Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blue pisze:Nowa_Sztno pisze:W ogóle mam wrażenie, że przez tych kilka dni, z dnia na dzień, robiła się coraz bardziej brzuchata. A pod sierścią skóra i kości. Waży niewiele ponad 3kg.
Słuchajcie - a jesteście pewni że to ciąża?....
Tyle kotów z FIPem i innymi paskudztwami ostatnio dookoła mnie że przewrażliwiona na takie opisy jestem...
Koteczka śliczna, choć jej pomóc nie mogłam to mocno kibicuję.
issey32 pisze:Dafne, nie wygłupiaj się... nie teraz...
joanna3113 pisze:issey32 pisze:Dafne, nie wygłupiaj się... nie teraz...
Kochanieńka lepiej teraz niż w schronisku, mądra koteńka.
Julia ona pewnie wiedziała i czekała, w schronisku by nie miała szans, czekała do ostatniej chwili. Niestety nie podpowiem co dalej uśpić czy dać wychować.
Nowa_Sztno pisze:Ja znów na chwilę, w biegu.
Dafne jeszcze cała.... uffff....
Ale coś taka spokojna jest. Mruczy, przytula się, ale głównie leży. Mam nadzieję, że nie ma gorączki i jednak będzie się dziś nadawała do sterylki.
Joanno, gdyby się rozsypała... to miot byłby raczej do uśpienia. Obawiam się, że te maluchy i tak by nie przeżyły, a i Dafne zbyt by to obciążyło
A tak w ogóle, to ma na szyi obrożę przeciwpchelną, która do najtańszych nie należy. Wczoraj nie mogłam zasnąć, bo sobie pomyślałam, że może przy odrobinie szczęścia jest też zaczipowana. Może ktoś ją zaczipował, bo była kotką wychodzącą, wyposażył w dobrą obrożę, a ona w trakcie rujki uciekła i nie zdążyła już wrócić, bo złapana trafiła do schroniska. Tak sobie fantazjuję, ale dziś to sprawdzę.
Ja, gdybym miała koty wychodzące, najpierw bym zaczipowała.
Nowa_Sztno pisze:Jeśli chodzi o koszt sterylki, to dopłata przy dofinansowaniu wynosi 75zł. (czyli jednak nie do końca urząd dofinansowuje 50%). Nie płaciłam jeszcze. Zapłacę w poniedziałek.
Trzymajcie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 205 gości