Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 10:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:wracam po przerwie i prosze o dyżur w pt (27.02) rano
w nastepnym tygodniu wyjeżdżam i nie będzie mnie naście dni więc też wypadne ale potem się będę starała choć 1 dyżur tygodniowo brać a od września po urlopach będę wreszcie bardziej czasowa
co do ogłoszeń to mogę spróbować coś zdziałać tyle że prosiłabym o nakierowanie na jakich portalach wstawiać a jakich unikać bo nigdy nie przeglądałam neta pod kątem adopcji
myślę, że po mojej ( i nie tylko) przygodzie fajnie byłoby gdybym zaopiekowała się ogłoszeniowo Bercikiem ( jakieś nowe foty może by się kawalerowi przydały)
co do soboty to pracuję i nie wiem jeszcze do której godziny ale jeśli zamierzacie posiedzieć więcej niż 2 godzinki to bym na chwilę wpadła żeby się pokazać ;) dam jeszcze znać jutro

Aange proszę bardzo - Bercik będzie pod Twoim wirtualnym patronatem.
Lista wisi już na pierwszej stronie.

Bardzo się cieszę że wróciłaś :lol:
Niestety z Bercikiem to grubsza sprawa, On nie może mieć fotek na dworze bo sieje panikę, ostatnio gdybym nie była z Pawłem to stracilibyśmy kota. Uff......na szczęście ogon ma cały ale nie było wyjścia. Złapałam go za ogon Paweł trzymał transporter i ledwo udało Nam się go tam wrzucić z powrotem, pomijam fakt że z szelek się wyplątał.

Bardzo się boi ulicy, w zamkniętym pomieszczeniu na kociarni i na przedsionku gdzie czuje powietrze zachowuje się jak w pełni domowy kocur, w momencie znalezienia się a otwartej przestrzeni fiksuje. Panika w oczach, wielki strach. Dlatego musi mieć dom z balkonem osiatkowanym - koniecznie!
MIKUŚ

Post » Śro lip 25, 2012 10:46 Re: Cz VII

PRZYPOMINAM!
MIKUŚ pisze:L E K I

To miejsce dla dyżurantów, by byli na bieżąco jakie leki, który kot dostaje.
R - oznacza dyżur ranny
W - oznacza dyżur wieczorny

WSZYSTKIE LEKI DO BIEŻĄCEGO UŻYTKU ZNAJDZIECIE W KOSZYKU OPISANYM "BIEŻĄCE LEKI"!!!

KAŻDY KOT - IMMUNODOL PO 1 TABLETCE DO PYSKA LUB DO JEDZENIA.!!
DO ODWOŁANIA !
W: 1 tabl. immunodol

Glutek
W: 1/2 tabl. fortekor -> do małej ilości mokrego, ma zjeść przy osobie dyżurującej (w boksie), po czym wrócić do woliery.

Don Juan
R: czyszczenie uszu + 1-2 krople oridermyl-u (strzykawka z żółtym preparatem)
W: czyszczenie uszu + 1-2 krople oridermyl-u (strzykawka z żółtym preparatem)

Immunodol jest ważny by Nas grzyb nie zaatakował :kotek:
MIKUŚ

Post » Śro lip 25, 2012 10:50 Re: Cz VII

>>>>> DYŻURY <<<<<

23.07 /pon/ mikuś+ marcisz
24.07 /wt/ VICTOR+marzena
25.07 /śr/ ........... SYLWIA
26.07 /czw/ ....... HIDI
27.07 /pt/ aange ......
28.07 /sb/ ..... VICTOR+ladystardust
29.07/ndz/ LadyStardust ..........

30.07 /pon/ ..... ......
31.07 /wt/ ...... VICTOR
01.08 /śr/ ...... SYLWIA
02. 08 /czw/ ...... HIDI
03.08 /pt/ ...... ......
04.08 /sb/ .......VICTOR
05.08 /ndz / ....... .........
MIKUŚ

Post » Śro lip 25, 2012 11:52 Re: Cz VII

MIKUŚ pisze:>>>>> DYŻURY <<<<<

23.07 /pon/ mikuś+ marcisz
24.07 /wt/ VICTOR+marzena
25.07 /śr/ ........... SYLWIA
26.07 /czw/ ....... HIDI
27.07 /pt/ aange ......
28.07 /sb/ ..... VICTOR+ladystardust
29.07/ndz/ LadyStardust ..........

