UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2012 10:37 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Tez. Ta sytuacja tylko kolejny raz pokazuje,ze powinien byc nowy regulamin i zasady rozliczen. Ale ja juz nie wierze,ze cos na miau sie zmieni w tym wzgledzie.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 27, 2012 12:16 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Ten watek jest poświęcony Ice/Angalii czy jakokolwiek się nazywa.......i dobrze, że jest. Jestem przekonana, że takich "Ik" funkcjonuje w obrębie Miau/Dogo wiele. Nikt o nich nie wie albo wiedzieć nie chce.

Powodem tego, że tacy ludzie latami funkcjonuja jest jeden - brak kontroli. Pomaganie kotom nie polega na wysyłaniu ich w kosmos, bo tam jakiś bliżej nieokreślony kosmita zaoferował dt. I niewazne czy jest to kot spod śmietnika czy z kanapy. Procedury powinny być zawsze takie same - SPRAWDZAM.
Być może umowa z dt rozwiązałaby problem - przynajmniej dane można sprawdzić.....i to czy kot przebywa pod wskazanym adresem. Posługiwanie się falszywymi danymi to już wykroczenie.

Zofia - kiedyś włamywano się do mojego domu. Zniszczenia nie byly duże - wylamany próg. Niska szkodliwość - tak? No tak. Ale wiesz prób stanowił dla mnie ( to się jakoś fachowo nazywa ) wartość pamiątkową, był po pradziadku.....Tak? Był bezcenny. Stanowilo to powód do wszczecia postepowania.

Regularne składanie wyjaśnień na policji nie jest przyjemne.... Jak się chce to się sposób znajdzie - wystarczy podpytac dobrego prawnika. Na bank jest sposób. Tylko taki mały szczegół........muszą być chceci ze strony tych co takie zawiodomienie złoża.

I nie łudzmy się nie Ika to ina Tyka zawsze się ktoś znajdzie, chyba ze się nastawienie i sposób działania zmieni.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lip 27, 2012 15:02 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Kinia098, od momentu tragedii, która mi się przytrafiła w 2010 r. staram się zbyt często nie wchodzić na forum, a te dni lipcowe zapamiętam do końca życia. Dziękuję za pomoc forumowiczkom, które pomogły mi przetrwać ciężkie chwile, a szczególnie jednej z nich, dzięki niej dwa kocięta sposród czterech zostały wyrwane z rąk oprawczyni i dostały szansę na leczenie, miłość i ciepło do końca ich życia...( przypomnę, że do IKA6 pojechały zdrowe, piękne 4 kocięta i ich mama, dwa z nich umarły w tragicznych warunkach, zarażone pp, ich mama w momencie przybycia do R. Ś. ważyła 5kg kiedy wróciła do mnie jej waga ledwo przekraczała 1400gr...) wątek niech będzie przestrogą dla forumowiczek pragnących oddać swoich podopiecznych do obcego DT...pozostaje mi mieć nadzieję, że śmierć moich kociątek i nie tylko moich nie poszła na marne, że chociaż część zwierząt mająca trafić do tego domu już tam nie trafi...
P.S wielokrotnie zgłaszaliśmy tę sprawę do odpowiednich służb mundurowych...
Kinia, zastanów się czy warto wspomagać finansowo DT, który w mojej ocenie używanie tej nazwy powinien mieć zabronione.
Całe szczęście, że kotkę udało się w porę zabrać i że forumowiczki działały szybko, sprawnie, podziwiam ich za to, z pewnością dni kotki były policzone...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pt lip 27, 2012 15:17 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

anabelp pisze:Kinia098, od momentu tragedii, która mi się przytrafiła w 2010 r. staram się zbyt często nie wchodzić na forum, a te dni lipcowe zapamiętam do końca życia. Dziękuję za pomoc forumowiczkom, które pomogły mi przetrwać ciężkie chwile, a szczególnie jednej z nich, dzięki niej dwa kocięta sposród czterech zostały wyrwane z rąk oprawczyni i dostały szansę na leczenie, miłość i ciepło do końca ich życia...( przypomnę, że do IKA6 pojechały zdrowe, piękne 4 kocięta i ich mama, dwa z nich umarły w tragicznych warunkach, zarażone pp, ich mama w momencie przybycia do R. Ś. ważyła 5kg kiedy wróciła do mnie jej waga ledwo przekraczała 1400gr...) wątek niech będzie przestrogą dla forumowiczek pragnących oddać swoich podopiecznych do obcego DT...pozostaje mi mieć nadzieję, że śmierć moich kociątek i nie tylko moich nie poszła na marne, że chociaż część zwierząt mająca trafić do tego domu już tam nie trafi...
P.S wielokrotnie zgłaszaliśmy tę sprawę do odpowiednich służb mundurowych...
Kinia, zastanów się czy warto wspomagać finansowo DT, który w mojej ocenie używanie tej nazwy powinien mieć zabronione.
Całe szczęście, że kotkę udało się w porę zabrać i że forumowiczki działały szybko, sprawnie, podziwiam ich za to, z pewnością dni kotki były policzone...

