KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 23, 2012 22:12 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dodałam na stronkę Pyzę schroniskową 9 letnią kotkę, zrobiłam jej ogłoszenie na tablicy i na alegratce - proszę o dalsze ogłoszenia :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 23, 2012 22:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dyżurek:
Na zdrowej ok, było siku na podłodze - kuwety full i coś jakby wymioty z kłakami, nie wiem czyje.
Ziutuś niemożliwie przylepny, chodzi przy nodze :D Orzeszek cudnie wyrósł i nabrał masy, piekność :1luvu:
Misiek też bardzo przytulasty, ale nie chciał mokrego.
Złota ładnie zjadła bozite na zapleczu :ok:
Biało-bura kocica nadal bardzo dzika, ale apetyt ok.
Józek znowu tyje...

Deksterek juz lepiej, nie kicha, ale jest bardzo atakowany przez Elenkę, jeśli się ją wypuści :(
Misiaczek nieco lepiej, juz tak nie warczy, chyba jest spokojniejszy.
Amelka zaczyna robić postępy :ok: Nadal z noska jej kapie, ale ładnie zjadła miskę z syropkiem i obroża chyba na tyle ją uspokoiła, ze Gosi pozwoliła sie pogłaskać ,a potem opuściła budkę i położyła sie na środku w legowisku :ok:
Ronaldo jest bardzo chudziuteńki, choć je sporo i ma apetycik.
Najbiedniejszy jest jednak Skarpetek - w ciągu tygodnia ubyło go połowę :( Biedny i słaby, zakatarzony nieboraczek. Bardzo źle zniósł podanie do pysia tej pasty, którą ma przypietą do boksu - myslałam, że się udusi...zaczął się miotać, wypluwać, ślinić, kaszleć, koszmar...., nie wiem co to za paskudztwo :?:

Przyjechali Państwo od Rudzika, przywieźli raklamówkę winstonków dla maluchów :ok: Podobno Rudzik polubił wychodzenie z domu, mimo iz poczatkowo bardzo się tego bał. Teraz płacze i prosi o wyjście. Ma sie dobrze wraz z rudą koleżanka i 2 psami :D

Kciuki za Bajeczkę :ok:
I super, że Mara z Dorotką wyłapały towarzystwo z krzaczków :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto lip 24, 2012 7:22 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:NO I NA POWAŻNIE TRZEBA SIĘ ZAJĄĆ ADOPCJAMI I OGŁOSZENIAMI DLA KOCIĄT NA TĄ CHWILĘ MAMY 15 KOCIĄT W KOCIARNI dziś doszły dwa następne.

NA STRONIE WYSTAWIŁAM ŁAZIENKOWCE I SKARPETKA - CZY KTOŚ IM DALSZE OGŁOSZENIA ZROBIŁ :?: :?: :?:

Jak będę miała zdjęcia wystawię na stronę resztę kociaków, ale potrzeba im więcej ogłoszeń :!: :!: :!:

Czy ktoś się pisze na rozmowy adopcyjne w sprawie kociąt, bo sama nie wyrobię :?: :?: :?:
Czyj numer telefonu mogę jeszcze w ogłoszeniach adoppcyjnych podawać :!: :!:

Jak tylko pojawiły sie na stroie robię ogloszenia
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto lip 24, 2012 7:50 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

BARDZO PROSZĘ ZWRACAĆ UWAGĘ NA BERTA JAK SOBIE RADZI- JEŻELI JEST NA WOLNOŚCI -CZY BARDZO SIĘ SPINA NA MEBLE I CZY Z NICH NIE SPADA- ABY NIE DOSZŁO DO KOLEJNYCH ZŁAMAŃ!!!
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto lip 24, 2012 8:23 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

wiesiak pisze:
terenia1 pisze:NO I NA POWAŻNIE TRZEBA SIĘ ZAJĄĆ ADOPCJAMI I OGŁOSZENIAMI DLA KOCIĄT NA TĄ CHWILĘ MAMY 15 KOCIĄT W KOCIARNI dziś doszły dwa następne.

NA STRONIE WYSTAWIŁAM ŁAZIENKOWCE I SKARPETKA - CZY KTOŚ IM DALSZE OGŁOSZENIA ZROBIŁ :?: :?: :?:

Jak będę miała zdjęcia wystawię na stronę resztę kociaków, ale potrzeba im więcej ogłoszeń :!: :!: :!:

Czy ktoś się pisze na rozmowy adopcyjne w sprawie kociąt, bo sama nie wyrobię :?: :?: :?:
Czyj numer telefonu mogę jeszcze w ogłoszeniach adoppcyjnych podawać :!: :!:

Jak tylko pojawiły sie na stroie robię ogloszenia

Ja obstawie Fb tylko ten głupi remont mnie blokuje :evil:
Do piątku powinniśmy już skończyć (przy dobrych wiatrach) więc pięknie wszystko powstawiam.
Tereniu możesz podać mój numer jeżeli nie ma innych chętnych :roll:
Niech tylko już skończą się te moje podróże do Tych i wszechobecny bałagan w domu :?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto lip 24, 2012 8:27 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