30.07 /pon/ ..... ......
31.07 /wt/ ...... VICTOR
01.08 /śr/ ...... SYLWIA
02. 08 /czw/ ...... HIDI
03.08 /pt/ ...... ......
04.08 /sb/ .......VICTOR
05.08 /ndz / ....... .........

Ja mogę w tygodniu 30.07- 03.08 rano przyjść na dyżur, dni dowolne pracuje do 22 więc rano jak najbardziej :))
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Śro lip 25, 2012 12:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Cześć!
Chciałam zrobić ogłoszenia Grządeczce i Shilli, ale jak zajęte to może Don Huan i Żużu? Tylko może prosiłabym o mały instruktaż dla początkujących i ciężkokapujących :wink: Skąd zdjęcia? Co? Jak? itp. itd.
Jeśli chodzi o dyżury to dam znać jutro, ale najwcześniej przyszły tydzień.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Śro lip 25, 2012 12:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Cześć!
Chciałam zrobić ogłoszenia Grządeczce i Shilli, ale jak zajęte to może Don Huan i Żużu? Tylko może prosiłabym o mały instruktaż dla początkujących i ciężkokapujących :wink: Skąd zdjęcia? Co? Jak? itp. itd.
Jeśli chodzi o dyżury to dam znać jutro, ale najwcześniej przyszły tydzień.

Ewa Żużu możesz ogłaszać,na zdjęcia Donia zaczekaj.Miał być robiony wczoraj,ale zaginęła smycz i szelki.Dziś nie wiem co z tego wyjdzie bo pada deszcz.

Ja proponuję album do sciągniecia zdjęć i tekstów .

https://picasaweb.google.com/1064954879 ... 6538/Kira#

jest najbardziej aktualny.Ze stroną nadal walczę :evil:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lip 25, 2012 13:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Napisałam słów parę o Czesiu, tak szczerze mówiąc niewiele o nim wiem. Tyle, co o kazdym kocim dziecku. Gdyby ktoś dorzucił jakąś uwagę, to jeszcze uzupełnię.

"Pobiłam się "dziś z Cezarem i wcisnęłam mu do pyszczka to, co mu się należało. Teraz śpi, choć nie wiem, czy to skutek leku, czy tak chciał, bo przyszła pora. Jak ten chłop śpi, to się inaczej oddycha i na wszystkich w domu spływa jakiś spokój.
I przepraszam za moje natręctwo i biadolenie, ale czułam się bezradna i wręcz osaczona przez okoliczności.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro lip 25, 2012 13:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czy w opisie Kiry można już optymistycznie o oczku, czy to ciągle nic pewnego? Czy leczenie zakończone, czy jeszcze trwa?

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro lip 25, 2012 19:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:W sprawie regularnych comiesięcznych spotkań w każdy ostatni weekend miesiąca w Stonghangu 8)

W ten weekend tj. sobota 28/07 - czekam na każdego o godz. 16.
Musimy się wreszcie wszyscy poznać :lol:

Przybędą:
Mikuś, Hidi, Victor, Marcisz, Marzena, Mar_tika , Sylwia, LadyStardust,
Słuchajcie to nie przymus to tylko propozycja luźnego spotkania, pierwszy etap do dalszych działań. :kotek:

Co do spotkania to niestety pracuje do 22 więc mnie nie będzie chyba że spotkamy się w piątek:)
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Śro lip 25, 2012 20:03 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Aktywowałam ogłoszenia(dużżżooo ogłoszeń) Klary .Dagmara to twoja sprawka? 8O

Apropos Klary.Dziś byłyśmy na kociarni ok godz 16 ,w sumie wizyta była związana ze zdjęciami do ogłoszeń ,ale...

Pani mieszkająca nad kociarią powiadomiła nas że kotka z niebieską obróżką od wczoraj wieczora biega po okolicy i niemiłosiernie miauczy 8O

Po ok 30 min poszukiwaniach znalazłyśmy Klarę biegającą po dworze.W sumie to dzieci ją nosiły na rękach jak szmacianą lalkę :evil:
Po prostu wczoraj na wieczornym dyżurze Viktorowi ,Klarcia pitła i nie zauważył tego
OGROMNA PROŚBA.NA DYŻURZE ZAMYKAJCIE KLARĘ W KONTENERZE I DOPIERO OTWIERAJCIE DRZWI!!

