OLSZTYN! POMÓŻ SZUKAĆ WENUS! ZA ZNALEZIENIE NAGRODA 250 zł !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2012 20:43 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

Pisałam do kilku osób. Kilka tu się odezwało i nawet pomogło np. przy ogłoszeniach,
ale są wakacje.
Gro osób po prostu wyjechało z Olsztyna.
Najbliżej Olsztyna? Tylko co znaczy blisko? :roll:

Pora na zdjęcie.
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lip 28, 2012 21:47 przez dana.b, łącznie edytowano 1 raz

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob lip 28, 2012 21:14 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

Nie będzie mnie raczej do jesieni w Olsztynie, z tego co wiem to widziałam zdjęcia u DS Wenus jak przywoziła mi transporter, nie wiem już sama co mam o wszystkim myśleć.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Sob lip 28, 2012 21:44 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

Tak jak my wszyscy. :cry:
Najgorsze jest to, że S... się nie odzywa a to rodzi różne podejrzenia :?
Samo mówienie, że szuka to mało. Nawet nie rozwiesiła ogłoszeń, więc... :?:

dana.b

Post » Sob lip 28, 2012 22:15 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

dana2509 pisze:Tak jak my wszyscy. :cry:
Najgorsze jest to, że S... się nie odzywa a to rodzi różne podejrzenia :?
Samo mówienie, że szuka to mało. Nawet nie rozwiesiła ogłoszeń, więc... :?:

Danusia 8O Sylwia szuka, no kochana optymista z Ciebie, ona jeżeli szukała, jeżelito dawno stwierdziła że nie warto. Wiem że uważa nas za idiotki (nie ode mnie, ja z nią kontaktu nie mam) słowa sekta nie użyła ale prawie, w końcu to pielęgniarka pracująca w Miejskim Szpitalu, ale ja mam nadzieję że w jej ręce nigdy nie trafię.

Jeżeli ktos kiedykolwiek trafi w ręce pielęgniarki Sylwii w Miejskim Szpitalu w Olsztynie to trzeba zmienic pielęgniarkę
joanna3113

Post » Sob lip 28, 2012 23:40 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

Asiu 8O Źle zrozumiałaś!
Mówi, że szuka!!! Mówi tak do Darii.

dana.b

Post » Nie lip 29, 2012 4:42 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

dana2509 pisze:Asiu 8O Źle zrozumiałaś!
Mówi, że szuka!!! Mówi tak do Darii.

Jest takie fajne powiedzonko z jakiegoś filmu:
Jak mówię "nie"-to znaczy "nie"-jak mówię "tak",to znaczy,że mówię!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lip 29, 2012 7:50 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

No, trudno. Szuka [ta Sylwia] czy nie. Jeśli tylko jest pewność, że nie ma na sumieniu jakiegoś przekrętu,albo że nie można tego z niej wydobyć [tortury zakazane] - to trzeba ją olać. Zająć się szukaniem.

meksykanka pisze:Kobitki, to może osoby, które mieszkają najbliżej Olsztyna... coś uradzą... może udałoby się komuś bezpośrednio w Olsztynie zadziałać, bo miau rzeczywiście nie jest słupem ogłoszeniowym, na miau jej niestety nie znajdziemy...
bo chyba sam Olsztyn na tym wątku nie bywa :(

Najbliżej - to pewnie w takiej odległości, że moga osobiście dla każdego inaczej - np. być na miejscu albo tak, że się da dojechać samochodem, czy czymś innym.. przy dobrej woli.
Może dzwońcie do siebie, poumawiajcie się jakoś?
Ogłoszenia są niezbędne, cała masa ale i szukanie aktywne tak samo - bez tego się nie obejdzie :!:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lip 29, 2012 14:06 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

morelowa pisze:
Ogłoszenia są niezbędne, cała masa ale i szukanie aktywne tak samo - bez tego się nie obejdzie :!:

Szukanie fizycznie kotki moim zdaniem to jak wygranie w totolotka. Najbardziej trzeba się skupić na rozdawaniu ulotek - przechodniom, rowerzystom, biegaczom etc. oraz rozklejanie ogłoszeń.
No i strasznie ważne jest szukanie karmicielek.
Gdy rozdawałam ulotki pytałam przy okazji czy dana osoba nie wie czy gdzieś w okolicy są karmione koty. O dziwo bardzo wiele osób orientowało się gdzie są te miejsca.

Kota w dzień się raczej nie zobaczy (jest w stresie, nie zna terenu, otoczenia) ja chodziłam w nocy, ale spotykałam tylko. jak się potem okazało, stałych rezydentów.
Zresztą czytając historie odnalezień na forum, to najczęściej koty odnajdowały się w nowym miejscu gdzie osiadły, odnalezione dzięki karmicielkom, kilka wróciło po jakimś czasie (ale to stali domownicy) albo ktoś gdzieś zauważył zagubionego kota i dał znać.
Oczywiście nie ma reguły bez wyjątku, ja jednak skupiłabym się najbardziej na akcji ulotkowej, ogłoszeniach i docieraniu do karmicielek (również via TOZ i gminę).
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie lip 29, 2012 16:41 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

Jako szukanie aktywne rozumiem ROBIENIE czegoś , a nie tylko rozlepienie ogłoszeń , czyli tak jak piszesz, ulotki, rozmowy z karmicielkami , ludźmi i cała reszta. Ale szukanie samemu też - bo nie wyobrażam sobie siedzenia w domu i czekania.. Choćby na wszelki wypadek, bo może akurat..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lip 29, 2012 17:15 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

To przy którym Tesco widziano taką kotkę? Dzisiaj wieczorem rozwieszę ogłoszenia w okolicy tego na pstrowskiego.
Do tego drugiego mam dużo dalej (wstyd się przyznać, ale nawet nie wiem gdzie on dokładnie jest) i dziś na pewno się nie wyrobię,
ale może jutro dałabym radę.

