Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 31, 2012 9:23 Re: DT Smarti 9 - ...........

Heloł! Również zapytowywuję? 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 31, 2012 12:36 Re: DT Smarti 9 - ...........

Fionka supermiziak 8O -kochana kicia :kotek: :ok:

czyli Państwo się Promysiem troskliwie opiekują. To dobrze :D
ja też rozmawiałam z panem Promysiowym :D

U nas słychać niewiele-w zasadzie bez zmian-czyli-jak dla mnie nareszcie fajnie :ok:

Czwóreczka Tosiowa mieszka już od dawna w gabinecie i staje się coraz bardziej "nasza". Psotka ma lada dzień zdjęcie szwów po sterylce-miała 4 :roll: kociaki, ale już o nich nie pamięta. Przestała tak straszliwie ciumkać-nadal jest megaprzytulanka ale jej ciumkanie było na maxa uciążliwe więc bardzo się z tego cieszymy :D
Ogólnie, jak się n.p. siada do kompa to jest się obłożonym automatem przez 4 koty i na to nie ma rady :lol:

Od czasu śmierci Smartinka ,nie wiem jakim cudem, w domu skończyło się lanie po blatach w kuchni, po barkach, i w ogóle po domu.
Aż nie chce mi się wierzyć że to lał Smartuś-bo na niego podejrzenie nigdy nie padło, ale chyba nie ma innego wytłumaczenia.
Rezydenci czują się świetnie-tylko Belka nadal jest lękliwa-warczy na widok Burani i Durnia-założę jej obróżkę na dniach.
Natomiast nocą Belentek śpi z nami i jest bardzo słodkim kłębuszkiem wełenki (Pamukkale) ale Filemon, zwany Fiutkiem lub Filutkiem swoją miziastościa przebija wszystkie inne koty 8O ..no i za kilka kropli mlesia jest w stanie patrzeć na czlowieka z taką miłosścią w oczach jak żaden inny..-aktualnie jest w nałogu-kocha mlesio ponad wszystko :ryk: i siłą rzeczy musi też kochać człowieka :ryk:
Trochę odkochał się w Belli-teraz jego dziewcyną jest raczej Burania 8O , a chłopakiem Charlie :kotek: :kotek: :kotek: :ryk:

Codziennie na ogród jest wypuszczana Milka. Dla kotów jest przezroczysta- nikomu nie wadzi ani nikt jej nie wadzi,natomiast po ogrodzie biega z wielką radoscią-aż któregoś dnia w szale tej radości pogryzła p.Adę 8O :oops:
Na noc wraca do Krówki i Figi i tak będzie jeszcze z miesiąc dopóki całkiem się nie dokoci do naszych. Pomysł wziął się stąd że Figa ją bardzo molestowała i całkiem poważnie baliśmy się że jak tak zostanie dłużej to się Milka wykończy :oops:

Koty w ogóle nie idą- natomiast w piątek przyjeżdża do nas "mistrz fotografii" aby, jak koty zaczną iść w sierpniu. ogłoszenia już na domki czekały.

Kociaki zaszczepione, coraz piękniejsze i nawet trochę miziaste-tzn.Zorro nie odstępuje człowieka na krok, Uszatek da się tulić ale sam nie przyjdzie, a Miluś jeszcze trochę ucieka. Mieszka z nimi Tequila i bardzo im matkuje, bo była obawa że w pokoju z trzema świrami-Armanim, Kocem i Moruniem-starci zdrowie i życie od ich gonitw :lol:

Maciunio rozkochał w sobie Shilówę nie na żarty, tworzą teraz trójkąt z Bogdankiem, Cyganek jest zazdrosny o urodę i posturę Maciunia a Przylepa ma wszystkich gdzieś byle tylko się najęść i wylegiwać po posiłku :mrgreen:

Skórki od kilku dni mieszkają już w kojcu na dworze-przenosiliśmy je w drapaku-tubie 8O zawiniętym 2 x siatką drucianą i kocami- inaczej nie byłoby szans ich złapać.
Kuweta normalnie, jedzenie raz dziennie choć bez szału, posłanka widocznie używane, ale oczy nadal wywalone na widok człowieka jak dawniej a ja michy podaję im w rękawicach-czyli wszystko w normie.