Druga sprawa Rex dzis został po raz pierwszy na kociarni.Okazuje się że to nie Rex atakuje tylko nasz dziadziuno Glut go nie cierpi .Marta sprawdź jutro czy oba osobniki "żyją"

mar_tika

Post » Śro lip 25, 2012 20:10 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

elape pisze:Czy w opisie Kiry można już optymistycznie o oczku, czy to ciągle nic pewnego? Czy leczenie zakończone, czy jeszcze trwa?

Elu dopisałam do opisu Cześka jego pochodzenie,bo on przeca z zagranicy jest!

Jeżeli chodzi o Kirę to leczenie zakończone,oczko uratowane ,choć została lekka,naprawde mało zauważalna mgiełka na oku.Kira jest troszkę płochliwa dlatego dom niewychodzacy i bez malutkich (czytaj w wieku Darii) dzieci :wink:
Trzymam za Was kciuki :arrow: tzn:za Ciebie cobyś wytrzymała i za Cezara,coby zmknął japę :ok:

mar_tika

Post » Śro lip 25, 2012 20:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Aktywowałam ogłoszenia(dużżżooo ogłoszeń) Klary .Dagmara to twoja sprawka? 8O

Apropos Klary.Dziś byłyśmy na kociarni ok godz 16 ,w sumie wizyta była związana ze zdjęciami do ogłoszeń ,ale...

Pani mieszkająca nad kociarią powiadomiła nas że kotka z niebieską obróżką od wczoraj wieczora biega po okolicy i niemiłosiernie miauczy 8O

Po ok 30 min poszukiwaniach znalazłyśmy Klarę biegającą po dworze.W sumie to dzieci ją nosiły na rękach jak szmacianą lalkę :evil:
Po prostu wczoraj na wieczornym dyżurze Viktorowi ,Klarcia pitła i nie zauważył tego
OGROMNA PROŚBA.NA DYŻURZE ZAMYKAJCIE KLARĘ W KONTENERZE I DOPIERO OTWIERAJCIE DRZWI!!

Druga sprawa Rex dzis został po raz pierwszy na kociarni.Okazuje się że to nie Rex atakuje tylko nasz dziadziuno Glut go nie cierpi .Marta sprawdź jutro czy oba osobniki "żyją"

Klara Łobuziara :( Niom to ja, mam trochę luzu w pracy, więcej niż w domu, więc biegam po necie... na swojego maila nie mogę zrobić ogłoszeń, bo zazwyczaj to mail uznawany jako kontaktowy (tak jak na gumtree :evil: )

Oj to Glucik dziadunio werwy ma w sobie :lol:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro lip 25, 2012 20:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ale super że Klara będzie miała pakiecik :1luvu: Mam nadzieję że w końcu doczeka się kontrolowanej wolności ,czyli domu wychodzącego :D

Dziś parę fotek zrobiłyyśmy Princesce(dt Hidi),Yoko i Ilkowi .Jak obrobię to wrzucę .

A jeżeli chodzi o Gluta to dziwny z niego kot.Niby taka stara oferma z wypadającym językiem,bez zębów,którego Walerka regularnie leje,a tu masz tygrys z niego wyszedł jak zobaczył rasowaca.Może ma uczulenie na to co rasowe :wink:

mar_tika

Post » Śro lip 25, 2012 20:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Ale super że Klara będzie miała pakiecik :1luvu: Mam nadzieję że w końcu doczeka się kontrolowanej wolności ,czyli domu wychodzącego :D

Dziś parę fotek zrobiłyyśmy Princesce(dt Hidi),Yoko i Ilkowi .Jak obrobię to wrzucę .

A jeżeli chodzi o Gluta to dziwny z niego kot.Niby taka stara oferma z wypadającym językiem,bez zębów,którego Walerka regularnie leje,a tu masz tygrys z niego wyszedł jak zobaczył rasowaca.Może ma uczulenie na to co rasowe :wink:

Zajefanie by było jakby znalazła domek, ja ją I love you po całym dniu wgapiania się w zdjęcia przy ogłoszeniach :ryk:
Glucik w obroty burżuazję, by wiedziała jak się wśród plebsu zachować haha no to biedny Rex teraz ... :ryk: Niezmierzone są światy kocie :kotek:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro lip 25, 2012 21:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marcisz pisze:Co do spotkania to niestety pracuje do 22 więc mnie nie będzie chyba że spotkamy się w piątek:)

Wielka szkoda, ale dyżury obierz sobie sama 1-2 w tygodniu, kiedy Ci pasuje. Klucze dostaniesz ok. soboty już :mrgreen:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]