Alisax

Od: Sob lip 21, 2012 10:18

Post » Nie lip 29, 2012 17:49 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

Alisax pisze:To przy którym Tesco widziano taką kotkę? Dzisiaj wieczorem rozwieszę ogłoszenia w okolicy tego na pstrowskiego.
Do tego drugiego mam dużo dalej (wstyd się przyznać, ale nawet nie wiem gdzie on dokładnie jest) i dziś na pewno się nie wyrobię,
ale może jutro dałabym radę.

Z tego co pamiętam to ul. Pstrowskiego, nawet nie wiem w jakiej części Olsztyna, ale musiałaś tam niedaleko powiesić ogłoszenia.
joanna3113

Post » Nie lip 29, 2012 18:19 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

przy pstrowskiego? ale z ktorej strony? tam sa bloki. jeden zaraz przy tesco a za blokiem lasek :!: :!: a z drugiej strony jest wewnetrzna uliczka, ale mocno jezdzona przez samochody :!: :!: a za jezdnia niedokonczony parking samochodowy , taki pietrowy. dalej wzdluz ulicy juz tylko bloki, ale takie nowoczesne, pozamykane na szlabany, piloty, bez okienek piwnicznych otwartych, zero w sumie kryjowek dla kota. ten blok obok bym obstawiala- bo tam sporo ludzi i on jest ustawiony tak w kolko, i jet pare wewnetrznyc podworek. z 3 strony jest mega ruchliwa ulica dojazdowa do tesco i stacja paliw, potem znow krzaczory w przerwie i duzy sam, a potem juz jest pieklo dla szukajacego- mnostwo malych barakow i krzaczorow, male firmy maja tam swoje miejsca. a za tym parkiem za blokiem mozna dojsc az na dzialki ogrodowe......

do bloku mozna by uloki przyczepic. niestety sami mieszkancy nie wpuszczaja do srodka ludzi.

drugie male tesco jest jak sie jedzie na dawne sanatorium tudzie fabryke mmi. to jest zatorze i blokowisko- nowe plus stare oraz plus stare kamienice-bloki. i baardzo ruchlia ulica....
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie lip 29, 2012 21:35 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

W okolicach Tesco sporo już rozwiesiłam, mam nadzieję, że jakimś cudem Wenus się tam szwęda i ktoś się odezwie.
Widziałam podobnego kota, ale w otwartym oknie na 2 piętrze (bałam się, że spadnie).

Alisax

Od: Sob lip 21, 2012 10:18

Post » Nie lip 29, 2012 22:13 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

Alisax pisze:W okolicach Tesco sporo już rozwiesiłam, mam nadzieję, że jakimś cudem Wenus się tam szwęda i ktoś się odezwie.
Widziałam podobnego kota, ale w otwartym oknie na 2 piętrze (bałam się, że spadnie).

Poucz państwa o zabezpieczeniu okien :mrgreen: tak sobie myślę.
joanna3113

Post » Nie lip 29, 2012 23:41 Re: OLSZTYN! POMOCY! ZA ZNALEZIENIE KOTKI NAGRODA!

alma_uk pisze:przy pstrowskiego? ale z ktorej strony? tam sa bloki. jeden zaraz przy tesco a za blokiem lasek :!: :!: a z drugiej strony jest wewnetrzna uliczka, ale mocno jezdzona przez samochody :!: :!: a za jezdnia niedokonczony parking samochodowy , taki pietrowy. dalej wzdluz ulicy juz tylko bloki, ale takie nowoczesne, pozamykane na szlabany, piloty, bez okienek piwnicznych otwartych, zero w sumie kryjowek dla kota. ten blok obok bym obstawiala- bo tam sporo ludzi i on jest ustawiony tak w kolko, i jet pare wewnetrznyc podworek. z 3 strony jest mega ruchliwa ulica dojazdowa do tesco i stacja paliw, potem znow krzaczory w przerwie i duzy sam, a potem juz jest pieklo dla szukajacego- mnostwo malych barakow i krzaczorow, male firmy maja tam swoje miejsca. a za tym parkiem za blokiem mozna dojsc az na dzialki ogrodowe......

do bloku mozna by uloki przyczepic. niestety sami mieszkancy nie wpuszczaja do srodka ludzi.

drugie male tesco jest jak sie jedzie na dawne sanatorium tudzie fabryke mmi. to jest zatorze i blokowisko- nowe plus stare oraz plus stare kamienice-bloki. i baardzo ruchlia ulica....

Nie sugerujcie się ruchliwymi ulicami, zamkniętymi terenami. Moim zdaniem kotka może się przemieszczać nocą, gdy ruch uliczny zamiera. Przypuszczam, że tak moja zguba pokonała kawał drogi z miejsca zaginięcia i tylko tak mogła przejść Plac Narutowicza - jedno z najbardziej ruchliwych placów w Warszawie. Ja też nigdy bym się nie spodziewała, że ona znajdzie się w takim miejscu gdzie się odnalazła. Klejcie ogłoszenia po całym Olsztynie jak leci, w promieniu nawet i 5 km, wiem że to niewykonalne dla jednej osoby, ale w przypadku poszukiwania zaginionego kota wiele dzieje się wbrew jakiejkolwiek logice. :ok: :ok: :ok:
Kiedyś znalazłam kota na mojej klatce schodowej, a też wszędzie są domofony. Mieszkał u nas około 10 dni, nikt go z tej klatki nie wypędzał. Na szczęście odnalazł się właściciel kota, też wyłącznie dzięki ogłoszeniom - ale o znalezieniu kota.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

[poprzednia][następna]