Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2012 9:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

tosiula pisze:Amelciu, a może podesłać ci maleńka trochę ciemek w kartoniku. Wypuścisz sobie i upolujesz? 8)

nie pytaj - ślij do Amci :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob lip 28, 2012 9:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

dalia pisze:
tosiula pisze:Amelciu, a może podesłać ci maleńka trochę ciemek w kartoniku. Wypuścisz sobie i upolujesz? 8)

nie pytaj - ślij do Amci :lol:

czekam na adres, by Kotkins nie przechwycił 8)
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Sob lip 28, 2012 16:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

tosiula pisze:czekam na adres, by Kotkins nie przechwycił 8)
Nie przechwyci, pewnie siedzi ciezko przestraszony wizja kary za znecanie sie nad Amka i paznokcie z nerwow obgryza. :ryk: :ryk: :ryk:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Sob lip 28, 2012 16:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Biegiem pozdrawiamy futrzaki długo- i krócejwłose i znikamy.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob lip 28, 2012 16:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Od 13 szukamy Amelii.
Nie ma jej.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lip 28, 2012 17:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

kotkins pisze:Od 13 szukamy Amelii.
Nie ma jej.

o rany, znalazła się? :(

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob lip 28, 2012 17:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Znalazła. Kotkins opuchliznę spod własnych, ciężko spłakanych oczu leczy.
Jak znów będzie mógł paczeć to pewnie więcej napisze. :wink:
Aniada

Post » Sob lip 28, 2012 17:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Uff :!:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob lip 28, 2012 17:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

całe szczęście, mój jak zniknął na pół godz to już panikowałam, ech,a tu tak długo :oops:
Ach, ta Amka mała, malutka, w chowanego się bawi :roll:

maneki

Post » Sob lip 28, 2012 17:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Napisałabym Wam, gdzie była, ale zepsuję Kotkinsowi opowieść.
Tak tylko wspomniałam, żebyście się nie denerwowały.
Aniada

Post » Sob lip 28, 2012 17:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

kotkins pisze:Od 13 szukamy Amelii.
Nie ma jej.

znajdzie się nie panikuj
Obrazek

dalia

Post » Sob lip 28, 2012 17:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Aniada pisze:Znalazła. Kotkins opuchliznę spod własnych, ciężko spłakanych oczu leczy.
Jak znów będzie mógł paczeć to pewnie więcej napisze. :wink:

:ok:
Obrazek

dalia

Post » Sob lip 28, 2012 18:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Uff, to dobrze, że się znalazła.
Ciekawe jaką kryjówkę sobie wynalazła ?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob lip 28, 2012 19:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Polazła do piwnicy.
Tam są teraz wnuki w pokoju "tymczasie", bo wnuk się z kotami dogadać nie potrafi ani trochę (kota trza gonić wszak!) i w związku z tym w mieszkaniu być nie mogą.
Podejrzewam,że poszła się polansować przed drzwiami psów.
Żeby je powkurzać.
Amka lubi się przemknąć na schody- czasem się jej udaje wejść do mojej mamy na górę, przylać Felkowi, czasem pobiegać po schodach.Tym razem udało się zeksplorować piwnicę.
Panna wlazła za starą szafę w której trzymamy odzież "ogrodową" -tam jest takie 10 cm pomiędzy ścianą a szafą (tyłem szafy).I w czasie kiedy ja ryłam dom, ogród i okolicę- se siedziła.
Po pierwszej godzinie poszukiwań Małż odkrył odpiętą moskitierę (Amelka umie ją odpiąć, szkoda,że nie umie załatwiać się zawsze do kuwety zamist tego! :twisted: ).Wpadłam w rozpacz: wyszla na parapet, zeskoczyła (2,5 metra!) i poszła w siną dal szukać pszygoduff...
Kotkins zaryczany wybiegł do ogrodu , przetrząsnął tenże z poszyciem, następnie przeskoczył przez dwumetrowy batonowy płot do ogrodu nielubianych sąsiadów i tam przerł ogród.Małż pomógl wrócić (podał krzesełko ogrodowe ponad płotem).Kotka nie było-zatem poszedł dalej.
Wiecie jak to jest: wyobraźnia pracuje.
Wielkie psy...szalone i rządne persiej krwi kocury...MCO morderca niewiniątek...krokodyl kotojad...pytron dusiciel...i SAMOCHODY.
Sąsiedzi Kotkinsa znaja- zwykle biega po osiedlu wrzeszcząc "FELIX!", więc patrzyli z zainteresowaniem - czy się Kotkinsowi coś pozajączkowało??AMELKA?!
Felek nigdy nie próbował poza ogrodem...dla niego parkan ma za gęste sztachety, nie dałby rady przejść.Amka , która jest wbrew kalumniom rzucanym przez Neigh koteczkiem szczupłym i maleńkim ale puchatym-przemknęąłby się bez trudu.
Małż zrył mieszkanie , z wybebeszaniem szaf włącznie.
Jamnik szukał pod łóżkami.
Synowa pasierbowa z moją mamą przeszukały mieszkanie mamy.Ku radości Felixa, który podarł ze szczęścia jedwabną bluzkę mamy porzuconą w popłochu na podłodze obok szafy (zastosował ostry i opazurzony udept)
Ja przeszukałam szczegółowo strych- co prawda drzwi były zamknięte ale może... jakoś...
Tam było jakieś 50 stopni pod samym dachem, prawie umarłam.
W skrytce na strychu nawiasem mowiąc odkryłam na belce pod dachem skrzynkę ze starymi, przedwojennymi zdjęciami- nie widzialam jej nigdy przedtem, straszliwie zakurzoną i zniszczoną.Stoi i czeka na badania.
Ameczki nie było.

cdn

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lip 28, 2012 19:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

powiem za innych, wszyscy obgryzają palce i czekają na kontynuacje 8)

maneki

[poprzednia][następna]