Ponieważ i tak nie mam szans na rozkocenie dopóki trwają wakacje to wzięłam na przechowanie na TDT Puszka i Dziada-Mordka.
Puszek to przepiękny i przeuroczy kot zwrócony po 6-ciu latach przez domek z powodu chorych nerek :evil: . Po kilkunastu dniach diety nerki dr. Neska uznała za aktualnie zdrowe,(oczywiście jak na 8-io letniego kota,no i krew jest książkowa), ale na Puszka czeka już nowy, tym razem kochający na dobre i na złe DS tylko jeszcze dokładnie nie wiem kiedy będzie mógł do niego trafić-jeszcze badanie sioo muszę mu zrobić aby mieć pewność że jest zdrowy.
Dziad-Mordek jest identyczny jak Buri JoliJ-tylko że ma 150 lat i ani jednego zęba, oraz powiększone serce lub wątrobę-lekarze nie byli co do tego zgodni :mrgreen: :ryk: ale na wszelki wypadek postanowili leczyć go tak aby mu tę wątrobę rozwalić :roll: :evil:
dlatego nie było wyboru-trzeba było 150 latka przed nimi ratować.

Jedyny problem zdrowotny w tym stadzie to teraz problemik z Przylepą-je, tyje, je, tyje, leży, je, tyje....
dlatego też jutro,wraz z Mordkiem jedzie na badania.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 01, 2012 9:02 Re: DT Smarti 9 - ...........

Marzenia-dziękuję :D wiesz za co 8)

a MałgosiZ dziękuje serdecznie za przechowanie renala dla Puszka :1luvu: -bardzo lubi mokrego renala -wciąga całą saszkę na śniadanie-oprócz tego wciąga jeszcze dwie inne, najcześciej nerkowe saszki dziennie a oprócz tego oczywiście suche-takze żarty jest, co bardzo nas cieszy bo kot "nerkowy" nie jest zarty zazwyczaj ... ale Puszek ma i kreatyninę i mocznik w idealnej normie a więc państwo co to z tego powodu postanowili go opuścić po 6-ciu latach,zapewne gorącej miłości, lekko się oszukali :mrgreen:
ich strata :mrgreen: :ryk: ,ale jakbym spotkała to... :twisted:
dziękuję też Kasi za podanie mi tegoż renala ( i również za to że go w międzyczasie np. nie zjadła 8O :ryk: ) a Ani za to że ze mną po niego pojechała 8) 8) :lol:

JoliJ dziękuję za piękne ememeski z Buri i Titosiem na dobranoc-za póżno było aby odpisać :D

Ogólnie to dziękuję wszystkim za wszystko bo jakoś mam dziś dobry humor :lol: :lol: :lol: sama nie wiem czemu... 8O :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 01, 2012 9:04 Re: DT Smarti 9 - ...........

Od rana mam dobry humor? To fajnie :P

A słuchałaś Promysia podczas rozmowy? Ja miałam tę przyjemność :1luvu:
Mówiłaś o leku na dziąsełka? Ja napisałam maila potem, bo miałam tego SMS-a, w którym mi o tym pisałaś.

