KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 30, 2012 18:43 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Widziałam tego kotka Berta - łapka wygląda okropnie - jest blada i spuchnięta u doły a on niemal w ogóle na nią nie staje :(
Po Lupusie:
Mama krzaczkowa - imię: Szylkrunia - dostała Advocat na świerzba, cycki się ładnie zagoiły, nadal jest na convenii i dopiero jak ona przestanie dzialać - za tydzień - ma mieć kontrolę z uszami, a za dwa tygodnie szczepienie
Maluchy krzaczkowe odpchlone, uszy wyczyszczone, to 2 chlopczyki - temu mniejszemu na razie jedno jajko się tylko "objawiło"
Wszystkie krzaczkowe mają do czyszczenia uszy i do zakrapiania oridermylem (nie wiem nawet czy jeszcze jest).
Kosteczka dostała kroplówkę i Pręgusek - jej nowy towarzysz też dostal. Oboje mają jutro się stawić na kontrolę i jeżeli nadal kupa będzie marna i nie będą jadły, to jutro znów kroplówki a tak czy siak kontynuacja antybiotyku + prokolin lub coś w tym stylu (też nie wiem czy jest) KOSTECZKA + PRĘGUSEK SMAROWANIE DUPKI I ODPARZEŃ WOKÓŁ LINOMAGIEM (kupiłam, jest w witrynce) Z 3 X DZIENNIE CONAJMNIEJ
Ostatnio edytowano Pon lip 30, 2012 19:00 przez Mara S, łącznie edytowano 2 razy

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 30, 2012 18:54 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Jutro jak wróce ze szpitala to pojadę do niego i do weterynarza
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon lip 30, 2012 18:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

wiesiak pisze:Jutro jak wróce ze szpitala to pojadę do niego i do weterynarza

Wiesiu zobaczymy jeszcze, co Beata napisze - ja byłam tylko na chwilę... Moze to osłabienie po tym gipsie

Mara S

Post » Pon lip 30, 2012 19:07 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

To nie był gips tylko usztywnienie ,moze chodził za dużo albo wskakiwał za bratem .Rano było ok .Tak czy siak przyjadę jutro tylko te połaczenia autobusowe są koszmarne ale bedę po niego zaraz po mojej wizycie w szpitalu.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Pon lip 30, 2012 19:10 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

wiesiak pisze:To nie był gips tylko usztywnienie ,moze chodził za dużo albo wskakiwał za bratem .Rano było ok .Tak czy siak przyjadę jutro tylko te połaczenia autobusowe są koszmarne ale bedę po niego zaraz po mojej wizycie w szpitalu.

I może warto by było im kupę też sprawdzić... Na końcu wylatuje im taki śluz :(

Mara S

Post » Pon lip 30, 2012 19:32 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:
wiesiak pisze:To nie był gips tylko usztywnienie ,moze chodził za dużo albo wskakiwał za bratem .Rano było ok .Tak czy siak przyjadę jutro tylko te połaczenia autobusowe są koszmarne ale bedę po niego zaraz po mojej wizycie w szpitalu.

I może warto by było im kupę też sprawdzić... Na końcu wylatuje im taki śluz :(

Komu śluz leci ? Bertowi i Erniemu ? Nikt nie zgłaszał .Boję się czy Bertuś się nie spinał na drapaka i spadł na łapkę. Rano i do 13 było dobrze nawet chdził na nią

Mark Twain

wiesiak

Post » Pon lip 30, 2012 20:18 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

