KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 08, 2011 19:22 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

wszystkie trzy poszły ! Borsuczek dzisiaj ;) a dwóch kociąt z tego miotu w ogóle nie ma... :( wątpię żeby jeszcze się znalazły. :(
Dziś zadzwoniła do mnie Pani, że chce kociczkę. Zapytałam czy może być większa, chciała przyjechać po nią w tym tygodniu już. To zabrałam Milenkę z działek, wzięłam do domu, obcięłam pazurki już nawet. Ale Pani napisała, że była w Lubelskim Animalsie w naszej lecznicy i syn zakochał się w kociaku i go wzięli. Mam nadzieję, że przyjmą mi u weta Milenkę, chociaż na zimę. Nie chcę jej wypuszczać. Już była u mnie. To ta z pierwszych postów z sesji z doniczką. Nie chcę znowu jej robić nadziei i znowu ją odnosić :( Ale muszę się bardzo postarać żeby znaleźć jej domek, żeby nie została im tam w Animalsie na zawsze. Zdjęcia z dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Będą ładniejsze, ale na razie wygląda jak wygląda. Troszkę przestraszona jest. Oczko ma zaczerwienione, przymyka bo ją pewnie boli, a poza tym robiłam z lampą bo się ruszała. Kicia jest przesympatyczna. Gdyby nie moje dwa bachorki to chętnie sama bym sobie ją zabrała. Moja ulubiona kicia z tych działek. Nie chcę jej z powrotem wypuszczać. :(

Milenka ma około 4 miesięcy. Podobno jest siostrą mojego Boniego (ten łaciaty na zdjęciu) no ale nie wiem bo w tym czasie był też inny miot. :) Będzie odrobaczona, odpchlona, sterylka kotek zaadoptowanych z Animalsa kosztuje dużo mniej. Jutro lecę po kropelki do weta żeby oczko wyleczyć. Jest śliczna!

kaasiaaczek

Od: Pt lip 22, 2011 17:30

Post » Wto lis 08, 2011 19:52 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Milenka jest cudna :)
Znajdzie dom, zobaczysz.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto lis 08, 2011 21:13 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Jest boska. Okupiła miejsca Boniego, krzesełko i posłanie. Chyba nieświadomie, ale się rządzi ;) Mój mały brzdąc ciągle na nią prycha, ale jeszcze nie udało mu się wyprowadzić jej z równowagi. :) Jutro w dzień może uda mi się zrobić lepsze zdjęcia. I chcę ją poznać z moim psem, coby miała możliwość zamieszkać kiedyś u kogoś kto psa ma. Moja Gabi nie ma nic do kotów w domu, to może jakoś się polubią. :)

kaasiaaczek

Post » Śro lis 09, 2011 17:24 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

wypuściłam kotkę na działki. doszłam do wniosku, że tam będzie dużo szczęśliwsza niż w zamknięciu. nadal szukam jej domku, bo jestem zdania, że jak najbardziej nadaje się na domowego pieszczocha. będę do niej zaglądać. :)

kaasiaaczek

Post » Śro lis 09, 2011 17:41 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Tę Milenkę :?: 8O
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lis 09, 2011 18:22 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

4 miesięczna z chorym okiem, czy dorosłą?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lis 09, 2011 20:46 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Milenkę. Jak tylko wyszła z transporterka to poszła siku. Wet mówił, że może się nie załatwiać u mnie bo to nowe miejsce. I rzeczywiście chyba trzymała. Będę im podawać kropelki, bo wszystkie mają chore oczka. Mają tam ocieploną piwnicę, zrobiony domek z szafki, teraz mój tata im zrobił jeszcze domek ze styropianu. Są strasznie zapasione, dadzą radę. Jutro wywieszę ogłoszenia Milenki. Ale naprawdę nie mają źle na tych działkach. Myślę, że tam będzie jej najlepiej dopóki nie znajdzie się chętny.

kaasiaaczek

Post » Nie lip 29, 2012 20:43 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Milenka znalazła dom jakoś niedługo po tym jak wróciła na działki:) Trafiła na świetnych opiekunów, mieszka w Lublinie razem z drugą kotką. Pozdrawiam i przepraszam, że dopiero się tutaj odzywam.

kaasiaaczek

Post » Pon lip 30, 2012 15:56 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Cieszę się,że znalazł się ktoś taki ja Ty na tych działkach!

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pon lip 30, 2012 21:45 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Zdjęcia od właścicieli Milenki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak tylko będę miała czas to zrobię aktualne zdjęcia kociakom z działek. Może akurat ktoś się zakocha i jeszcze jakiegoś stamtąd wyniosę;) Szczególnie, że kilka kotek jest już po sterylizacji, więc większe szanse na adopcje:)

kaasiaaczek

Post » Pt sie 03, 2012 21:45 Niechciany spadek ?

Co prawda nie z działek, jednak z tej samej miejscowości.
Historia jakich wiele... Pan został zabrany do domu starców. Zostały dwie kotki i pies.
Dowiedziałam się o nich od koleżanki, sąsiadki tego pana, która dokarmia te zwierzęta.
Nie bardzo wiem co mamy robić? Ktoś do nich przyjeżdża co jakiś czas. Na miejscu było jedzenie, otwarta puszka z karmą.
Ten Pan bardzo dbał o zwierzaki. Koty spały z nim w domu, jadły jedzonko z whiskasa. Teraz mieszkają same... Podejrzewam, że nie są sterylizowane. To młode kociaki. Myślę, że roku nie mają na pewno.
Psiak nieśmiały, nie wiem czy agresywny. Kiedy kucałam przy nim patrzył na mnie przestraszony. Kotki cudowne, kochane :1luvu: Chętne do zabawy.
Kontakt, gdyby ktoś mógł pomóc:
Numer Gosi: 782 677 092
Mój e-mail: katarzyna-dybala@wp.pl
Lub pv.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piękne oczka:
Obrazek

Buda psa, w budzie jest siano. Psiak ma otwarty kojec, może biegać po całym podwórku. Do tego otwarte jest pomieszczenie gospodarcze z sianem, gdzie pies może wejść.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Był jeszcze jeden pies, jednak z tego co się orientujemy to zabrali go do schroniska, uznali, że koty sobie poradzą same. Nie wiem natomiast jakie mają plany z tym psem, który został.

kaasiaaczek

Post » Śro sie 08, 2012 20:44 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Słuchajcie... Wiem, że jest wysyp kotów... Ale kocice potrzebują pomocy na już... :cry:
Pani do której należy działka zabroniła karmić koty, bo `one mają sobie stamtąd pójść`, a jak się będzie dawać im jeść to nie pójdą...
Nie skomentuję . :evil:
Gdyby ktoś mógł przygarnąć bidy to proszę o pomoc, bo ja nie mam gdzie ich oddać.
Upał, a one nie mają nawet wody. :cry:

kaasiaaczek

Post » Śro sie 08, 2012 20:52 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

tak bardzo chciałabym pomóc;( nie ma w Lublinie schroniska? może to mniejsze zło?

wilhelm170

Post » Śro sie 08, 2012 21:08 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Jest, ale przepełnione... Poza tym to na wsi, pod Lublinem. A wieś nie ma żadnej umowy z żadnym schroniskiem :cry: I nikt ich nie chce. :cry:

kaasiaaczek

Post » Śro sie 08, 2012 22:11 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

kurcze wzięłam na działkę właśnie jedną kotkę, nie mogę wziąć dwóch kolejnych .........co zrobić?może jeszcze gdzieś ogłosić?

wilhelm170

[poprzednia][następna]