Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
grzesiek. pisze:Tak, chcę mu zrobić morfologię, tylko bezpośrednio po dożylnie podawanych elektrolitach wyszłaby przekłamana. Zapomniałem poprosić o to przed podaniem, więc myślę, że teraz już można.
Ta biegunka nie jest biała. Raczej bardzo ciemno żółta, ale śmierdzi okropnie.
Jest problem z testami. Dzwonię po kolei do wszystkich weterynarzy jakich znalazłem w promieniu 20km i nie mają testów na PP. W tej dużej klinice co podaliście mi mogą zrobić takie test, ale... Wyniki za co najmniej tydzień. Spróbuję w okolicznych miejscowościach.
grzesiek. pisze:Jest problem z przetoczeniem krwi i surowicą. Jest jedno miejsce, gdzie mogą to zrobić, ale tylko mając krew z banku krwi, co oczywiście mogę załatwić, jednak podobno większe szanse kociak ma przy obecnej metodzie leczenia. Jest przeraźliwie zarobaczony, więc nie dość, że ma PP to jeszcze trują go toksyny.
Choruje od nocy z soboty na niedzielę. Dziś już nie wymiotuje. Temperaturę ma dobrą. Dostaje co chwilę coś na wzmocnienie i pilnujemy, żeby się nie odwodnił.
gisha pisze:WPISZ w tytule Gdańsk pp surowica potrzebna
napisałam pw
Dziękuję Wam za wszystkie podpowiedzi co robić, a w szczególności Olciak84 i Mateuszowi, którzy zaoferowali pomoc w postaci krwi ich kota i doradzili mi jak leczyć malucha. Niestety na obecną chwilę żadna z lecznic nie jest w stanie przetoczyć mu krwii od innego kota, bo albo tego nie są w stanie zrobić, albo nie mają sprzętu, ale będzie leczony czym się tylko da. Kupiłem już wedle wskazań probiotyki i będzie miał podawane.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 305 gości