Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2012 9:34 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Powiem Ci z autopsji. Że koty dzikie bardziej doceniaja niż te domowe - z tzw hodowli domowych, bo mam 2 dzikusy i 2 z domkowi (no teraz 3 dzikusow) i one sa kochansze. Doceniaja uratowanie zycia, czasami to trwa dluzej (widziales Rudego Milorda Tofona) - jaki przytulasny a na poczatku myslam że zagryzie nas ;). Jego siostra to przez 4 mce bala się ludzi - dopiero jakoś po. Pol roku bytowania u Mateusza stala się cudownym kotem. Koty wyczuwaja kiedy ratuje się im zycie i potrafia to docenic.

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Sob lip 28, 2012 12:29 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Fakt ze wybór najbardziej potrzebującego pomocy jest bardzo trudny, bo tyle ich potrzebuje :(
Mysle, ze w Twojej sytuacji dorosły kot byłby najlepszym wyborem bo im najtrudniej znalezc dom.
Ludzie wolą kociaki, a one przeciez szybciutko wyrastają.
Ta kicia z boksu u weta po sterylce chyba nie ma gdzie wrócić ,nie ma domu , wiec to bylby dobry wybór.
Zresztą kontakt z dziewczynami z pkdt powinien pomóc Ci we właściwym wyborze.

Trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok: .

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob lip 28, 2012 13:51 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

gisha powiedz to mojej 3ce ;) że ludzie wola kociaki ;) którsa nie moze znalezć domu:|

olciak84

Post » Sob lip 28, 2012 14:07 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Może jednak Maciek ze Szczytna?

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Sob lip 28, 2012 14:09 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

olciak84 pisze:gisha powiedz to mojej 3ce ;) że ludzie wola kociaki ;) którsa nie moze znalezć domu:|

Olciak, Ty jestes "w goracej wodzie kąpana", sa wakacje, ciezko bardzo w tym czasie wyadoptowac koty.
na pewno maluchy łatwiej znajdą domy niż dorosłe .Poza tym maja twoją opiekę, a ta kotka która jest u lecznicy, najprawdopodobniej zostala zgarnieta przez dziewczyny"z pod chmurki" na sterylkę ,okazała się oswojona i jak ją teraz wyrzucić z powrotem na poniewierkę?

gisha

Post » Sob lip 28, 2012 14:13 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

wilhelm170 pisze:Może jednak Maciek ze Szczytna?

te ze schroniska szanse maja tak naprawdę zerowe... i to jest ból. Ludzie się boją wirusów, dzikich kotów itp - takie stereotypy choc pewnie nie wyssane z palca. Mam Mikę, ze Szczytna, zabraną w głębokiej depresji, z guzem w uszku.... gdy byliśmy na wybiegu nawet nie zareagowała na ludzi, a po podjeściu zasyczała "zostawcie mnie w spokoju, już nic nie chcę".... i dlatego ją zabrałam, została u mnie, jest cudna, radosna, pieszczocha zazdrosna....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 28, 2012 14:24 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Na pewno Maciek i inne schroniskowe koty bardzo potrzebują domu, ale chyba Grzesiek szuka kotka z najblizszej okolicy, choć wiem ze transport zawsze mozna załatwic .
Wierzę, ze jakis potrzebujący kotek znajdzie dom u Grześka :ok:

gisha

Post » Sob lip 28, 2012 16:56 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

gisha pisze:
olciak84 pisze:gisha powiedz to mojej 3ce ;) że ludzie wola kociaki ;) którsa nie moze znalezć domu:|

Olciak, Ty jestes "w goracej wodzie kąpana", sa wakacje, ciezko bardzo w tym czasie wyadoptowac koty.
na pewno maluchy łatwiej znajdą domy niż dorosłe .Poza tym maja twoją opiekę, a ta kotka która jest u lecznicy, najprawdopodobniej zostala zgarnieta przez dziewczyny"z pod chmurki" na sterylkę ,okazała się oswojona i jak ją teraz wyrzucić z powrotem na poniewierkę?

pewnie, ze jestem, bo jak nie znajda domu w wyznaczonym przez rodziców M. czasie to same moga wyladowac pod chmurka czy tam w schronisku... i Grzesiek szukal kogos blisko - by w razie czego jak bedzie wyjeżdżał "podrzucić" na jakis czas kotka. ale zqwsze to bedzie jakis kotek szczesliwy :-) za domek dla wszystkich porzebujacych kotków :ok:

olciak84

Post » Nie lip 29, 2012 10:50 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Wybór był bardzo trudny, bo każdy z kotów potrzebował domu, a ich tymczasowi właściciele starali się im znaleźć jak najlepszy. To właśnie wobec nich czułem się niezręcznie dokonując wyboru. Żałowałem, że nie napisałem tu, że weźmiemy pierwszego jakiego ktoś zaoferuje, wtedy problem by się rozwiązał. Patrząc na nie chciałoby się zabrać wszystkie, ale ostatecznym i pierwszym zarazem kryterium było to jakie kot ma obecnie warunki, czyli gdzie ma najciaśniej i gdzie najmniej szans na adopcję. A teraz po kolei jakie fajne koty są w okolicy:

Pysia z Orłowa - wspaniały, towarzyski kociak, którym zajmuje się Olciak84 i jej chłopak Mateusz. Byłem pod wrażeniem tego ile serca można włożyć w opiekę nad zwierzętami i jaką można mieć wiedzę na ich temat. Kociak jeszcze bardzo mały, ale opiekę ma świetną i zdecydowanie miał zapewnione najlepsze warunki spośród wszystkich jakie odwiedziłem. To właśnie Pysia miała być wzięta, ale ona ma taką świetną opiekę, że myślę, że ją sobie zostawicie dla siebie. Nie oddawajcie jej nikomu! :)

Koty z PKDT na Cisowej:
- 3 małe kociaki wyciągnięte z worka w lesie, jeszcze w trakcie leczenia. Fajne, ale one szybko znajdą dom. Zresztą po leczeniu ma je zabrać dziewczyna, która je przywiozła. Ktoś je na pewno weźmie

- 1,5 roczna buro-ruda kotka straszna pieszczocha i chciałem ją wziąć od razu, bo była świetna i już po sterylizacji. Bardzo, bardzo ufna. Jedyne obawy miałem do tego, że jest przyzwyczajona do chodzenia po dworze i można nie dać rady odzwyczaić. Wiem, że jest ciężko oduczyć kota wychodzenia, gdzie chce...

Koty z Bezbronnezwierzeta.pl (Viva) w Rumii:
Tutaj było zatrzęsienie kotów. Najróżniejsze i w każdym wieku. Ze względu na ich ilość w jednym pomieszczeniu miały najciaśniej, bo musiały siedzieć po kilka w klatce. Zapadła więc decyzja, że któryś z tych i dylemat ogromny, no bo który z nich... Każdy tak mądrze patrzył. Wybór był pomiędzy Aspenem (4 miesiące) a Migotką (8 miesięcy) i tutaj podziękowania dla Weroniki za anielską cierpliwość. :) W końcu zapadła decyzja i wypisana została książeczka dla Aspena, a także podpisana umowa adopcyjna. Po wyjściu z kotkiem do samochodu pojawiły się wątpliwości i znów telefon do Weroniki czy może jeszcze tu wrócić (juz odjechała), bo może jednak migotkę. Wróciła, poszliśmy do kotów, żeby wziąć Migotkę, ale już nie potrafiłem oddać Aspena no i został. :)

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc w wyborze i mam nadzieję, że każdy z kotów znajdzie świetny dom.

A to jego zdjęcia już w nowym domu:

Obrazek

Obrazek

grzesiek.

Od: Wto lis 21, 2006 14:30

Post » Nie lip 29, 2012 10:56 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Aspen jest cudny, buraski są najbardziej kocie! :D Gratuluję, grzesiek. Mądra decyzja.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie lip 29, 2012 11:01 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Grzesiek niestety nie mozemy jej zostawic :( a bardzo bysmy chcieli - ale fizycznie nie mamy pozwolenia. No cóz, jak nie znajdzie domku do tego pt to niestety schronisko :(. bo pod chmurke nie chcemy jej oddac:(

A kotek śliczny :-)

olciak84

Post » Nie lip 29, 2012 11:09 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

grzesiek - super! gratulacje :ok: :ok: :ok: pomysl, zawsze jeden kot ma już swoje miejsce na ziemi i miłośc... i o to chodzi.
Powodzenia!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 29, 2012 11:19 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

Olciak84 ja jeszcze popytam znajomych czy nie chcieliby.

Czy możecie mi polecić dobrego weterynarza w Gdyni? Bo kociak dość często wymiotuje, a od wczoraj nic nie chce jeść, tylko pije wodę.

grzesiek.

Od: Wto lis 21, 2006 14:30

Post » Nie lip 29, 2012 11:22 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

na pogórzu Sujkowski Tomasz - to moj ulubiony wet.

Ciezko jest dorwać domek dla kotków - ja juz chyab z 200 osób pytałam i nic :|
No ale fajnie jakby cos sie udało. Dzięki. A moze Ty bys chciał drugiego do wspólnego brojenia ;)?

olciak84

Post » Nie lip 29, 2012 11:32 Re: Gdynia/Gdańsk - przygarnę kota na stałe lub DT

a tu spis vetów: viewtopic.php?f=22&t=78216

olciak84

[poprzednia][następna]