nie można by tak trochę go znieczulić do zabiegu?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sie 03, 2012 9:02 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

JolaJ pisze:No to się narobiło :?
a nie można by tak trochę go znieczulić do zabiegu?

szkoda nerek....
Maleńki jak na ten moment nie ma ropnia tzn nic się nie zbiera, więc to dobrze, jest szansa że dzisiaj powalczymy jedynie ze zrobieniem zastrzyku a nie wizytą w lecznicy i nacinaniem kolejnym guli. Jutro już na pewno trzeba będzie pojechac na przynajmniej czyszczenie.
W trakcie jak pisałam tego posta zadzwonił pan który chciał wziąc Olusia jako prezent dla narzeczonej, która ma już kotka i chce miec drugiego.... :evil:

Marzenia11

Post » Pt sie 03, 2012 9:20 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

prezent... :?:
a co jak się nie wstrzeli z kolorem 8O
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sie 03, 2012 9:25 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

JolaJ pisze:prezent... :?:
a co jak się nie wstrzeli z kolorem 8O

:ryk: :ryk: :ryk: a o to nie zapytałam - zapamiętam, swietne pytanie :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt sie 03, 2012 10:50 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i szkrabki-szukamy domów!

Marzenia11

Post » Pt sie 03, 2012 13:21 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Po prostu nie mogę patrzec jak Ruda Łapa naparza Olusia dokłądnie w chory policzek.... :evil: :roll:

Marzenia11

Post » Pt sie 03, 2012 14:00 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

Marzenia11 pisze:Po prostu nie mogę patrzec jak Ruda Łapa naparza Olusia dokłądnie w chory policzek.... :evil: :roll:

głupia czy co?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt sie 03, 2012 14:14 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa i ..Oluś ma ropnia... :(

JolaJ pisze:
Marzenia11 pisze:Po prostu nie mogę patrzec jak Ruda Łapa naparza Olusia dokłądnie w chory policzek.... :evil: :roll:

głupia czy co?

:roll: ale potem Olek ja naparzał i to przy pomocy pozostałych braci. Olek ją trzymał łapkami a tamci naparzali ją po łebku. Wszyscy byli bardzo zadowoleni bo po kilku minutach takich naparzanek zaczęli uprawiac biegi z przeszkodami - za bardzo się igrzysk naoglądali. Przeszkody to: wywalona miseczka z chrupkami, przestawiony na środek pokoju transporter (trzeba przeskoczyc "nad"), potem kuweta a meta na krześle w kuchni. Wieczorna konkurencja, ktorą regularnie uprawiają to bieg na 5m ze startu wspólnego w kuwecie :evil: :evil: :evil:

Komu kotecka? No? Komu?

Marzenia11

[poprzednia][następna]