SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 18:31 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Z małymi problemami dojazdowymi (brak przejazdu z powodu wypadku) ale już dotarli do weta.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 25, 2012 18:33 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Trzymam kciuki za Zosię.

A z tym małym burym z oczopląsem co?

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Śro lip 25, 2012 18:36 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Kasiaufo pisze:Trzymam kciuki za Zosię.

A nie wiem. Ulv widziałaś go?
Turkawka mówiła że jest dość waleczny ;) Więc siły chyba jakieś ma. Główka nie lata ale oczki tak. Jakieś leki dostaje ale nie wiem jakie (turkawka chyba też nie).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 25, 2012 19:00 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Gibutkowa pisze:
Kasiaufo pisze:Trzymam kciuki za Zosię.

A nie wiem. Ulv widziałaś go?
Turkawka mówiła że jest dość waleczny ;) Więc siły chyba jakieś ma. Główka nie lata ale oczki tak. Jakieś leki dostaje ale nie wiem jakie (turkawka chyba też nie).

Nie wie. W klatce "porozrabiane", trochę syczał jak został wzięty, ale ręki nie odgryzł. I tylko oczy latały.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro lip 25, 2012 19:19 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Zosia jest nerkowa :roll: Mocznik 300, kreatynina 5. Do tego anemia... Będzie miała codzienne kroplówki. :roll:
Wątroba OK.
Łysa plamka to najprawdopodobniej placek wygryziony przez wszoły :| (dostała Advocata, wiem że mocne ale na wszoły nic innego nie zadziała a miała tego sporo) ale zostały na wszelki wypadek pobrane włosy na grzybicę, wyniki za 3 tyg. do tego czasu będzie smarowana.

50zł zostało wzięte na fakturę na fundusz, 90zł Ewelina zapłaciła ze swojej kasy.

Na razie tyle (chwilę przez komórkę gadałyśmy), jak wróci to napisze więcej.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 25, 2012 19:20 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

szlag. :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 25, 2012 20:12 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Gibutkowa pisze:Dopiero weszłam do domu, Dase mi napisała smsa o Zosi. Na pewno jakąś kroplówkę dostanie. Jakby co to w tej karmie jest też Convalescence. Sroka jak masz trochę BabyPate to daj parę dla Zosi (oddam Ci potem, bo ja nie pomyślałam żeby zapakować), jak ma Sajgon w paszczy to będzie dobre, nawet z woda rozrobić do konsystencji zupki, dosypać trochę Conva żeby było bardziej odżywcze. Będę miała na dniach też pasztecików Gourmeta trochę, to jest taka sama ciapka jak BabyPate a nawet bardziej.

Żeby to nic poważnego nie było :ok: Ale jak "zwiedza" i pije to znaczy że wola jest i - jakby to powiedziała pewna Królikowa Mama: "sie poskleja, będzie działać" :ok:

Dziewczyny już były, a dopiero teraz przeczytałam wiadomość, ale spoko, jak coś to jutro dase podejdzie do mnie/doniosę jej te baby pate, bo jest ich jeszcze trochę - jeśli są wskazane w jej stanie, bo Zosia ma mocznicę :( ale o tym szerzej już dziewczyny napiszą.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro lip 25, 2012 20:25 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Jak nie je nic to każde jedzenie jest wskazane. Ale Ewelina na pewno podpowie Dase co Zosia może jeść.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 25, 2012 20:44 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Opisy wizyty:

Obrazek

Obrazek

Coś więcej Ewelina pewnie napisze, one lepiej ogarnia te medyczne tematy. No ale za wesoło nie jest.
Z tego co teraz po powrocie: Zosia dostała puszkę Carny Ocean, to podziubała nawet troszkę. Nie za dużo, wręcz symbolicznie - ale jednak. Marzy mi się, by rano wstać i zobaczyć pustą michę :roll:
Teraz zaszyła się w kąciku i odpoczywa. Nie chcę nawet jej ruszać, tyle miała dziś stresu.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro lip 25, 2012 21:02 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

jasny gwint, dobrze, że chociaż wątroba w porządku :(

Mam nadzieję, że nowy dom się nie spłoszy chorobą Zosi :(

P.S.

dase, a jak ona w ogóle się miewa psychicznie?