Głaski dla kociastych :1luvu:

Erin

Post » Śro sie 01, 2012 9:58 Re: DT Smarti 9 - ...........

tak trzymaj :wink: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 01, 2012 10:23 Re: DT Smarti 9 - ...........

noo-ćwierkał mi Promyś :kotek: :1luvu:
Pan właśnie w tej sprawie dzwonił, bo wiedział od Ciebie :D
kupi żyworódkę, smaruje żelem , jak już nic nie pomoże to wyrwie ząbki-także pan wporzo :ok:

a Bebe/Rumburak będzie miała wyrywaną część ząbków już lada dzień z tego samego powodu..małe biedactwo :roll:

smarti

Post » Śro sie 01, 2012 10:25 Re: DT Smarti 9 - ...........

a ja będę działac z TFX u Miki - zęby zawsze zdążę wyrwac. :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 10:54 Re: DT Smarti 9 - ...........

To się cieszę :) A tę żyworódkę można gdzieś nabyć?
U mnie niektóre kociaste miewają problemy z dziąsłami, więc chętnie bym spróbowała.

Erin

Post » Śro sie 01, 2012 12:55 Re: DT Smarti 9 - ...........

wiesz, tfx jest dla bogatych albo kocio-nawiedzonych-tak jak my-realia zwykłych domków są niestety inne...
a zęby w sumie niewiele potrzebne domowemu kotu.
poważnie- nie każdego stać-dla niektórych cena jest zaporowa.
wyrwanie ząbków też może się zdarzyć że nie pomoże, a wtedy to już tylko tfx a więc na to niby zawsze jest czas.

generalnie-wszystkie znamy za i przeciw a domek swoje racje i wyliczenia też ma i nic na to nie poradzimy bo kazać mu nic nie możemy-jedynie prosić i przekonywać, a dobrze że w ogóle tak się naszymi kiciami domki zajmują...

jak bym była wystarczająco bogata to bym takim swoim domkom podarowała tfx ale to piosenka przyszłości póki co.

a żyworódka na stronie Ku Zdrowiu .pl

smarti

Post » Śro sie 01, 2012 13:03 Re: DT Smarti 9 - ...........

Dziękować za info :ok:

Erin

Post » Śro sie 01, 2012 13:03 Re: DT Smarti 9 - ...........

kuracja tfxem to 270zł za 10ampułek - jedna kuracja to 10dni po pół ampułki a potem druga , jeśli okaże się konieczna. Czyli 270zł kosztują dwa cykle leczenia.

Jestem przekonana, ze operacja wyrwania ząbków będzie droższa.

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 13:08 Re: DT Smarti 9 - ...........

no niekoniecznie bo BeBe będzie miała bezpłatnie-na razie jest konieczność wyrwania 4 ząbków.
a u Promysia nie ma o tym mowy w ogóle póki co bo nie ma potrzeby.
a za tfx ja musiałabym zapłacić co nie jest obecnie możliwe.
zresztą-poczekam jak u Ciebie zadziała i wtedy będę o tym myśleć.

http://www.sklep.kuzdrowiu.pl/zyworodka ... -p-33.html

smarti

Post » Śro sie 01, 2012 13:17 Re: DT Smarti 9 - ...........

smarti pisze:no niekoniecznie bo BeBe będzie miała bezpłatnie-na razie jest konieczność wyrwania 4 ząbków.

a to inna sprawa - a u kogo?

jak zwykle nie nadążam za Twoim edytowaniem :wink:

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 13:20 Re: DT Smarti 9 - ...........

Tak jest, ząbków Księciuniowi wyrywać nie damy :wink:
Już i tak Książę lekko wybrakowany, bo klejnotów nie ma 8)

Erin

Post » Śro sie 01, 2012 13:40 Re: DT Smarti 9 - ...........

Witajcie Dziewczynki :D

Smarti, mam nadzieję że nie obudziłam Cię tym mmskiem? ale oprzeć się nie mogłam, tak sobie pięknie zarezerwowali poduszki więc i tak nie miałam gdzie się położyć...
Skoro Dziadzio Mordzio taki sam jak Burisia to piękny musi być.

Poczytałam sobie o żyworódce i nam też się przyda jak widzę, skoro reguluje cukier.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[poprzednia][następna]