Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotrek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 7:09 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Dzień dobry :D

Jaka decyzja zapadła ?
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie lip 29, 2012 23:57 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Wiecie co - chcialam dziś wejść, opisać wczorajsze / tzn sobotnie / przeżycia Niunia, potem trochę poszczerzyć ząbki na pokaz, bo raczej nie do śmiechu mi jest, ale po co :?: 8O
Osoby zainteresowane wiedzą , co z Niuniem a ja , po dzisiejszej lekturze, zaczynam mieć dość. :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lip 30, 2012 0:12 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Ojej Izunia, zupełnie nie wiem co się dzieje a relacji Twoich o Niuńku wypatruję codziennie :(

Napisz kochana coś więcej, co się stało w sobotę .... :(

Po lekturze czego masz dość ?
Izuś, napisz coś więcej, proszę....
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon lip 30, 2012 8:24 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Iza nie stresuj się. No nie zawsze wszystko się udaje :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon lip 30, 2012 9:52 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Iza, nie zawsze to co nam się wydaje dobre dla kota, koty akceptują.
Dodatkowo masz wlasnych rezydentow i ich dobro jest bardzo ważne.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon lip 30, 2012 21:43 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Zaglądam i nic ..... :(

Cisza .... :cry:

kwinta

Post » Wto lip 31, 2012 0:01 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

kwinto :1luvu: , pisze specjalnie ze wzgl na Ciebie, bo wiernie nam kibicujesz. Otóż sytuacja jest taka , że w środę Niunio jedzie do nowego domku.
Moze moglam dlużej próbować, może udaloby sie....
Ale znalazl sie domek chyba idealny. Państwo niedawno stracili nevkopodobna kotke, która byla z nimi 12 lat. Duzi plus dwóch prawie doroslych synów, wszyscy kociofani.. Niunio będzie JEDYNAKIEM. :ok: :P

I w tym momencie wszystkie uczucia jakie czuje do tego wyjątkowego kota stają się nieważne.Nie moge z egoistycznych pobudek unieszczęśliwiać trzech kotów.
Niunio jest wyjatkowy . Każdy dzień z nim to kolejne odkrycia. Niunio nie boi się burzy. Niunio chodzący spokojnie, rzuca się na wszystko co ma futro, Niunio siedzący w klatce , niezaczepiony, nie widzi innych kotów 8O 8O 8O
Niunio lubi mięso , dawalam juz wcześniej trochę kurzych cycków, ale udalo mi się kupic w Carrefoure serce wolowe. Niuniek je w wielkich kawalach, z wielkim apetytem :ok: :ok: :ok:

No i zaczęlam Niunia wypuszczać samego . Tzn nie doslownie. Smycz przy szeleczkach zastąpilam dlugim plastikowym sznurkiem od bielizny i przywiązywalam w różnych miejscach ogrodu. Niunio nie usiluje uciekać. Chodzi , wącha , leży , obserwuje. Wchodzi do domu, zagląda do pokoju, do kuchni, wychodzi z powrotem , albo siada przed michą i zaczyna lamentowac.
Kiedy tak chodzi mam go wlaściwie caly czas na oku, albo przez okno, albo przez otwarte drzwi. Ale on czuje się wolny. I najczęściej, po obwąchaniu okolicy, uklada sie wygodnie w trawie i obserwuje. To nie jest szwendacz, czy lazęga, on tylko nie cierpi zamknięcia. Ale wieczorem bez zbytnich protestów wędruje do klatki.

Jak ja kocham tego kota :oops: :oops: :oops: :oops:

Dziewczyny - bardzo dziękuję tym , które nam kibicowaly i tym , które podtrzymywaly mnie na duchu. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Post » Wto lip 31, 2012 0:32 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Hej Iza to jednak dobrze o Tobie świadczy :) Jeśli znalazł się taki dom doskonały bez kotów to lepiej Niuńkowi samemu będzie.On był już za dorosły i do tego kocur.Dobrze robisz,choć się zakochałaś :kotek: :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto lip 31, 2012 8:00 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Izuś, będziesz zawsze o nim pamiętać, ale klasę pokazałaś, że potrafisz zrobić to, co dla kotów najlepsze :1luvu:

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Wto lip 31, 2012 8:04 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Dzięki Iza za info :D

Cieszę się, że znalazł się domek dla Niuńka w którym będzie jedynym kotem, no i mam nadzieję, że będzie w nim szczęśliwy już na dobre :ok: :D

Gucio i Misia są w Twoim domku najważniejsi i faktycznie nie dałoby się tak dalej funkcjonować a pewności żadnej nie ma, że Niuń by się zmienił ...