A ktoś tej babie wysyła pieniądze???? 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 27, 2012 16:13 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

cytuję kinię098 "Z pieniędzy na pewno się z nią rozliczę, bo to wtedy ja byłabym wobec niej nie fair. Ma na swoim koncie złe rzeczy, ale w sprawie staruszki zachowała się dobrze, więc moim obowiązkiem jest zwrócić jej pieniądze za leczenie kotki, co zrobię. I nie stoję tu po czyjejś stronie, po prostu piszę to, co myślę."
...chodziło mi o tę kwestię...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pt lip 27, 2012 18:10 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Pamiętam kociątka od anabelp :( Osobiście wstawiałam na wątek zdjęcia, ktore udało się zrobic ukradkiem i widac na nich, w jakich warunkach kociatka przebywały :(
Ludzie, to była dwa lata temu, potem była wielka awantura, prowadzona jeszcze przez IKĘ6 osobiście, jeszcze wtedy odważała się tu występować i odgrażać.
Czy nikt i nic nie jest w stanie powstrzymać tej baby ? ???? :evil:
Nie chcę nawet myśleć ile kociaków przez ten czas straciło z jej udziałem swoje i tak marne życie :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lip 29, 2012 8:46 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

jasdor pisze:Pamiętam kociątka od anabelp :( Osobiście wstawiałam na wątek zdjęcia, ktore udało się zrobic ukradkiem i widac na nich, w jakich warunkach kociatka przebywały :(
Ludzie, to była dwa lata temu, potem była wielka awantura, prowadzona jeszcze przez IKĘ6 osobiście, jeszcze wtedy odważała się tu występować i odgrażać.
Czy nikt i nic nie jest w stanie powstrzymać tej baby ? ???? :evil:
Nie chcę nawet myśleć ile kociaków przez ten czas straciło z jej udziałem swoje i tak marne życie :(

Z dwóch miotów kotki z "jałowym mlekiem" przeżył tylko mój Bercik :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie lip 29, 2012 9:09 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Zofia&Sasza pisze:CZY KTOŚ DYSPONUJE UMOWĄ ADOPCYJNA PODPISANĄ PRZEZ KRYSTYNĘ K. NA FAŁSZYWE NAZWISKO?

Czy jakiś odzew był?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lip 29, 2012 9:14 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

issey32 pisze:
Zofia&Sasza pisze:CZY KTOŚ DYSPONUJE UMOWĄ ADOPCYJNA PODPISANĄ PRZEZ KRYSTYNĘ K. NA FAŁSZYWE NAZWISKO?

Czy jakiś odzew był?

Nie :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie lip 29, 2012 13:11 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Dlugo to trwało, ale czytałam, czytałam i jestem w szoku.
Ta kobieta jest po prostu chora i pisanie nic nie zmieni. Trzeba cos zrobic zeby juz zaden kot nie trafil do niej. A koty ktore ma odebrac.
Jeszcze wszystkiego nie przeczytalam, czytaaammmm. . . Jezuuu, co sie dzieje z ludzmi. Jest coraz gorzej
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt sie 10, 2012 14:56 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

https://www.facebook.com/events/4342261 ... l_activity
Założyłam ostrzegawcze wydarzenie na FB. Wczoraj odezwała się do mnie znajoma psiara. Szukała DT dla kota i dostała propozycję od Krystyny Kowalskiej na FB. Coś ją tknęło i napisała do mnie. Trzeba ostrzec jak najwięcej ludzi!!!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 10, 2012 15:56 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Zofia&Sasza pisze:https://www.facebook.com/events/434226109962725/434236183295051/?notif_t=plan_mall_activity
Założyłam ostrzegawcze wydarzenie na FB. Wczoraj odezwała się do mnie znajoma psiara. Szukała DT dla kota i dostała propozycję od Krystyny Kowalskiej na FB. Coś ją tknęło i napisała do mnie. Trzeba ostrzec jak najwięcej ludzi!!!

To jest nieprawdopodobne, ona sobie kpi ze wszystkiego, ciekawe pod jakim nickiem teraz bywa na forum, bo, że bywa to pewne :evil: Może teraz te osoby, które twierdziły, ze lepiej nie ogłaszać na forum, ze Angalia to Ika, zrozumieją, że trzeba to robić jak tylko się pojawi, dla dobra zwierząt...
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt sie 10, 2012 18:35 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Dostałam info na FB i tak jak byłam tego pewna wcześniej tak teraz jestem utwierdzona w swoim przekonaniu, że na DT oddałabym tylko znajomym, zaprzyjaźnionym, znanym osobom mieszkającym w tym samym mieście. Chcę mieć stały kontakt z DT, widywać kociaki, koty jak się rozwijają, wozić do swojego weta, sprawdzać warunki. Nigdy nie oddałabym w ciemno na DT, bez pewności na 100 % - tak samo jak dokładnie sprawdzam DS. Wszystkim radzę podobnie - trzeba mieć stały kontakt z DT.

stellart

Od: Czw paź 20, 2011 15:52

Post » Pt sie 10, 2012 21:02 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Zofia.Sasza pisze:https://www.facebook.com/events/434226109962725/434236183295051/?notif_t=plan_mall_activity

Ona bierze udział w ogromnej ilości wydarzeń na FB dotyczących zwierząt w różnych miastach Polski. Przeglądam jej wpisy, ale pewnie ewentualne chęci "ofiarowania cudownego domu" załatwiane są na prw. :?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt sie 10, 2012 21:25 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

[[/quote]
A ktoś tej babie wysyła pieniądze???? 8O[/quote]

:oops: ja wysłałam 100 pln na leczenie kotki (z wątku: Stara, chora..." ) ale nie wiedziałam,że to zły DT... myślę,że ta Pani się ogłasza i nieźle na tym wychodzi, bo wiele osób, które chcą pomóc- w nieświadomości wysyłają jej pieniądze...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

[poprzednia][następna]