Latem szkieletorek a teraz Tuptus Księciunio w nowym domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2012 11:09 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Witaj prześliczny Tuptusiu :1luvu:
Odważny z ciebie kotek :mrgreen: co ci muchy przed nosem latać będą :ryk:
Na myszki i inne robaczki również przyjdzie czas :mrgreen:

U mnie Kubuś jeszcze za czasów wychodnych, różne zwierzaki znosił do domu żywe ptaszki (ojciec latał po domu i łapał żeby wypuścić), myszki (nie raz pół nocy z ojcem polowaliśmy aż wyjdzie zza szafy), żaby, jaszczurki, robaczki oczywiście na bieżąco zostawały zjadane. Ćma to do dnia dzisiejszego ulubiony robaczy przysmak Kubusia, dobre białko nie jest złe :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt lip 20, 2012 22:26 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Jakiś facet mi się po domu kręci 8O Edyta nim się zajmuje. Mnie pogłaskała chwilkę, dała jeść i tyle :roll: Za kare zrobiłem do kuwety koopalonka wielkiego. Pierwszy raz jak tu jestem dwa razy ją w dzień poczęstowałem tym zapachem :mrgreen: Chyba już tak dużo papu nie przyjmuje mój organizm. A bo ona chyba ze mnie kulke chce zrobić :lol: Karmi i karmi.
Ten facet juz mnie widział raz. Tydzień temu. Dzisiaj powiedział że wyładniałem. Dziwne. Przecież jestem śliczny to jak moge byc jeszcze ładniejszy Dziwni Ci ludzie. A jak nawrzeszczałem na Edyte jak do domu wróciła! A co! Jej miejsce jest w domu a nie licho wie gdzie :twisted:
Psy mnie ciekawią. Siadam na schodach i zaglądam do nich. Ciekawe stworzenia.
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Sob lip 21, 2012 15:41 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Witaj Tuptusiu :1luvu:
Musisz wziać na wstrzymanie niestety.Facet trochę pobędzie i wyjedzie i Edytka bedzie cała Twoja :wink:
I nie krzycz na nią tak bardzo jak wraca z pracy, bo musi przeciez zarobic na pyszne jedzonko, którym tak cię futruje :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob lip 21, 2012 18:36 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Nie jest xle ;) Jestem dalej rozpieszczany mimo faceta. Nawet pokupował mi smakołyki ;)
Robie już wiecej niż 2 x siq i nie raz tylko 2x koopalonki do kuwetki :) I wcinam. Suche już nie. Ale po co mam sie wysilać jak mam tyle dobrych rzeczy? Np przed chwilą jadłem kolacje, czyli kanapki z łososiem :) Bardzo lubię pieczywo z masełkiem i rybką. Mniam :)
Calutkie popołudnie spałem. Albo na Edycie albo na fotelu na którym położyła swoja bluze dresową. Jak nie mogłem sie do niej przytulić to deptałem po bluzie, ocierałem się o nią i jej mruczałem. Wystarczył mi jej zapach. Jestem mało wymagajacy. Muchy też łapie. I zdziwiony był facet ze z flegmatyka na moment zamieniam się w strzałe :lol:
Pokazałem też facetowi Edyty że potrafie sobie myć jajeczka. Robiłem to dwa razy i zawsze przy nim. Przy Edycie nie wypadało ;) Niech zobaczy ze ja moge a on nie :mrgreen: Chociaż coś mówił że już niedługo :roll: Nie wiem o co mu chodziło ...

blackobsession

Post » Pon lip 23, 2012 14:26 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Gdzie nam uciekła Edytka z Tuptusiem :roll:
Wracać do nas i pisać co u was słychać :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pon lip 23, 2012 15:10 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Jestem :) Nie pisałam bo nikt nic nie pisał to i po co ;)
Tuptuś je, śpi i sie mizia. Jest bardzo grzeczny. Jakby go nie było. Jutro jedziemy na kontrole z nim. Teraz właśnie zwiedza pokój na dole :) Animode mu dzisiaj kupiłam i szamie jak złoto :) Ale troszke przystopował z tym jedzeniem. Nie żeby nie miał apetytu, ale ma juz względnie normalny a nie wilczy :)
Zdjecia nadal mam w aparacie.... Nie mam kiedy wrzucić. No i tak naprawde to szkoda mi czasu na kompa :oops:
Wczoraj Tuptuś przespał cały dzień na fotelu w salonie. Oczywiscie z przerwami kiedy spał na mej piersi z przytuloną do mojej twarzy mordeczka :1luvu:
Ogólnie to anioł nie kot!

