Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2012 16:40 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ma też rysia na drugiej... Niestety, do kupienia tylko na miejscu, w Białowieży.

Drogie panie, jakie wrażenia z otwarcia Igrzysk? Osobiście jestem zachwycona - zwłaszcza tym, że nikt tak jak Angole nie potrafi z siebie żartować. Choć po występie Jasia Fasoli spodziewaliśmy się jeszcze Monty Phytona, a przynajmniej delegacji w osobie Johna Cleesa! :mrgreen:

A teraz z zupełnie innej beczki - Najmłodszy złamał rękę. Prawą. Teżet właśnie wyruszył do szpitala, bo musi Najmłodszy zostać na oddziale...
PS - a ja się idę łajdaczyć. Ot co.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob lip 28, 2012 16:46 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Rozumiem, żeby wam nie było nudno... W taki upał współczuję złamanej kończyny...
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Nie lip 29, 2012 12:03 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Obejrzałam ceremonię otwarcia igrzysk. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie, mimo prawie czterogodzinnej transmisji. A Anglicy faktycznie mają duży dystans do siebie i swoiste poczucie humoru.
Moje ulubione reklamy optyka Specsavers:
http://www.youtube.com/watch?v=w9J_q2OUzis
http://www.youtube.com/watch?v=VELQ39QAYP4

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lip 29, 2012 21:14 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:mrgreen:
Biedny Ramsay :mrgreen:

No, się wyłajdaczyłam, o 3 wróciłam, na jakiś czas mi starczy... :>
To ja może się dziś wyśpię? A jutro będę kombinować, jak filmik wrzucić, bo dawno tego nie robiłam, a wszak muszę jeszcze trochę ciocie podenerwować...

Megana

Post » Pon lip 30, 2012 10:27 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:A teraz z zupełnie innej beczki - Najmłodszy złamał rękę. Prawą. Teżet właśnie wyruszył do szpitala, bo musi Najmłodszy zostać na oddziale...
PS - a ja się idę łajdaczyć. Ot co.

Uwielbiam takie wyluzowane matki, bo stanowią prawdziwą rzadkość :lol: :ok: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lip 30, 2012 10:35 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ups...
Muszę sprostować, bom prawdomówna jednakowoż. :roll:
Posiadamy z Teżetem trzech synów - i na pewno już to pisałam - ale żaden nie jest nasz wspólny, a ojców mają w sumie trzech. No wiem, że to odrobinę nietypowe i generalnie nie polecamy aż tak patchoworkowej rodziny. W każdym razie Junior i Młody są moi, a Najmłodszy akurat teżetowy.
Nie mniej jednak, jak parę lat wcześniej Młody drugi raz wpadł pod samochód, to z trudem uszedł z życiem z rąk rozwścieczonej mamuni. Pierwszy raz każdemu może się zdarzyć, ale za rok zrobić dokładnie ten sam numer??? Policja musiała dziecko własną piersią osłaniać. :mrgreen:

Megana

Post » Pon lip 30, 2012 10:40 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lip 30, 2012 12:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Ups...
Muszę sprostować, bom prawdomówna jednakowoż. :roll:
Posiadamy z Teżetem trzech synów - i na pewno już to pisałam - ale żaden nie jest nasz wspólny, a ojców mają w sumie trzech. No wiem, że to odrobinę nietypowe i generalnie nie polecamy aż tak patchoworkowej rodziny. W każdym razie Junior i Młody są moi, a Najmłodszy akurat teżetowy.
Nie mniej jednak, jak parę lat wcześniej Młody drugi raz wpadł pod samochód, to z trudem uszedł z życiem z rąk rozwścieczonej mamuni. Pierwszy raz każdemu może się zdarzyć, ale za rok zrobić dokładnie ten sam numer??? Policja musiała dziecko własną piersią osłaniać. :mrgreen:

No wreszcie mam jakąś jasność, bo z tych opisów, to mi wychodziło co najmniej dwa razy tyle rodziców i dzieci 8)

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon lip 30, 2012 20:20 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Dziś prywata.
Wiem, że nie znaliście Muszki - ja też nie zdążyłam poznać osobiście, ale opowieści o Niej słyszałam od dziesięciu lat. Była bardzo przez swoich państwa kochaną malutką, mądrą sunią. Kilka dni temu zginęła tragicznie i chciałam Ją po prostu pożegnać... :(
[']

Megana

Post » Pon lip 30, 2012 20:43 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Muszko [*]
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lip 30, 2012 21:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

światełko na drogę [*]

:cry:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lip 30, 2012 21:14 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:( :cry:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lip 31, 2012 19:39 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Z CYKLU
MAM SIOSTRZEŃCA

Persona dramatae:
Babunia i Jędruś.
J. - Babuniu, chodź ze mną, pokażę ci na półce tornado, które kupiła mama.
B. (upewnia się) - Tornado?
J.- Mama poszła do sklepu i kupiła. W małych sklepach kupuje się małe tornada, a w dużych duże.
B. (odruchowo) - Ale tornada są groźne.
J. - Tak, ale u nas tornada nie występują i dlatego trzeba je kupić.
B. (nie nadąża) 8O

Megana

Post » Śro sie 01, 2012 21:30 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!
Dzieło antypedagogiczne, czyli "Powrót Króla"
...
Nie, to strasznie długie.
"Powrót Taty"
...
Nie, to cholera było wierszem.
Dobra, po prostu "Powrót państwa"

Akt I
Koszary geriatryczne.
Generał Eugeniusz - Baaaczność!!! Państwo wrócili, do powitania przystąp!!!

Obrazek

Reszta oddziału - ...
...
...
Po długiej chwili.
Gabunia - Nie ma co się tak podniecać, znowu będą chcieli spać w swoim łóżku, a pańcia strasznie się rozpycha.
Obrazek

Akt II
Generał Eugeniusz - Po przemyśleniu sprawy stwierdzam co następuje: Nie jest źle. W łóżku należy spać po stronie pańcia, nie pańci, bo pańcio się mniej rozpycha....
Obrazek

...poza tym, ma lepsze kolana do leżenia...
Obrazek

.... tak, zdecydowanie nie jest źle! Jest dopsz!
Obrazek

Megana

[poprzednia][następna]