łapka Berta, spuchnięta i nie staje na nią.Mara podała zastrzyki łazienkowcom.
No i niestety Skarpetek ma też grzyba,na "czole" i na łapce.musimy koniecznie sprężyć się z przemywaniem i spryskiwaniem wszystkim tych miejsc,bo niestety grzybowców nam przybywa. Łoker dzisiaj miał brzydkie i załzawione oczka.Kosteczka i Pręgusek po kroplówkach opędzlowały całą miskę,ale dupki niestety jeden ogień-tak odparzone.Mara przywiozła linomag,trzeba im smarować.
Na zdrowej trikolorka osowiała,siedzi w koszyczku na szafie i bardzo mało zjadła. Emilka(chyba,ta koteńka biało -czarna)też bez humoru,leży na górnej półce.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon lip 30, 2012 20:25 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dziewczyny przeczytałam i serce mi pęka - za słowa wypowiadane i złości.
Nie będę cytować postów bo to nie licytacja. Miałam nie pisać bo nie wiem co napisać po takich sytuacjach, ale jednak..............
Wiemy że jest źle - trudno. Kotów coraz więcej a nas coraz mniej niestety - dlaczego :?: mysle że każdy ma swoją odpowiedź.
Nie może być tak że nie szanujemy siebie na wzajem. nie ma sensu w tak trudnym czasie bez zrozumienia i pochamowania upuszczać sobie z dekla, bo pozabierramy zabawki i koty zostaną.
Cały czas mowię że jest za dużo kotów i zamiast pomagac wykańczamy się.
Ja nie przyjdę na dyżur w tygodniu bo w dwie godziny przy tej ilości kotów to tylko nakarmie i po łebkach kuwety posprzątam- a to kociaki żywe istoty potrzebują tez kontaktu z człowiekiem w swojej niedoli.
musimy zbastować z emocjami bo inaczej nie damy rady i pękniemy jak piotr - przykro że to też z powodu jednak ludzi będzie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 30, 2012 20:29 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Jeśli dla Kosteczki potrzebny jest kołnierz mogę podjechać i podrzucić przed pracą, ale raczej nie będę mieć czasu na szukanie która to i zakładanie. Przez ten remont wiaduktu mam wrażenie, że wszystko jeździ jak chce. Jakby co proszę o smsa lub PW. Teraz wychodzę z sieci, wejdę na chwilę rano (na 7.50 muszę być w Katowicach).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 30, 2012 20:33 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Ps Wiesiu normalnie powaliło mnie to zestawienie na łopatki .
wiedziałam że marta jest bardzo duzo , ale że aż tyle to naprawdę 8O
A oczywiście Piotr miało być przez duże P :lol: ot emocje
I myslę że po to mamy watek wewnętrzny żeby troszkę dyskretniej się ................. wypowiadać :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lip 30, 2012 20:34 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

No właśnie, chciałam tylko nieśmiało przypomnieć, że umawialiśmy się, że jak chcemy sobie szczerze "wygarnąć", to piszemy na wewnętrznym.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon lip 30, 2012 20:49 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

A ja zjadłam właśnie obiad i ide spać - bo z pełnym brzuchem zawsze szybko usypiam . Muszę to wykorzystać
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lip 31, 2012 8:11 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Przypominam, że dziś KOSTECZKA I PRĘGUSEK mają jechać do weta na kontrolę, ewentualną kroplówkę i po kontynuację antybiotyku. Trzebaby dla nich wziąć też Pro-kolin lub coś w tym stylu. Nie wiem jak u nich z uszami :( Ja nie dam rady bo mam dziś dyżur, chwilowo rozwaloną oponę :evil: a także nagły (wczoraj popołudniu gośc się zapowiedział) remont :x (a że ja już 2 lata do tego się zbieram :roll: to nie ma odwrotu).

Mara S

Post » Wto lip 31, 2012 8:31 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara kurrr. nie czepiaj się i nie rób smutnych minek - no wiadomo że szybko pisane
Marta też przez Duże Wielkier MMMMM

Wysłano: Wt lip 31, 2012 9:27

Wiadomość

Mara S
Tytuł wiadomości: Re: KOCIA CHATKA SosnowiecFolder: Otrzymane
Tytuł: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dorota Wojciechowska pisze:
Ps Wiesiu normalnie powaliło mnie to zestawienie na łopatki .
wiedziałam że marta jest bardzo duzo , ale że aż tyle to naprawdę
A oczywiście Piotr miało być przez duże P ot emocje
I myslę że po to mamy watek wewnętrzny żeby troszkę dyskretniej się ................. wypowiadać

A Marta to miało być z małej

Odpowiedż na pw Mary S
Mara kurrr. nie czepiaj się i nie rób smutnych minek - no wiadomo że szybko pisane
Marta też przez Duże Wielkier MMMMM

Wysłano: Wt lip 31, 2012 9:27

Sory ale bez przesady .

MARTA BARDZO PRZEPRASZAM ŻE NAPISAŁAM TWOJE IMIĘ Z MAŁEJ LITERY I WSZYSTKICH PRZEPRASZAMN JEŻELI KIEDYKOLWIEK NAPISAŁAM LUB NAPISZĘ JEGO IMIĘ Z MAŁEJ LITERY LUB PRZEKRĘCĘ.
tO NIE BRAK SZACUNKU TYLKO KOMP I KLAWIATURA WINNE .

JAK STRACĘ DO KOGOŚ SZACUNEK TO MU TO POWIEM OSOBIŚCIE I TO DUŻYMI LITERAMI LUB W BEZPOŚREDNIM KONTAKCIE!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lip 31, 2012 8:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

prościej było naprawić :x :x :x

Mara S

[poprzednia][następna]