SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 7:22 Re: SchronWro - ZOSIA NIE JE - KTO WYCIĄGNIE JĄ ZE SCHRONISK

ulvhedinn pisze:Ja mogę pojechać, i tak mam interes w schronie.

:1luvu: a czy ktoś ma nr telefonu do dase? chyba że juz wszystko dogadane ?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lip 25, 2012 7:30 Re: SchronWro - ZOSIA NIE JE - KTO WYCIĄGNIE JĄ ZE SCHRONISK

ulvhedinn pisze:Ja mogę pojechać, i tak mam interes w schronie.

Dzięki Ulv. :1luvu: Zrób przy okazji jak możesz zdjęcie (nawet z komórki) tego z izolatki co ma oczopląs. Trzeba też mu szybko znaleźć dom. Może to być mega zarobaczenie tak jak u Latte (ale dla kociaka jak widać bardzo niebezpieczne jeśli jest osłabiony :( ) albo uraz neurologiczny jakiś... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 25, 2012 9:15 Re: SchronWro - ZOSIA NIE JE - KTO WYCIĄGNIE JĄ ZE SCHRONISK

Mam kolejnego rudaska, bardzo fajnego koteczka, tym razem nie ze schroniska, ale po przyjacielsku od Iga5 (oni w zamian ogłaszają naszą kotkę Omę).

Zrobiłem mu wątek: viewtopic.php?f=1&t=144477

Czy mógłby ktoś wrzucić go na nasze FB też? Będę wdzięczny, a kotek pewnie tym bardziej :) Ma tylko 8 mcy, jest rudy i bardzo przyjacielski, lubi inne koty, więc jest duża szansa, że ktoś go wypatrzy. A kotek też już swoje przeszedł.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro lip 25, 2012 12:52 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

co to za bieda z oczopląsem? Na razie nic nie wiadomo?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 25, 2012 13:47 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

dagmara-olga pisze:co to za bieda z oczopląsem? Na razie nic nie wiadomo?

Turkawka ją widziała. Może Ulv zrobi zdjęcia dziś.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 25, 2012 14:38 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Dajcie znać jak Zosia już będzie bezpieczna...

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro lip 25, 2012 16:36 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Zosia już u mnie.

Jestem P R Z E R A Ż O N A jej stanem.
Kicia duża, ale wszystkie kostki widać. Futro miejscami posklejane, nie wiadomo czy to z brudu czy ze złego stanu fizycznego, ma mały łysy placek na szyi, drapie go. Wydaje mi się, że zupełnie nic nie widzi, bo zderza się z meblami. Ma lekko charczący oddech. Dość ciekawa, zwiedza pokój właśnie :)
Jeśli chodzi o to, że nie jadła w schronie - sądzę, że powodów tego można szukać w jej jamie ustnej. Podałam jej miseczkę z wodą, widać, że jest spragniona, ale bardzo ciężko jej szło picie, intensywnie przełykała. Może ma zapalenie gardła, stąd też charczenie? A może jakiś stan zapalny przy ząbkach? W schronisku wet jej nie oglądał. Jedzeniem w ogóle nie była zainteresowana.

Z powodu powyższego, ona potrzebuje dzisiaj pojechać do weterynarza, żeby ją obejrzał! Inaczej słabo widzę jej szanse, jest wyraźnie osłabiona.

Czy ktoś może dzisiaj podjechać ze mną do weta?
Nie będę staruszki ciągała mpk....
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro lip 25, 2012 17:16 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Jezu.... :roll: mordko, daj radę, proszę... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 25, 2012 17:18 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

dase pisze:Zosia już u mnie.

Jestem P R Z E R A Ż O N A jej stanem.
Kicia duża, ale wszystkie kostki widać. Futro miejscami posklejane, nie wiadomo czy to z brudu czy ze złego stanu fizycznego, ma mały łysy placek na szyi, drapie go. Wydaje mi się, że zupełnie nic nie widzi, bo zderza się z meblami. Ma lekko charczący oddech. Dość ciekawa, zwiedza pokój właśnie :)
Jeśli chodzi o to, że nie jadła w schronie - sądzę, że powodów tego można szukać w jej jamie ustnej. Podałam jej miseczkę z wodą, widać, że jest spragniona, ale bardzo ciężko jej szło picie, intensywnie przełykała. Może ma zapalenie gardła, stąd też charczenie? A może jakiś stan zapalny przy ząbkach? W schronisku wet jej nie oglądał. Jedzeniem w ogóle nie była zainteresowana.

Z powodu powyższego, ona potrzebuje dzisiaj pojechać do weterynarza, żeby ją obejrzał! Inaczej słabo widzę jej szanse, jest wyraźnie osłabiona.

Czy ktoś może dzisiaj podjechać ze mną do weta?
Nie będę staruszki ciągała mpk....

Dase a gdzie mieszkasz?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lip 25, 2012 17:21 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Przy Dworcu Nadodrze

EDIT:
Ewelina się zaoferowała, żeby do weta podjechać z Zosią :ok:
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro lip 25, 2012 17:30 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Dase nie przesadza, kicia wygląda naprawdę rozpaczliwie..... super, że Ewelina jedzie z nią do weta, bo już kombinowałam jak się zorganizować.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro lip 25, 2012 17:33 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Ehh serce się kraje :( :( Oby się udało i nie było za późno z niczym... dajcie znać po wizycie u weta.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro lip 25, 2012 17:35 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

dase pisze:Przy Dworcu Nadodrze

Napisz mi na pw gdzie dokładnie - bo ja też mieszkam w tamtej okolicy i mam dla ciebie drapak i jedzenie dla ślepej Zosi od Gibutkowej.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro lip 25, 2012 18:04 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

Dopiero weszłam do domu, Dase mi napisała smsa o Zosi. Na pewno jakąś kroplówkę dostanie. Jakby co to w tej karmie jest też Convalescence. Sroka jak masz trochę BabyPate to daj parę dla Zosi (oddam Ci potem, bo ja nie pomyślałam żeby zapakować), jak ma Sajgon w paszczy to będzie dobre, nawet z woda rozrobić do konsystencji zupki, dosypać trochę Conva żeby było bardziej odżywcze. Będę miała na dniach też pasztecików Gourmeta trochę, to jest taka sama ciapka jak BabyPate a nawet bardziej.

Żeby to nic poważnego nie było :ok: Ale jak "zwiedza" i pije to znaczy że wola jest i - jakby to powiedziała pewna Królikowa Mama: "sie poskleja, będzie działać" :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 25, 2012 18:04 Re: SchronWro - MAŁE BURE Z OCZOPLĄSEM - PILNY DT!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]