P.S. 2
Ewelina, jak dotrzesz to trzeba będzie poinformować chyba dziewczyny, które idą jutro z wizytą przedadopcyjną do DS.
Mam nadzieję, że Pani nie zrezygnuje, to byłby dramat :(

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro lip 25, 2012 21:16 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

No to macie wyniki widać nie jest dobrze - gdyby została tam jeszcze chwile to nie było by kogo stamtąd zabierać :cry:
Kamień miała nieziemski na zębach, wetka tyle ile mogła usunęła hm nożyczko -szczypcami (nie wiem jak to narzędzie się nazywa) Powinno jej trochę ulżyć bo nie ma mowy w jej stanie o jakiejkolwiek narkozie i czyszczeniu paszczy - a na pewno by jej się przydało :( chyba że uda jej się coś szczoteczką wymyć nie wiem no cokolwiek...
Wszoły, świerzb :roll: ogólnie bieda z nędzą.

Co do jedzenia - niech je cokolwiek byle by to było mokre jedzenie.
dase zaraz prześlę Ci pw.

Edit: Karolina spokojnie w razie czego mamy dla niej DT :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lip 25, 2012 21:31 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

ciekawa.swiata pisze:dase, a jak ona w ogóle się miewa psychicznie?

Wygląda mi na zagubioną, przestraszoną. Nie umie sobie miejsca znaleźć, ciagle się kęci po pokoju. Jeszcze nie zapamiętała, gdzie co stoi i uderza w meble, sama nie trafia do miski, że o kuwecie nie wspomnę.
Taka smutna jest strasznie, to widać. Zwykle reaguje na wołanie i przychodzi, ale jeszcze nie jest chętna do wielkich głasków i nie mruczy. Zdecydowanie to wina stresu + osłabienia.
Pije wodę chętnie. Puszki znów troszkę dziubnęła.

Ogólnie to teraz taka bida z nędzą z niej jest :(
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro lip 25, 2012 21:42 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

W gorszym stanie od niej był chyba tylko Lakuś :cry:

Pierwszy raz w życiu spotkałam się z przypadkiem żeby kot miał wszoły... na pewno miała ich więcej tylko podejrzewam, że odpchlenie w schronie też je powybijało no i skoro je miałam to zapewne i pchły były...
a u weta była naprawdę grzeczna :1luvu: trochę się tylko wyrywała podczas kroplówki
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lip 25, 2012 21:51 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

JaEwka pisze:Co do jedzenia - niech je cokolwiek byle by to było mokre jedzenie.
dase zaraz prześlę Ci pw.

W takim razie jutro się umówimy z dase jak dotrę do chałupy i dam jej paszteciki dla maluchów- może kici łatwiej będzie je jeść.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro lip 25, 2012 22:26 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Na wszoły działa też FRONTLINE - Lulu miała tego kurwisyństwa tyle nadal ma jeszcze jaja (martwe) - bo za słabo się myje jeszcze dziewczyna. Trzymam kciuki za Zosinkę.

dase pisze:Marzy mi się, by rano wstać i zobaczyć pustą michę :roll:
Teraz zaszyła się w kąciku i odpoczywa. Nie chcę nawet jej ruszać, tyle miała dziś stresu.
Trzymam kciuki, ja przez kilka dni wchodząc do Hrabinkowego pokoju płakałam, bo ona jadła tak mało, że wchodziłam ze strachem, czy ona żyje :(
Ostatnio edytowano Śro lip 25, 2012 22:29 przez viris, łącznie edytowano 1 raz

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

[poprzednia][następna]