» Sob lis 24, 2012 11:08
POTRZEBNA PILNA POMOC DLA MOICH KOTÓW!
Kochani!
Wiem, że wiele zrobiliście dla mojej czteronożnej gromady, ale po raz kolejny jestem zmuszona zwrócić się do Was po pomoc.
Zacznę od początku – jak pamiętacie mam pod opieką 20 kotów i 4 psy. Kocham je i czuję się za nie odpowiedzialna, jednak ostatnio moja sytuacja strasznie się pogorszyła. Zachorowałam, chodzę do pulmonologa, który co wizytę wysyła mnie na kolejne badania, ale nie stawia diagnozy i nie może, jak twierdzi, wypisać mi recept, a bez leków się duszę, co z kolei powoduje, że odwiedzam szpitale… W tym stanie nie mogę podjąć żadnej pracy, a moje zdrowie to nie jedyny problem. Mojemu mężowi obcięli etat w pracy, zarabia od września mniej, syn jest w trakcie odnawiania orzeczenia o niepełnosprawność, więc pracy odpowiedniej też nie może podjąć bez dokumentu. W dodatku pojawiły się problemy z właścicielką kamienicy, od której wynajmujemy mieszkanie. Podniosła nam czynsz do 800 zł bez mediów (nie mamy nawet centralnego ogrzewania), przy pensji męża zarabiającego 1300 zł nie miałam z czego płacić takiej dużej kwoty czynszu. Właścicielka wniosła sprawę do sądu, skończyło się wyrokiem i koniecznością spłaty zadłużenia – sprawę przejął komornik i zajął całą pensję męża i emeryturę mojej mamy. Sytuacja jest całkowicie beznadziejna, nie mogę od nikogo pożyczyć pieniędzy, nie będąc pewna, że spłacę taką pożyczkę. Wierzcie mi, wiele w życiu przeżyłam, ale tak załamana nie byłam nigdy. Boję się, że nas i mój zwierzęcy przychówek wyrzucą na bruk albo wcześniej umrzemy z głodu. Nie chcę żyć z poczuciem, że przygarnęłam tyle nieszczęść do domu chcąc pomóc, a teraz jestem bezradna i mam patrzeć, jak pod moją opieką cierpią.
Dlatego zwracam się z ogromną prośbą o jakąkolwiek pomoc. Proszę, wysyłajcie w miarę możliwości karmę dla nich – mokrą, suchą – żwirek do kuwet, lekarstwa dla tych chorych. Oczywiście każdy grosz będzie teraz też na miarę złota. Uratujecie im i mnie życie.
Podaję zaufane konto, które założył przyjaciel rodziny, aby komornik nie zajął też pieniążków dla moich kocich i psich podopiecznych:
29 10 50 1445 1000 0091 3011 7733
ING Bank Śląski
Adres do wysyłki ewentualnych paczek:
Anna Głowacka - Rutkowska
ul. Zaleskiego 10/7
Kraków 31-525
Ostatnio edytowano Sob lis 24, 2012 20:48 przez
Anna G-R, łącznie edytowano 1 raz