blackobsession

Post » Pon lip 23, 2012 15:24 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Nie wiadomo jak wcześniej jadł, raz czy w ogóle miał co jeść, dwa jego zęby nie pomagały w jedzeniu. To tez kotek chapał i chapał, teraz wie że ciocia o niego dba i karmi regularnie, więc nie ma potrzeby chapania :mrgreen:

Jeszcze tylko przyjaźń z piesami i 100% domownik :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pon lip 23, 2012 18:36 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Masz rację Edytko, szkoda czasu na kompa, lepiej poswiecic go psiakom i Tuptusiowi.
Ale od czasu do czasu skrobnij co u Was, tak milo w tym wątku Tuptusiątka :1luvu:

Kciuki za jutrzejsza kontrolę :ok: :ok: :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon lip 23, 2012 18:59 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Miraclle pisze:Nie wiadomo jak wcześniej jadł, raz czy w ogóle miał co jeść, dwa jego zęby nie pomagały w jedzeniu. To tez kotek chapał i chapał, teraz wie że ciocia o niego dba i karmi regularnie, więc nie ma potrzeby chapania :mrgreen:

Jeszcze tylko przyjaźń z piesami i 100% domownik :mrgreen:

No nie wiem. TZ ciągle sie pyta kiedy go wydam :( Jedyna nadzieja w Karolu.... Na razie jest w luksusowej klinice odnowy biologicznej ;)

Jeść to on nadal je niemało. Ale na początku zjadał 5-7 saszetek i miche suchego na dzień. To bardzo dużo na kota. Teraz zjada tak 4 saszetki i do tego suche. Oczywiscie ja podaję przykladowo bo wcina różne rzeczy. Miesko gotowane, surowe itd ;) Ma saszetki Royala, Animode i inne. Kupiłam mu też takie kocie przysmaki na czyszczenie ząbków. Na razie nie wiem czy to będzie jadł.

gisha pisze:Masz rację Edytko, szkoda czasu na kompa, lepiej poswiecic go psiakom i Tuptusiowi.
Ale od czasu do czasu skrobnij co u Was, tak milo w tym wątku Tuptusiątka :1luvu:

Kciuki za jutrzejsza kontrolę :ok: :ok: :ok:

Luśka ma cieczke wiec spacery są zabronione. Wiejskie burki nas dopadają :evil: Nawet Zmorka przeszła zapachem i plątają się za nią. Ale można robić różne rzeczy ;) Ganiać się, bawić, uczyć sztuczek- choćby najprostszych. No i głaskać starowinke Zmorke. Luśka to ogromna radość sznurkowa. Ona uwielbia jak sie cos z nią robi :)
A Tuptuś śpi, je i się mizia :lol: A do tego dzisiaj dowiedziałam sie że raczej mieszkał w bloku. Dlaczego? Otóż na tarasie boi się być. Za to na długi ale typowo wąski dla bloków balkon wszedł bez strachu i zaczął się tarzać i przewracac w słoneczku na nim :) Zero stresu. Balkon jeste przez cały dom ale szerokości blokowych balkonów.

Katarek znikł. Chyba znam jego przyczyne. Jak tylko zaczynam przemywać wacikiem z gotowana wodą to pojawia sie kichanie i leci woda z nosa. Nie robnie tego- wszystko znika. Widać gdzieś mu sie do kanalików nalewa. No cóż. Na razie zdaje sie na niego bo teraz jest w dobrej formie to i myje sie dokładnie ;) Oczka na bank nie wyglądają tak jak na początku.

Zaeaz wrzucę fotki. Byle jakie ale ja w domu nie potrafie ich robić :oops:

blackobsession

Post » Pon lip 23, 2012 19:58 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Jedne fotki mają tydzień a inne znowu są robione dzisiaj. Zróżnicowanie ;)

Jestem Tuptuś. Grzeczny chłopak :)
Obrazek

Obrazek

Moja miejscówka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edyta mi zrobiła sama fotkę na swoich kolanach. Nie wyszła za pięknie ale mnie widać ;)
Obrazek

c.d.n.

blackobsession

Post » Pon lip 23, 2012 22:48 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

gisha pisze:Oczka na bank nie wyglądają tak jak na początku.