A mnie sie zdjecia nie chcą wysłać :cry: :|

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 24, 2012 8:30 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:I gdyby ktos chciał kastrowac lub sterylizowac kociaka wolnozyjacego lub z Kociej Chatki dajcie mi znać na pw lub dzwońcie, mam propozycje nie do odrzucenia :mrgreen:

Przypominam się :D

Cookie1706

Post » Wto lip 24, 2012 9:47 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Wieści z domu Bajeczki:
"Bajeczka jest cudowną, nie przestaje mruczec. Wszędzie wchodzi i ciągle się przytula. Pokochała łóżko. Chętnie je i pije. Teraz się zwinela w kłębek i śpi spokojnie wśród poduszek"
:1luvu:

Cookie1706

Post » Wto lip 24, 2012 10:21 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze :

Skarpetek jakby lepiej, ładnie wszystko zjadł, nawet bawić się chciał.
Elenka i maluszki pojadły piersi z kurczaka którą przyniosła Agnieszka (Anksunamun), wcinały aż im się uszy trzęsły :D (resztę piersi położyłam w lodówce)
Łazienkowce trochę kichają, Amelce też się leje z nosa,ale wsunęła całą miskę jedzenia :)
Misiek strasznie fuczy , ogólnie już nie jest taki miziasty jak na początku.

W przedsionku w czarnej reklamówce jest parę szmatek do schroniska ( również od Agnieszki - podobnie jak Whiskasy dla Juniorków :) )

Na zdrowej maluchy w wolierze szaleją i mają całkiem niezły apetyt.
Ogonek też by jadł za dziesięciu :D
Złota na zapleczu ruszyła trochę mokrego jedzenia , jednak wolała suche.
Kasiekkasiek

Post » Wto lip 24, 2012 15:49 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:Kur... mać. Wyszłam ze smieciami a tu auto MZUK i goście z transporterem na kota. Okazał się, że mieli rano w klatce obok zgłoszone agresywne koty w piwnicy (gówno prawda). Weszłam z nimi do piwnicy a tam dwa trupy - jeszcze nawet nie sztywne :cry: :cry: :cry: :cry:

Mara ale w takiej sytuacji trzeba natychmiast wezwac policję i zgłosić popełnienie przestępstwa. A trupka to na toksykologie tylko nie wiem kto robi musze poszukac

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lip 24, 2012 15:59 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kasiekkasiek pisze:Po dyżurze :

Skarpetek jakby lepiej, ładnie wszystko zjadł, nawet bawić się chciał.
Elenka i maluszki pojadły piersi z kurczaka którą przyniosła Agnieszka (Anksunamun), wcinały aż im się uszy trzęsły :D (resztę piersi położyłam w lodówce)
Łazienkowce trochę kichają, Amelce też się leje z nosa,ale wsunęła całą miskę jedzenia :)
Misiek strasznie fuczy , ogólnie już nie jest taki miziasty jak na początku.

W przedsionku w czarnej reklamówce jest parę szmatek do schroniska ( również od Agnieszki - podobnie jak Whiskasy dla Juniorków :) )

Na zdrowej maluchy w wolierze szaleją i mają całkiem niezły apetyt.
Ogonek też by jadł za dziesięciu :D
Złota na zapleczu ruszyła trochę mokrego jedzenia , jednak wolała suche.

Maluszki rzeczywiście wcinały z apetytem,a psociły niemiłosiernie :ryk: .Można na nie patrzeć godzinami.
Puszkę na datki(po drodze udało mi się zebrać 14zł jeszcze :) ) pobrałam i umieściłam w sklepie koleżanki tez Agnieszki ,która zresztą zafundowała przywiezione przeze mnie dziś whiskasy dla juniorków.Mam znowu parę ręczników,może się przydadzą.Prosiłabym,aby któras z pań napisała mi na czym dokładnie polega Dom Tymczasowy,tzn.na jakiej zasadzie to działa.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Wto lip 24, 2012 16:14 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Szylkrunia juz wybudzona można ją odbierać - nie była w ciązy.
Ma bardzo dużo pokarmu 8O i musi do jedzenia dostawać galstop (czy jak to się zwie).
Panią wet zastanawia też to że miała bardzo wypełnione jelitka - tak jak by się dawno nie załatwiała - i należy to obserwować
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 24, 2012 16:15 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

A co z dzisiejszym dyżurem wieczornym ????? Da ktoś radę ???pomyłilam się dzisiaj dyzur ma Beatka - ja myślałam że dzisiaj środa :oops:
Ostatnio edytowano Wto lip 24, 2012 16:22 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lip 24, 2012 16:21 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dorota Wojciechowska pisze:A co z dzisiejszym dyżurem wieczornym ????? Da ktoś radę ???

SOOORRRY za alarm myślałam że dzisiaj środa - Dyżur ma dzisiaj BEATKA :oops:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lip 24, 2012 16:22 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.07.-29.07.2012 r.
23.07. pon. rano Marta wie. Ewa
24.07.wt. rano Kasia wie. Beatka
25.07. śr. rano Marta wie brak
26.07. czw.rano brak wie. Mara
27.07. piat rano Beatka wie. Iwonka
28.07. sob. brak wie. brak
29.07. niedz. rano Dorotka wie. Marlenka

Dzisiaj jest Beatka :roll:

Cookie1706