Chciałabym, alby w nowym domu dostał taką dawkę miłości, jaką dostał od Ciebie i Twojej rodzinki, mimo bardzo brzydkiego pogryzienia Ciebie i napadania na Gucia.

Iza, są szanse że będziemy mieć info od nowych opiekunów Niuńka ?

Może jakieś ostatnie fotki niebieskookiego ? :D :1luvu: :ok:

kwinta

Post » Wto lip 31, 2012 8:24 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Domek jest lokalny, bardzo dużo wysiłku włożył, zeby dotrzeć do mnie (mimo, że Niuniek juz miał dom u Izy). A jak zobaczyłam fotkę ich poprzedniej kotki to zrozumiałam ten wysiłek ... bardzo podobna, naprawdę.

Mam nadzieję, że wieści będą, może nawet fotki?
I moze nawet na miau domek sie da namówić? 8)

Izka podjęła bardzo trudną decyzję, nie każdy by potrafił! Nie każdy patrzy potrzebami swoich kotów, a nie swoimi zachciankami - duży ukłon Iza!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 31, 2012 8:39 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Avian, dziekuję za zrozumienie i mile slowa. :oops:
Niuń przylazl dziś o 6 rano 8O do mnie do lóżka, uwalil swoje dorodne cielsko na mem biuście - hahaha i zacząl gadać, pracowicie ugniatając mnie przy tym opazurzoną lapką. Jako, że szlam spać o 2 w nocy, nie dalam się zbajerować, tylko przekręcilam na bok. No to mialam koci nos w swoim nosie . Pomoglo dopiero nakrycie się na glowę koldrą :mrgreen:
Obudzilam się o 8 , Niuń natychmiast zameldowal się obok i zacząl nadstawiać wielką lepetynę do miziania, ocieral się policzkami i traktorzyl.
No jak takiego nie kochać :1luvu: :1luvu:
Kupilam wczoraj inną szczotkę do czesania - pomoglo. Dlugo wprawdzie nie wytrzymuje i do portek nie da dojść, ale jest postęp. :ok: :ok:
No i pobawil się dziś cale 5 min gruchającą myszką 8O , tak normalnie , po kociemu, z czajeniem się , gryzieniem , kopaniem....
Rozkreca się chlopak, będą z niego jeszcze ludzie , tfu koty :ryk: :ryk:

Domek podczytuje wątek, ale ma na razie problemy z internetem.

A ja spróbuję jeszcze jakieś fotki Niuniowi zrobić, niestety tylko telefonem, bo moja fotografka wczasuje sie we Wladyslawowie. :mrgreen:

izka53

Post » Wto lip 31, 2012 10:02 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Nooo właśnie, przecież ja podawałam domkowi linka do wątku, bo tu fotki były do obejrzenia :lol:
To jeszcze podpowiedzmy, ze Niuń miał wątek ogłoszeniowy - viewtopic.php?f=1&t=142963
Ten ogłoszeniowy można przerobić na jego pełnoprawny wątek, nie trzeba będzie nowego zakładać. Przynajmniej cała historia będzie w jednym miejscu 8)
I będzie widać po kolejnych nowych fotkach jak sie pięknie zmienia :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 31, 2012 11:22 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Mam nadzieję, że foteczki będą Ciekawa jestem , jak będzie wyglądal jak sie w pelni ofutrzy i dojdzie do wlasciwej wagi

izka53

Post » Śro sie 01, 2012 13:10 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

No i mamy środę :)

Czy Niuniek jeszcze u Ciebie Iza ?

Avianku i izka53 - trzymam kciuki za dzisiejszy dzień i za cudnego, niebieskookiego Niunieczka :1luvu:

kwinta

[poprzednia][następna]