Na dwa banki, w porównaniu do zdjęć z pierwszej strony:)
Poza tym inny wyraz, oczyska spokojne i z błyskiem szczęścia.
Pan na włościach!

gisha pisze:Katarek znikł. Chyba znam jego przyczyne. Jak tylko zaczynam przemywać wacikiem z gotowana wodą to pojawia sie kichanie i leci woda z nosa. Nie robnie tego- wszystko znika. Widać gdzieś mu sie do kanalików nalewa.

Co do oczu, z tego co czytam na różnych wątkach forum świetną specjalistką w tym temacie jest Kotkins, z dużym doświadczeniem "persim", na dodatek ludzka okulistka i chętnie pomaga. Może warto spróbować poprosić o radę na pw?

maryniaj

Od: Śro wrz 15, 2010 23:13

Post » Wto lip 24, 2012 7:02 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Tuptuś coraz lepiej wygląda :mrgreen: oczka ma śliczniutkie, ciałka więcej :mrgreen:
Dbasz o niego Edytko oj dbasz :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lip 24, 2012 17:03 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

maryniaj pisze:
gisha pisze:Oczka na bank nie wyglądają tak jak na początku.

Na dwa banki, w porównaniu do zdjęć z pierwszej strony:)
Poza tym inny wyraz, oczyska spokojne i z błyskiem szczęścia.
Pan na włościach!

Pan na włośc iach dzisiaj nawet chwilkę pobrykał :piwa: Zaczął drapać dywan a potem poleciaaaaaaaaaaaaaaaał z ogonem wywiniętym w dal :ryk: Małą chwilkę ale widziałam ze nareszcie to jest normalny kot :ok:

maryniaj pisze:
gisha pisze:Katarek znikł. Chyba znam jego przyczyne. Jak tylko zaczynam przemywać wacikiem z gotowana wodą to pojawia sie kichanie i leci woda z nosa. Nie robnie tego- wszystko znika. Widać gdzieś mu sie do kanalików nalewa.

Co do oczu, z tego co czytam na różnych wątkach forum świetną specjalistką w tym temacie jest Kotkins, z dużym doświadczeniem "persim", na dodatek ludzka okulistka i chętnie pomaga. Może warto spróbować poprosić o radę na pw?

Już mi pisali wcześniej że oczkom nic nie jest. W lewym ma tylko więcej wydzielinki ponoć typowej dla persiastych. I w kącikach był okropny przez to. A że4 sie nie mył porządnie to przybrudzenie było spore. Łapki od mycia też są zażółcone. Wetki też podkresliły że oczka wyglądają na zdrowe. Tylko jak kicha to ciut łzawia mu. Ale też przez chwilkę.

Miraclle pisze:Tuptuś coraz lepiej wygląda :mrgreen: oczka ma śliczniutkie, ciałka więcej :mrgreen:
Dbasz o niego Edytko oj dbasz :1luvu:

Oj więcej ciałka :) Jak go czeszę to już się nie boję że mu przebiję skóre na kosciach szczotką/grzebieniem :mrgreen: I na grzbiecie tez już milej dotykać bo nie same kosci :)
Nadal tylko go nie wygoliłam. TZ nie chciał współpracować w trzymaniu go :|
No i gada. Ba! Wrzeszczy nawet :lol: Ale jego głos jest przytłumiony i miły dla ucha. Taki niski.

Tuptuś
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

c.d.n.

blackobsession

Post » Wto lip 24, 2012 17:35 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

O tal myj się Tuptuś myj, pokaż Edytce że sam potrafisz :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lip 24, 2012 17:39 Re: Jestem zabiedzony bursztynooki Tuptuś - będę Księciuniem

Już wiem że potrafi :)

A tu Tuptus pokazuje cioteczkom ozorek :lol:
Obrazek

I balkonowy chłopak :)
Obrazek

Z zakrętem :lol:
Obrazek

blackobsession

[poprzednia][następna]